Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς: Ξέρω τι κάνεις κάθε καλοκαίρι…

Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς έχει συνδεθεί με κορυφαίους συλλόγους, αλλά ο πρόεδρος Κλαούντιο Λοτίτο αρνείται να τον πουλήσει και παραμένει στη Λάτσιο.

Ο Σέρβος διεθνής της Λάτσιο, Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι είναι οι μόνοι μέσοι στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης με τουλάχιστον 20 γκολ και 20 ασίστ τις τελευταίες τρεις σεζόν. Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς έχει συνεισφέρει σε 22 γκολ και 25 ασίστ στη Serie A από το 2020-21. Ο 27χρονος έχει βασικό ρόλο στο Ολίμπικο από τότε που μετακόμισε από το Βέλγιο και την Γκενκ το 2015 με 12 εκατομμύρια ευρώ, προσφέροντας 62 γκολ και 57 ασίστ σε 304 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Η συνεργασία με τον συμπαίκτη του Τσίρο Ιμόμπιλε είναι συνεπής, καθώς 24 από τις ασίστ του μέσου στη Serie A από τις 42 οδήγησαν σε γκολ από τον Ιταλό διεθνή. Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς έχει συνδεθεί με μερικούς από τους καλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους όλα αυτά τα χρόνια, αλλά η Λάτσιο πάντα αρνιόταν να τον παραχωρήσει, εκτιμώντας το αστέρι της στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Ο Σέρβος βλέπει το συμβόλαιό του να λήγει τον Ιούνιο του 2024 και η Λάτσιο σύντομα θα καθίσει με τον ατζέντη του, Ματέγια Κέζμαν για να συζητήσει την επέκταση του συμβολαίου του, αλλά μένει να δούμε αν ο μέσος θα συμφωνήσει να δεσμεύσει το μέλλον του στην ομάδα. «Μετά την εξαιρετική του σεζόν, πίστευα ότι ένας σύλλογος θα είχε κάνει σίγουρα μια προσφορά, αλλά λόγω του COVID, η κατάσταση άλλαξε. Οι ιταλικοί σύλλογοι δεν μπορούν να τον αντέξουν οικονομικά», είπε ο Κέζμαν τον Αύγουστο. «Υπήρξε ενδιαφέρον από ξένους συλλόγους, αλλά τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν έμαθαν πόσα χρήματα χρειάζονταν για να υπογράψουν τον παίκτη».

O Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς σημείωσε άλλα 2 γκολ του στη Serie A στη νίκη της Λάτσιο με τη Σπέτσια, σκοράροντας πέντε στο Coppa Italia και άλλα έξι στο Europa League. Ο 27χρονος είναι ο μόνος μέσος στους 10 κορυφαίους σκόρερ της Λάτσιο στη Serie A, ξεπέρασε τον Ρέντσο Γκαρλασκέλι και να μόνο τρία πίσω από τον Γερμανό επιθετικό Μίροσλαβ Κλόζε.

«Όπως κάθε άλλο καλοκαίρι», όπου συνδέεται με τη Γιουβέντους, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και άλλα κλαμπ από το πάνω ράφι, ωστόσο είναι πολύ χαρούμενος που ξεκινά άλλη μια νέα σεζόν στη Λάτσιο. Το καλοκαίρι πέρασε και πάλι με αναφορές ότι ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς θα μπορούσε να αποχωρήσει από τη Λάτσιο, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Γιουβέντους να είναι μεταξύ εκείνων που συνδέονται στενά, αλλά για άλλη μια φορά παρέμεινε στη Ρώμη. «Ήταν το ίδιο όπως κάθε άλλο καλοκαίρι. Πάντα μιλούσατε για διαφορετικούς συλλόγους και μετά ξεκίνησα μια νέα σεζόν με τη Λάτσιο. Έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες, είναι η δεύτερη χρονιά με προπονητή τον Μαουρίτσιο Σάρι και έχουμε ξεκάθαρες ιδέες με ισχυρότερη νοοτροπία από πριν.

«Δεν ξέρω τι να σας πω για τη μεταγραφική αγορά, αυτό πρέπει να το σκεφτούν οι ατζέντες μου και ο σύλλογος. Είμαι εδώ με ένα χαμόγελο στα χείλη και είμαι χαρούμενος». Ωστόσο, τα ερωτήματα συνέχιζαν να έρχονται για την κατάστασή του στη Λάτσιο και για το αν ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς θα προσπαθούσε να πιέσει για απομάκρυνση εάν δεν κατάφερνε να προκριθεί στο Champions League. «Δυστυχώς, έπαιξα μόνο μία σεζόν στο Champions League, πίστευα ότι θα ήταν περισσότερες μέχρι τώρα, αλλά αυτό ισχύει για πολλούς από τους παίκτες εδώ. Είναι πιο δυνατή ομάδα από την περσινή σεζόν».

Η ομάδα του Σάρι από τότε που έχασε από την απίθανη Νάπολι μέσα στην έδρα της (1-2, 3/9), άλλαξε μυαλά και μέτρησε τρεις συνεχόμενες νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ απέναντι σε Βερόνα, Κρεμονέζε και Σπέτσια. Οι αντίπαλοι δεν τρομάζουν, αλλά η Λάτσιο βρίσκεται στο σωστό δρόμο και έχει μαέστρο που είναι ικανός με κάποιες σημαντικές προσθήκες που οφείλει να κάνει ο Λοτίτο να την οδηγήσουν ψηλά, εκεί που βρέθηκε για τελευταία φορά το 2000 με «καπετάνιο» τον Σουηδό Σβεν Γκόραν Έρικσον και «έκλεψε» τελευταία αγωνιστική το «σκουντέτο» από την Γιουβέντους.

Εκείνο βέβαια το ρόστερ των Λατσιάλι θα το ζήλευαν όλες οι ομάδες του κόσμου, σε ένδοξες και άλλες εποχές στη Serie A…Σάλας, Νέντβεντ, Μιχαϊλοβιτς, Μαντσίνι, Βέρον, Σιμεόνε, Νέστα, Σενσίνι, Στάνκοβιτς, Μπόκσιτς, Κονσεϊσάο και ο νυν προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιντα, μερικά από τα σπουδαία ονόματα που έδιναν παράσταση τα Σαββατοκύριακα στην ιταλική πρωτεύουσα…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.