Γιουβέντους: «Πετάχτηκαν» χρήματα, αλλάζει κατεύθυνση

Η Γιουβέντους φέρεται να έχει ξοδέψει πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ σε παίκτες σε Serie A και Serie B τα τελευταία 12 χρόνια, εξαιρουμένων τυχόν συμφωνιών ανταλλαγής παικτών.

Οι Bianconeri δεν είχαν μια εύκολη σεζόν, με τον πρόεδρο Αντρέα Ανιέλι και ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο να παραιτούνται απροσδόκητα τον Νοέμβριο. Ένα άλλο πλήγμα ήρθε αυτόν τον μήνα, όταν το δικαστήριο της FIGC έθεσε στον σύλλογο 15 πόντους για διόγκωση των μεταγραφικών αξιών των παικτών για να παραποιηθούν τα κέρδη κεφαλαίου, οδηγώντας τους σε πτώση στον πίνακα της Serie A.

Όπως αναφέρει λεπτομερώς το Tuttosport, η Γιουβέντους έχει πληρώσει σε ιταλικούς συλλόγους περίπου 837 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία 10 χρόνια, από το 2012 έως το 2022 και τον Ντούσαν Βλάχοβιτς που πήρε από την Φιορεντίνα, μετρώντας μόνο οριστικές μεταγραφές και χωρίς να συμπεριλαμβάνονται συμφωνίες ανταλλαγής παικτών.

Τα συνεχιζόμενα ζητήματα εκτός γηπέδου στη Γιουβέντους ώθησαν τον σύλλογο να αλλάξει κατεύθυνση, δουλεύοντας προς ένα πιο βιώσιμο μοντέλο και βασιζόμενος περισσότερο σε προϊόντα για νέους που αναπτύχθηκαν στην δεύτερη ομάδα από τις ακαδημίες. Η Γιουβέντους έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση κατά της ποινής των 15 πόντων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.