Πογκμπά: Η «καταραμένη» επιστροφή στο Τορίνο

Ένας νέος τραυματισμός θα αναγκάσει τον Πολ Πογκμπά να μείνει στο περιθώριο για ένα μήνα, με την επιστροφή του Γάλλου στο Allianz Stadium έχει μετατραπεί σε εφιάλτη.

Ο Πολ Πογκμπά υπέστη χαμηλό βαθμό ρήξης στον προσαγωγό του δεξιού μηρού. Έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αποκατάστασης με στόχο την επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας.

Ο Γάλλος έχει παίξει μόλις σε δύο παιχνίδια μετά την επιστροφή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά τι πήγε στραβά; Ήταν ένας συνδυασμός κακών αποφάσεων και κακής τύχης και όλα ξεκίνησαν εβδομάδες αφότου υπέγραψε ένα τετραετές συμβόλαιο αξίας 8 εκατομμυρίων ευρώ συν πρόσθετα, βλέποντάς τον να επιστρέφει στο Τορίνο ως ελεύθερος για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Ο Γάλλος υπέστη έναν δύσκολο τραυματισμό στον μηνίσκο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ο οποίος, σύμφωνα με τους γιατρούς της Γιουβέντους, έπρεπε να αντιμετωπιστεί με χειρουργική επέμβαση.

Ωστόσο, ο 29χρονος αποφάσισε να ακολουθήσει συντηρητική θεραπεία, ελπίζοντας ότι αυτό θα τον βοηθούσε να διατηρήσει τη θέση του στην αποστολή της Γαλλίας για το παγκόσμιο κύπελλο. Δεν συνέβη επειδή η θεραπεία δεν λειτούργησε, οπότε ο Πογκμπά έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τον Σεπτέμβριο, χάνοντας έναν μήνα πιθανής ανάρρωσης. Δεν πήγε με τους συμπατριώτες του στο Κατάρ, παραμένοντας στο Τορίνο για να συνεχίσει τη θεραπεία.

Έμοιαζε να είναι τελικά έτοιμος στα τέλη Ιανουαρίου, όταν κλήθηκε για τον πρώτο του αγώνα εναντίον της Μόντσα. Τελικά, δεν παρουσιάστηκε στην ήττα 2-0 μέσα στο Τορίνο και για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, υπέστη νέο τραυματισμό λίγες μέρες αργότερα, ακριβώς πριν από το ματς για το Coppa Italia εναντίον της Λάτσιο στο Τορίνο. «Χρειάζεται χρόνος για τον Πογκμπά, κανείς δεν μπορεί να κάνει θαύματα», είπε ο Αλέγκρι σε συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα εκείνη την εποχή. «Το σώμα του πρέπει να προσαρμοστεί. Πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε με σύνεση και την κατάλληλη στιγμή που θα είναι σε φόρμα».

Ο Πογκμπά έκανε τελικά το ντεμπούτο του μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, ερχόμενος από τον πάγκο στη νίκη με 4-2 επί της Τορίνο στις 28 Φεβρουαρίου. Ο Γάλλος έκανε τη δεύτερη του εμφάνιση εκτός έδρας στη Ρόμα, επίσης ως αλλαγή την ερχόμενη εβδομάδα, και όταν φάνηκε σχεδόν έτοιμος να ξεκινήσει, τιμωρήθηκε από τον σύλλογο και τον προπονητή επειδή έφτασε αργά στο ξενοδοχείο του συλλόγου πριν από τη μάχη του Γιουρόπα Λιγκ εναντίον της Φράιμπουργκ . «Ήρθε αργά και οι παίκτες, ειδικά οι πιο σημαντικοί, πρέπει να σέβονται τους κανόνες. Ήταν σωστό να μην τον συμπεριλάβουμε στην ομάδα και να του επιβάλουμε πρόστιμο», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο οικονομικός διευθυντής της Γιουβέντους, Φραντσέσκο Κάλβο.

Ο Πογκμπά ξανάρχισε τις προπονήσεις με την ομάδα μετά τη νίκη εναντίον των Γερμανών, αλλά δεν κράτησε πολύ. Δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το παιχνίδι της Σαμπντόρια στο Allianz Stadium και το σκίσιμο στον προσαγωγό του δεξιού μηρού σημαίνει ότι θα παραμείνει εκτός δράσης για έναν ακόμη μήνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.