Αταλάντα: Ο 300αρης Γκασπερίνι και η νέα «Θεά» του Μπέργκαμο

Ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι συμπλήρωσε 300 παιχνίδια στον πάγκο της Αταλάντα, μόνο οι Πεπ Γκουαρδιόλα, Γιούργκεν Κλοπ και Ντιέγκο Σιμεόνε έχουν περισσότερα για τους αντίστοιχους συλλόγους τους.

Ο Γκασπερίνι έγινε ο προπονητής με τα περισσότερα παιχνίδια στο Μπέργκαμο, ξεπερνώντας τον Εμιλιάνο Μοντονίκο που παρέμεινε επικεφαλής της Αταλάντα για 299 παιχνίδια μεταξύ 1994 και 1998. Οι «νερατζούρι» επισκέφτηκαν το Ούντινε στο Dacia Arena, σε έναν αγώνα ανάμεσα σε δύο από τις φορμαρισμένες ομάδες στην Ιταλία αυτή την περίοδο. Η Αταλάντα που παραμένει αήττητη, προηγήθηκε με Λούκμαν και Μουριέλ (0-2) και ισοφαρίστηκε με Πέρες και Ντεουλοφέου για το τελικό (2-2). Ο Γκασπερίνι διορίστηκε το 2016 και η Αταλάντα έχει γίνει ένας από τους πιο θεαματικούς συλλόγους της Serie A.

Μόνο τρεις προπονητές στην Ευρώπη έχουν αυτή τη στιγμή περισσότερα παιχνίδια για τους συλλόγους τους: ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι (364), ο Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ (340) και ο Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης (327). Η Αταλάντα προκρίνεται στο Champions League για τρία συνεχόμενα χρόνια με τον Ιταλό προπονητή, όμως την περασμένη σεζόν, ήταν η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια που δεν κατάφεραν να προκριθούν στην Ευρώπη.

Ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι αποκάλυψε ότι ήταν έτοιμος να φύγει από την Αταλάντα στο τέλος της περασμένης σεζόν, αλλά αποφάσισε να παραμείνει στο Μπέργκαμο λόγω του σεβασμού του για τους ιδιοκτήτες του συλλόγου και της αγάπης του για τους φιλάθλους. Ο Ιταλός ανέλαβε την Αταλάντα το 2016, με τον σύλλογο να έχει κατακτήσει πέντε διαδοχικές θέσεις στο δεύτερο μισό της Serie A. Ο πρώην προπονητής της Ίντερ επέβλεψε αμέσως μια δραματική μεταμόρφωση στις τύχες του συλλόγου, εφαρμόζοντας ένα αδυσώπητο επιθετικό στυλ ενώ εξασφάλισε την τέταρτη θέση στην πρώτη του σεζόν στο τιμόνι, προτού την οδηγήσει σε τρεις διαδοχικές θέσεις στην τρίτη θέση μεταξύ 2018-19 και 2020-21.

Η εντυπωσιακή Αταλάντα σημείωσε 188 γκολ στα δύο τελευταία πρωταθλήματα, φτάνοντας επίσης στα νοκ άουτ του Champions League και στις δύο σεζόν. Ωστόσο, η δυναμική τους σταμάτησε την περασμένη σεζόν καθώς τερμάτισαν όγδοοι στη Serie A, με αποτέλεσμα να φανεί ότι ο 64χρονος Γκασπερίνι θα μπορούσε να αποχωρήσει. Ο Γκασπερίνι είπε ότι δεν ήταν σίγουρος για το μέλλον του τον Μάιο, αλλά τώρα επιβεβαίωσε την επιθυμία του να παραμείνει στο Μπέργκαμο και να χτίσει μια νέα “νεαρή και δυνατή” ομάδα. “Με τον πρόεδρο της Αταλάντα Αντόνιο Περκάσι υπάρχει σχέση εκτίμησης και ευγνωμοσύνης. Του είπα, “ίσως είμαι εγώ αυτός που πρέπει να φύγει”, αλλά δεν το ήθελε απολύτως”

«Αν είμαι ακόμα εδώ, είναι λόγω του ισχυρού δεσμού με την πόλη. Αντιλήφθηκα έντονα τη ζήτηση του κόσμου και αυτό με καθόρισε, γιατί ήμουν πραγματικά έτοιμος να φύγω, αν το ήθελε ο σύλλογος. Η Αταλάντα θα είναι νέα και δυνατή, έμεινα για τον κόσμο. Υπάρχει όρεξη για εκδίκηση. Δεν είμαστε μεγάλοι, δουλεύουμε για να γίνουμε μεγάλοι. Στο μεταξύ, θα παλέψουμε, θα διασκεδάσουμε». ήταν τα λόγια του Ιταλού πριν λίγους μήνες

Οι παίκτες του Γκασπερίνι δυσκολεύτηκαν από τη μη διαθεσιμότητα των Ντουβάν Ζαπάτα και Γιόσιπ Ίλισιτς για μεγάλο χρονικά διάστημα την περασμένη σεζόν, καθώς οι δύο επιθετικοί πέτυχαν μόλις 13 γκολ πρωταθλήματος μεταξύ τους και διαχειρίστηκαν ελάχιστα λεπτά παρέα στο γήπεδο. Η αποτυχία του συλλόγου να επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στη μεταγραφική αγορά αφού επωφελήθηκε από τα έσοδα του Champions League επιδείνωσε τα προβλήματά τους.

Η έβδομη σεζόν του Γκασπερίνι στη Serie A με την Αταλάντα ξεκίνησε με ένα ταξίδι στη Γένοβα κόντρα στη Σαμπντόρια στις 13 Αυγούστου και πριν από λίγες μέρες συμπλήρωσε 300 ματς στο πάγκο της. Δεύτερη στο Καμπιονάτο πίσω από την αήττητη και ανανεωμένη Νάπολι του Λουτσιάνο Σπαλέτι σε ένα πρωτάθλημα που αναμένεται συγκλονιστικό. H «Θεά» (La Dea), δεν παίζει στην Ευρώπη και μπορεί να επικεντρωθεί μονάχα στις εγχώριες διοργανώσεις, νωρίς είναι ακόμα, αλλά θα παίξει το ρόλο του .

«Η Θεά» έχει μια δόση ειρωνείας, αφού η Αταλάντη από την οποία πήρε το όνομα ο σύλλογος δεν ήταν Θεά. Η Αταλάντη λέγεται ότι ήταν η πιο γρήγορη από όλους τους θνητούς, ανίκητη δρομέας και με μεγάλες ικανότητες στο κυνήγι. Το προφίλ της είναι αυτό που απεικονίζεται στο σήμα του συλλόγου, φαίνονται να κυματίζουν τα μαλλιά της, ένδειξη ότι τρέχει με φόντο τα χρώματα της ομάδας. «Θεός» θα γίνει σίγουρα ο Γκασπερίνι αν καταφέρει να οδηγήσει τον σύλλογο στη κορυφή της Serie A.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.