Ιντερ: Η σεζόν με μια ματιά

Tα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπαίνουν πλέον στην άκρη καi στο προσκήνιο έρχεται από την Κυριακή το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να αποκρυπτογραφήσουμε την πορεία της Ίντερ σε αυτό το πρώτο διάστημα της σεζόν, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Serie A.

Με μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα και έχοντας μείνει 11 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Νάπολι, ξεχνάει την υπόθεση τίτλος και της απομένει να καυχιέται για την πολύ καλή της ευρωπαϊκή πορεία.
Στο λεγόμενο «Group of Death», άφησε εκτός συνέχειας τη Μπαρτσελόνα,τερματίζοντας πίσω από την ανίκητη Μπάγερν και τώρα στη φάση των “16” θα αντιμετωπίσει την Πόρτο.

ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

+ Μπορεί Μαρτίνες και Τζέκο να σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος στο σκοράρισμα, αλλά ο Νικολό Μπαρέλα, μπορεί να χαρακτηριστεί ο μεγάλος πρωταγωνιστής των “νερατζούρι”. Στο χαρακτηριστικό της μαχητικότητας και της γρήγορης σκέψης στο παιχνίδι του, πρόσθεσε και το σκοράρισμα. Τα πεπραγμένα του εντυπωσιακά για έναν μέσο. Έξι γκολ και έξι ασίστ σε 20 αγώνες (Serie A και Champions League). Ο Ιταλός διεθνής βοήθησε την Ίντερ να αντιμετωπίσει χωρίς πρόβλημα τον τραυματισμό του Μαρσέλο Μπρόζοβιτς και την ασυνεπή φόρμα του Χακάν Τσαλχάνογλου. Καλύτερος κεντρικός μέσος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή; Σίγουρα πάντως βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα!

+ Η πορεία της στο Champions League, αποτελεί το αποκορύφωμα της σεζόν για την Ίντερ. Μπορεί να έχασε εύκολα δύο φορές από τη Μπάγερν Μονάχου, αλλά οι υπόλοιπες εμφανίσεις της Ίντερ στην Ευρώπη, ήταν σίγουρα η κύρια αναφορά της αγωνιστικής της δράσης. Έχασε τη νίκη στο “Καμπ Νου” στις καθυστερήσεις με το γκολ του Λεβαντόφσκι, επικράτησε της Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο και με τις δύο εύκολες νίκες επί της Πλζεν, κατέκτησε τη 2η θέση στον 3ο όμιλο.

Αν και μπορεί να είναι λίγο σκληρό να χαρακτηρίσουμε τον Λουκάκου ως μια πραγματική αποτυχία, η επιστροφή του Βέλγου στην ομάδα χαρακτηρίζεται άκρως απογοητευτική. Η Ίντερ ανυπομονούσε να υποδεχτεί ξανά τον “θανατηφόρο” επιθετικό που έπαιξε τεράστιο ρόλο στην κατάκτηση του Scudetto το 2021, αλλά αντ΄αυτού, είδε μια σκιά του πρώην καλού εαυτού του.

Οι ήττες απέναντι σε Μίλαν, Γιουβέντους και Ρόμα, καθώς και ήττες από τη Λάτσιο και την Ουντινέζε, οδήγησαν την Ίντερ στο να επικεντρώνεται στην εξασφάλιση μίας θέσης στην πρώτη τετράδα, ώστε να βρίσκεται στο Champions League και την επόμενη περίοδο. Χωρίς να συντελεστεί ένα θαύμα, η Ίντερ φαίνεται ότι θα μείνει για δεύτερη χρονιά χωρίς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.