Αταλάντα-Έμπολι 2-1: Η πολιορκία έφερε αποτέλεσμα με ανατροπή (hls)

Επιστροφή στις νίκες με .... περιπετειώδη τρόπο για την ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι

Στον δεύτερο – χρονικά – αγώνα της 27ης αγωνιστικής για τη SerieA, επιστροφή στο κατόπι της 4η θέσης για την Αταλάντα μετά τη νίκη – με ανατροπή – 2-1 επί της αξιόμαχης Έμπολι!

Τέσσερις αγωνιστικές δίχως νίκη ήταν κάτι περισσότερο από αρκετές για την ομάδα του Μπέργκαμο. Στο κατάμεστο “Gewiss Stadium”, με τη στήριξη του κόσμου τους, οι γηπεδούχοι μπήκαν με ορμή στο ματς κι απείλησαν από το 1ο λεπτό ασκώντας μια διαρκή πίεση που κρατούσε τον αντίπαλο μόνιμα εντός και στα πέριξ της περιοχής του Περιζάν. Μια σαφής υπεροχή που όμως δεν έδειχναν ικανοί να τη μετουσιώσουν σε κάτι πιο απτό.

Το 4-3-1-2 του Πάολο Ζανέτι απέδιδε ιδανικά υποχρεώνοντας τους “Μπεργκαμάσκι” σε μονοδιάστατο παιχνίδι ανάπτυξης από τις πτέρυγες. Είτε από αριστερά με τον Ρουτζέρι σε δημιουργικό ρόλο και διαδοχικά γεμίσματα ή από δεξιά με τον Ζαπακόστα να προσπαθεί ν’ αναλάβει πρωτοβουλίες για ν’ απειλήσει. Χωρίς όμως συνδυαστικό παιχνίδι, χωρίς τη δυνατότητα ενεργειών ικανές να κάνουν τη διαφορά.

Την ίδια στιγμή, οι φιλοξενούμενοι περίμεναν καρτερικά τη δικιά τους στιγμή. Αυτήν που θα έβγαιναν με αξιώσεις στην αντεπίθεση ή τη στατική φάση που θα τους καθιστούσε επικίνδυνους. Μια στιγμή που ήρθε λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους, όταν ο Μπαλτάνζι γύρισε την μπάλα από αριστερά στο κέντρο της αντίπαλης περιοχής, ο Ρουτζέρι προσπάθησε ν’ απομακρύνει αλλά με αρκετή δόση τύχης η μπάλα έφτασε στον Εμπουεχί που δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Το δεύτερο μέρος δεν επιφύλασσε σημαντικές αλλαγές ως προς την εικόνα του παιχνιδιού. Το αγωνιστικό μοτίβο των γηπεδούχων παρέμεινε ως είχε, επιλογή που απέδωσε καρπούς στο 56′. Και πάλι ο Ρουτζέρι από αριστερά επιχείρησε το γέμισμα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, εκεί όπου βρέθηκε ο επερχόμενος Ντε Ρουν, πάτησε δυνατά, σηκώθηκε ψηλά και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση σε 1-1.

Στην προσπάθειά του να ισορροπήσει εκ νέου τον αγώνα ο Ζανέτι, προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές σε διάστημα δέκα λεπτών, από το 59′ μέχρι το 69′ όταν στο ματς πέρασαν διαδοχικά οι Ισμαϊλι, Μπαντινέλι, Χέντερσον και Χάας. Η…. πολιορκία παρέμενε ως είχε με τον Ρουτζέρι να χάνει μοναδική ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην Αταλάντα στο 68′ όταν ανενόχλητος στα τρία μέτρα απόσταση από την εστία έπιασε τη διαγώνια κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα να περάσει – μόλις – έξω από την αριστερή δοκό της εστίας του Περιζάν.

Στο 76′ ο Γκασπερίνι προχώρησε στην πρώτη του επέμβαση στο ματς, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Λούκμαν και τρία λεπτά μετά, τους Μπογκά και Χόιλουντ. Ο τελευταίος έμελλε να είναι αυτός που θ’ άλλαζε τον ρου τον αγώνα, αφού στο 86′ σε προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Πάσαλιτς, έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Δανό να υπογράφει την ολική ανατροπή στο ματς.

Μάλιστα ήταν αυτός που δις στις καθυστερήσεις απείλησε με αξιώσεις ν’ ανεβάσει το δείκτη του σκορ αλλά ο Περιζάν του το αρνήθηκε αντίστοιχες φορές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.