Ποιος Βλάχοβιτς, ο «Βασιλιάς Αρθούρος» της Φλωρεντίας είναι ο Καμπράλ

Προκαλεί καταστροφή και άγχος στις αντίπαλες άμυνες, ο αντικαταστάτης του Ντούσαν Βλάχοβιτς στην Φλωρεντία Αρτούρ Καμπράλ δημιουργεί εντυπώσεις.

Ο επιθετικός της Φιορεντίνα, Αρτούρ Καμπράλ, υποστήριξε τις ικανότητές του μπροστά στο τέρμα, ισχυριζόμενος σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι αν υπάρχει κάτι που ξέρει να κάνει καλά, «είναι να σκοράρει». Ο Βραζιλιάνος επιθετικός συζήτησε τις εμπειρίες του κατά την πρώτη του σεζόν στην Ιταλία, κάνοντας και μια αξιολόγηση για τη φόρμα της Φιορεντίνα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ο 25χρονος πιστεύει ότι είναι κάτι παραπάνω από ικανός να σκοράρει όταν έχει σημασία για τη La Viola και νιώθει ότι οι δυνατές εμφανίσεις του στα πρόσφατα παιχνίδια συνέπεσαν με μια ανάκαμψη στη φόρμα ολόκληρης της ομάδας. «Για μένα ένας στόχος είναι πάντα μια στιγμή ευτυχίας και καθαρής απόλαυσης», είπε. «Όλη η δουλειά αποδίδει. Αν υπάρχει ένα πράγμα που ξέρω να κάνω καλά στη ζωή, είναι να σκοράρω. «Νομίζω ότι η φόρμα μου συμπίπτει με την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας. Τα πάμε όλο και καλύτερα και επίσης βάζουμε πολλά γκολ. Όσο περισσότερο κερδίζουμε, τόσο περισσότερο βελτιώνεται η ομάδα μας στον τρόπο παιχνιδιού μας. «Μεγαλώνω με τον ίδιο ρυθμό με την ομάδα. Πριν, μου πήρε λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ, αλλά τώρα βλέπω τα αποτελέσματα της δουλειάς μου. Είμαι στη Φιορεντίνα σχεδόν ένα χρόνο τώρα και πάντα έλεγα ότι στόχος μου είναι να συνεχίσω να βελτιώνομαι και νομίζω ότι αυτό συμβαίνει. Ελπίζω να συνεχίσω να μεγαλώνω για να βοηθήσω την ομάδα ακόμα περισσότερο».

Όταν ο Ντούσαν Βλάχοβιτς έφυγε με το ζόρι από τη Φλωρεντία, ένιωθε σαν το μανδύα του θανάτου. H ομάδα είχε χτιστεί σε μια διασκεδαστική, δυναμική ομάδα, βασισμένη στην υψηλή πίεση και το θανατηφόρο νούμερο ‘9’. Η πώλησή του στο Τορίνο και την Γιουβέντους δυσκόλεψε το επιθετικό κομμάτι , η οποία σκόραρε 1,82 γκολ ανά παιχνίδι μαζί του σε σύγκριση με 1,19 χωρίς. Και σε αυτό μπήκε ο Αρτούρ Καμπράλ. Αγορασμένος για 15 εκατομμύρια ευρώ από τη Βασιλεία τον Ιανουάριο, σήκωσε τον ζυγό των προσδοκιών και ο κόσμος αρχίζει να ξεχνάει τον Σέρβο επιθετικό που δεν περνάει και πολύ καλά στο Τορίνο….

Υπό τις οδηγίες του Βιντσέντσο Ιταλιάνο τη φετινή σεζόν, ο σύλλογος της Τοσκάνης έφτασε στην 8η θέση στον πίνακα της Serie A, αν και έχει συγκεντρώσει οκτώ βαθμούς λιγότερους από ό,τι στο ίδιο στάδιο της περασμένης σεζόν μετά την ισοπαλία 3-3 στο Σαλέρνο. (ξεκίνησε βασικός και αντικαταστάθηκε στο 66′ από τον Γιόβιτς).

Μακριά από το πρωτάθλημα, ωστόσο, η Φιορεντίνα έφτασε στον τελικό του Coppa Italia για πρώτη φορά από το 2014 και μετά τη νίκη της Λεχ Πόζναν με 6-4 στο σύνολο, βρίσκεται πλέον και στον ημιτελικό του UEFA Conference League όπου θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του Βασιλεία στον πρώτο αγώνα στο Αρτέμιο Φράνκι (11/5), η ρεβάνς στην Ελβετία (18/5). Σε όλες τις τρεις διοργανώσεις, ο Καμπράλ συμμετείχε με 14 γκολ σε 40 συμμετοχές, συν ένα επιπλέον γκολ σε ένα από τα δύο προκριματικά παιχνίδια της Φιορεντίνα για να φτάσει στους τελικούς της Conference League. Πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε της Serie A είναι απίθανο να βγει Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος και έχει βάλει στόχο το ευρωπαϊκό τρόπαιο σε μια χρονιά που θα είναι ονειρική σε περίπτωση κατάκτησης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.