Μίλικ: Η κίνηση ματ του Αλέγκρι στη Γιουβέντους

Ο Πολωνός διεθνής εντάχθηκε στους μπιανκονέρι δανεικός με οψιόν αγοράς από τη Μαρσέιγ και είναι ίσως η πιο σημαντική μεταγραφική κίνηση του Αλέγκρι.

Πέρασε ένα σύντομο χρονικό διάστημα στον αγωνιστικό χώρο με τον Ντούσαν Βλάχοβιτς, πριν ο Σέρβος διεθνής περάσει στον πάγκο στην αναμέτρηση με τη Ρόμα. Ο Μαξ Αλέγκρι πιστεύει ότι οι δύο επιθετικοί μπορούν να παίξουν μαζί και ο Μίλικ φαίνεται να συμφωνεί με τον νέο του προπονητή. Η Γιουβέντους έψαχνε επιθετικό μετά την επιστροφή του Άλβαρο Μοράτα στη Μαδρίτη και την Ατλέτικο. Ο Μόιζε Κεν μόνος του αποκλείεται να τραβήξει το κουπί στην επίθεση της ”Γηραιάς Κυρίας”, αλλά ούτε δίπλα στον Βλάχοβιτς μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς.

Ο 28χρονος Πολωνός είναι αρκετά έμπειρος και μπορεί να παίξει παντού, όπως άλλωστε έχει αποδείξει και στην Εθνική ομάδα της χώρας του δίπλα στον Λεβαντόφσκι. Η Γιουβέντους είπε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει προμήθεια δανείου 2 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και δυνατότητα απόκτησης του Μίλικ για 7 εκατομμύρια ευρώ, πληρωτέα σε τρία χρόνια, με επιπλέον πρόσθετα που σχετίζονται με την απόδοση αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Απέναντι στη Ρόμα (1-1) έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της Γιουβέντους παίζοντας για περίπου 15 λεπτά καθώς μπήκε στο 77ο λεπτό. Κόντρα στη Σπέτσια (2-0) μπήκε αργότερα, στο 85′ και κατάφερε μέσα σε 7 λεπτά να βάλει το παρθενικό του γκολ στο Τορίνο και να κλειδώσει την επιστροφή της Γιούβε στα τρίποντα μετά από δύο σερί ισοπαλίες. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε πει…«Προπονήθηκα [με την ομάδα] μόνο δύο φορές, τρεις φορές με την ομάδα, και δεν υπάρχει πολύς χρόνος για προπόνηση τώρα., Μπορώ να παίξω με άλλον επιθετικό, το έκανα με τον Λεβαντόφσκι στην εθνική ομάδα, αλλά ο προπονητής έχει τον τελευταίο λόγο. Ας δούμε πώς θα παίξουμε, θα κάνω ό,τι μπορώ στις προπονήσεις. Αυτή είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, ήταν πάντα ο στόχος μου να παίξω για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Είναι σπουδαίο πράγμα για μένα, θέλω να προσφέρω κάτι ξεχωριστό, να βάζω γκολ και να είμαι χαρούμενος.

Πριν τρία χρόνια είχε πληγώσει τη Μεγάλη Κυρία και είχε χαρίσει τρόπαιο στη Νάπολι μετά από 6 χρόνια. O 26χρονος Μίλικ πανηγύρισε το κύπελλο με τη Νάπολι τη σεζόν 2019-2020 και μάλιστα είχε σκοράρει το τελευταίο πέναλτι απέναντι στη Γιουβέντους, στον τελικό που διεξήχθη στο Ολίμπικο της Ρώμης.Ο τελικός κρίθηκε στη ρουλέτα (4-2) μετά το τελικό 0-0 στη κανονική διάρκεια με τους Μπονούτσι και Ράμσεϊ να αστοχούν για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι. Η επόμενη χρονιά τον βρίσκει κυπελλούχο, αλλά μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Χάνει τη μισή σεζόν και και εντάσσεται σε μια ομάδα της Μαρσέιγ που έχει ξεφύγει από τον ρυθμό του τίτλου στη Γαλλία. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Μαρσέιγ θα μπορούσε να επιλέξει να καταστήσει τη συμφωνία μόνιμη για οκτώ εκατομμύρια ευρώ, με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ σε πιθανά μπόνους.

Ο Πολωνός έχει εξαιρετική σχέση με τα δίχτυα. Εντάχθηκε στη Νάπολι από τον Άγιαξ το 2016 και σημείωσε στο νότο της Ιταλίας 48 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Στην Ολλανδία και την Eredivisie πέτυχε 32 σε 52 εμφανίσεις με την φανέλα του Αίαντα στο Άμστερνταμ. Στο Τορίνο ανεβαίνει ο πήχης και οι απαιτήσεις… «Ήμουν κοντά στη Γιουβέντους στο παρελθόν, αλλά τα πράγματα πήγαν διαφορετικά. Ήμουν κοντά πριν από δύο τρία χρόνια, αλλά όπως λέω πάντα, το παρόν είναι αυτό που μετράει. Είμαι ευχαριστημένος με την επιλογή μου.

Ο Μίλικ πέρασε τεσσεράμισι χρόνια στους παρτενοπέι πριν πάει στη Μαρσέιγ. Είχε «παγώσει» στη Νάπολι τους τελευταίους έξι μήνες καθώς είχε απορρίψει να υπογράψει επέκταση συμβολαίου. «Δεν ξέρω πότε θα αντιμετωπίσουμε τη Νάπολι. Τι δεν λειτούργησε; Έπρεπε να φύγω, δεν συνέβη, οπότε έμεινα παγωμένος [από την ομάδα]. Νιώθω καλά, σκόραρα 30 γκολ σε 50 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις [με τη Μαρσέιγ], αλλά αυτό δεν μετράει πλέον. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αυτό που κάνεις τώρα είναι το μόνο που έχει σημασία. Οι άνθρωποι δεν κοιτάζουν ποτέ πίσω, το επόμενο παιχνίδι είναι πάντα το πιο σημαντικό».

Ο συμπατριώτης του Βόιτσεχ Στσέζνι που τραυματίστηκε στο ματς με τη Σπέτσια, είναι από τα οικεία πρόσωπα που τον βοηθάει να προσαρμοστεί. «Γνωρίζω τον Tεκ, εδώ και πολύ καιρό και η ατμόσφαιρα από τότε που έφτασα ήταν πολύ καλή. Οι δομές είναι απίστευτες, το γήπεδο, οι προπονητικές εγκαταστάσεις, εδώ χρειάζεται μόνο να παίξεις ποδόσφαιρο. Όλα είναι οργανωμένα και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δουλεύουν με την ομάδα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.