Ταρντέλι: «Αγαπητέ Ντιέγκο, ζητώ ταπεινά συγνώμη»

Ιδιαίτερα ξεχωριστή η σημερινή ημέρα και για τους Ναπολιτάνους, αφού συμπληρώνονται δύο χρόνια από το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Οι «παρτενοπέι», από τα ξημερώματα, αποτίουν φόρο τιμής στον διάσημο Αργεντινό για τη δεύτερη επέτειο του θανάτου του. Χιλιάδες άνθρωποι συνέρρεαν στην ισπανική γειτονιά για να τον θυμηθούν με ένα λουλούδι.

Δεν έλειψε ο ιστορικός πρώην πρόεδρος Κοράντο Φερλάινο, ο οποίος παρά τα 91 του χρόνια είναι πάντα παρών για τον άνθρωπο που του άλλαξε τη ζωή, ενώ η σημερινή Νάπολι εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο Εντοάρντο ντο Λαουρέντις.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα Τζούνιορ, ο μεγαλύτερος γιος του Αργεντινού, έδωσε επίσης στην ισπανική γειτονιά: «Αυτή η αγάπη για τον πατέρα μου κάνει τον πόνο μας πιο υποφερτό, αλλά θα έσβηνα αυτή τη μέρα από το ημερολόγιο. Η Νάπολι και η Αργεντινή τον θυμούνται καθημερινά και θα προσπαθήσουμε να τον τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο».

Ο πρώην συμπαίκτης του, Τσίρο Φεράρα, του αφιέρωσε μια συγκινητική επιστολή στην «Corriere dello Sport» («Από εκείνη τη φρικτή μέρα, σε νιώθω όλο και περισσότερο να προσπαθείς να φτιάξεις σταδιακά τη ραγισμένη μου καρδιά»), και επαινετικά λόγια προέρχονταν επίσης από τον αντιπάλους.

Ο Μάρκο Ταρντέλι, ο οποίος αντιμετώπισε τον Ντιέγκο Μαραντόνα με τη φανέλα της Γιουβέντους και της Ίντερ, θέλησε να του ζητήσει συγγνώμη στο «La Stampa», μιλώντας για τις διαμάχες γύρω από αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο:

«Αυτό το τουρνουά γίνεται σε λάθος χώρο και λάθος ώρα. Όλα όσα έχουν γίνει, ήταν ήδη γνωστά και πριν από πολλά χρόνια όταν ο σπουδαίος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα προσπάθησε να επαναστατήσει. Κατάλαβε πώς κινήθηκε η FIFA και ήθελε να το πολεμήσει, αλλά πνίγηκε σε μια εξαπάτηση που τον έκανε να πληρώσει για την απόπειρα εξέγερσής του.

Δεν τον πιστέψαμε, είπαμε ότι υπερβάλλει και ότι το κάνει για προσωπικά του συμφέροντα. Αγαπητέ Ντιέγκο, ζητώ ταπεινά συγνώμη που δεν σε στήριξα σε αυτή τη μάχη. Είδες αυτό που δεν μπορούσαμε να δούμε, μπλοκαρισμένο λόγω έλλειψης θάρρους, κάτι που το είχες πάντα σε αφθονία».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.