Ισμαέλ Μπενασέρ: Δεν θα μείνει για πολύ υποτιμημένος! (vid)

Κάθε σεζόν υπάρχουν παίκτες που μονοπωλούν τα φώτα της δημοσιότητας και περιγράφονται ως παίκτες «κλειδιά» για τις ομάδες τους.

Υπάρχουν όμως και παίκτες που είναι σημαντικοί, αλλά κανείς δεν μιλάει πραγματικά για αυτούς. Οι καλύτεροι παίκτες της Μίλαν έχουν συζητηθεί ευρέως, ειδικά μετά τη σεζόν 2021/22 που κέρδισε το Scudetto. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της, που δεν είναι τόσο ευρέως αναγνωρισμένοι, όσο οι συμπαίκτες τους. Ένας από αυτούς είναι ο Ισμαέλ Μπενασέρ.

Ο βραχύσωμος μέσος των “ροσονέρι”, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τακτική της ομάδας και τη βοήθησε να διατηρήσει τη συνέπεια στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να μπορέσει να φτάσει στην κορυφή. Ενώ υπήρχαν ανησυχίες για την απόδοση της ομάδας στη μεσαία γραμμή μετά την αποχώρηση του Χακάν Τσαλχάνογλου, αλλά και του Φρανκ Κεσιέ, κατάφερε να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο πειθαρχίας, χάρη στον Μπενασέρ.

Οι ικανότητες και η κίνηση του Αλγερινού βοηθούν στην μεγαλύτερη κατοχή και δημιουργούν μια ισορροπία μεταξύ των γραμμών. Ο αντίκτυπος του στην κατοχή δεν πρέπει να υποτιμηθεί, καθώς υποστηρίζει με επιτυχία τις πιεστικές προσπάθειες της ομάδας και συχνά την αποτρέπει από το να δεχτεί επικίνδυνες επιθέσεις.

Η Μίλαν πέτυχε μια ισορροπημένη απόδοση υπό τον Πιόλι τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα παραμένει σε σχηματισμό 4-2-3-1 και βασίζεται στην υψηλή ένταση στην επίθεση. Στοχεύει στο να έχει όσο περισσότερο μπορεί την κατοχή μπάλα και συχνά απειλεί την αντίπαλη περιοχή, μέσω πολλών κινήσεων και ατομικών δεξιοτήτων από παίκτες όπως ο Ερναντές και ο Λεάο, που έχουν επαινεθεί για την επιθετική συνεισφορά τους.

Ωστόσο, για να πετύχουν με τις ενέργειές τους στην κατοχή, βασίστηκαν στον Μπενασέρ που εκπληρώνει με απόλυτη συνέπεια τα καθήκοντα του αμυντικού χαφ, επιτρέποντας στην ομάδα να χρησιμοποιεί τις πάσες του για να προωθήσει αποτελεσματικά την μπάλα και την έξυπνη κίνησή του, για να προσθέσει περισσότερα σώματα στις προχωρημένες περιοχές και να δημιουργήσει “χάος”. Με αστείρευτες δυνάμεις, δημιούργησε αίσθηση όταν κατά την περίοδο της καραντίνας και ενώ οι περισσότεροι παίκτες ήταν υπέρβαροι, εκείνος δούλευε σκληρά για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση.

Η ικανότητά του για ανάκτηση της μπάλας είναι ένα από τα ισχυρότερα πλεονεκτήματά του, το οποίο είναι βασικό για την αμυντική απόδοση της Μίλαν, καθώς συχνά μετακινείται στο αντίπαλο μισό, προσπαθώντας να κλέψει μπάλες.
Η πολύπλευρη προσφορά του στη Μίλαν τον έχει κάνει πλέον βασικό και αναντικατάστατο και είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από επτά ματς στη Serie A, μετράει 5 ενενηντάλεπτα, μία φορά έπαιξε για 61΄και μόνο στο παιχνίδι με τη Σαμπντόρια, την 6η αγωνιστική πέρασε ως αλλαγή.

Στα 24 χρόνια του θεωρείται ως μια πολλά υποσχόμενη προοπτική στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, θα πάρει πολύ γρήγορα τη θέση που του αξίζει στον κόσμο του ποδοσφαίρου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.