Γιουβέντους: Τι συμβαίνει με Πογκμπά

Ο καθηγητής που έκανε χειρουργική επέμβαση μηνίσκου στον Πολ Πογκμπά, τόνισε ότι η συντηρητική θεραπεία «επιδείνωσε την κατάσταση» και προβλέπει χρόνο ανάρρωσης οκτώ εβδομάδων.

Ο Γάλλος διεθνής είχε αρχικά αποφασίσει να μην υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να λύσει μια βλάβη στον πλάγιο μηνίσκο στο δεξί του γόνατο. Ωστόσο, είχε επιλέξει τη συντηρητική θεραπεία, η οποία δεν πέτυχε. Ο Πογκμπά προπονήθηκε δύο φορές στον αγωνιστικό χώρο την τελευταία εβδομάδα, αλλά έδειξε ασυνεπείς εξελίξεις, οπότε υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση την περασμένη Δευτέρα. Αναμενόταν να μείνει εκτός δράσης για πέντε εβδομάδες, αλλά η διαδικασία αποθεραπείας θα ξεκινήσει από το μηδέν τώρα.

«Η βλάβη στον πλάγιο μηνίσκο ήταν δύσκολη επειδή ο ιστός ήταν κατακερματισμένος και ο τραυματισμός του μηνίσκου είχε επιδεινωθεί και όταν ο παίκτης προσπάθησε να το εξαναγκάσει τρέχοντας στο γήπεδο», είπε ο Ρομπέρτο Ρόσι, ο γιατρός που έκανε την επέμβαση, στο Tuttosport.

«Η συντηρητική θεραπεία δεν απέδωσε, αντίθετα ο τραυματισμός επιδεινώθηκε. Όταν επεμβαίναμε, δεν υπήρχαν προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί ένα σπασμένο ράμμα μηνίσκου. Ήταν δυνατή η παρέμβαση μόνο με μηνισκεκτομή».

Ο Ρόσι είπε ότι ο Πογκμπά δεν θα επιστρέψει στις προπονήσεις με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του για τουλάχιστον «οκτώ εβδομάδες». Ο Γάλλος διεθνής δήλωσε χθες ότι «η εγχείρηση πήγε καλά, θα αναρρώσουμε και θα επιστρέψουμε πολύ, πολύ σύντομα».

Στην επέμβαση διάρκειας σαράντα λεπτών έγινε αφαίρεση του κατεστραμμένου κομματιού του μηνίσκου. Η εναλλακτική επιλογή του ράμματος του μηνίσκου, που αναφέρθηκε στις αρχές Αυγούστου, ότι παρουσίαζε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, δεν ήταν πλέον δυνατή.

Η Γιουβέντους φαινόταν ενοχλημένη με την απόφαση του Πογκμπά να αναβάλει την επέμβαση, χάνοντας έναν μήνα πιθανής ανάρρωσης. Τόσο ο Μαξ Αλέγκρι όσο και ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε υποστήριξαν ότι η συμμετοχή του Πογκμπά στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Γαλλία δεν είναι το πρόβλημά τους και επικεντρώνονται μόνο στην επιστροφή του στα γήπεδα για τη Γιουβέντους. Ο Γάλλος, ο οποίος επέστρεψε στο Τορίνο με ελεύθερη μεταγραφή από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι, δεν θα παίξει το πρώτο του παιχνίδι πριν από τον Ιανουάριο του 2023.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.