Είναι ο Ντε Κετελάρε ο «νέος Κακά»;

Η διαφαινόμενη μετακίνηση του Σαρλ ντε Κετελάρε, δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο τη διάθεση της Μίλαν να επενδύσει σε νεαρούς, ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, με μεταπωλητική αξία.

Ο νεαρός Βέλγος επιθετικός, ήταν στα ραντάρ των περισσότερων μεγάλων συλλόγων μετά από μια εκπληκτική σεζόν στη Jupiler Pro League, με καταλυτική παρουσία στο δρόμο για την κατάκτηση του 18ου πρωταθλήματος από την Κλαμπ Μπριζ και τρίτου στη σειρά. Σε 33 αγώνες πρωταθλήματος, ο Ντε Κετελάρε, μέτρησε 14 γκολ και 7 ασίστ. Στα 21 του χρόνια μετράει περισσότερα από 110 επαγγελματικά παιχνίδια, διανθισμένα από 3 πρωταθλήματα και ένα Σούπερ Καπ Βελγίου.

Στην πραγματικότητα, ο Πιόλι τον βλέπει ως έναν παίκτη που μπορεί να του δώσει πολλές λύσεις στην επίθεση. Ο Ιταλός προπονητής θέλει αναβάθμιση στη δεξιά πλευρά και στη θέση Νο10, επειδή χρησιμοποιεί συνήθως σχηματισμό 4-2-3-1 και ο Ντε Κετελάρε έπαιξε και στους δύο αυτούς ρόλους στην Μπριζ (και σε μερικούς ακόμη).
Ο Ντε Κετελάρε έχει παίξει σε κάθε θέση στην πρώτη γραμμή για την τωρινή του ομάδα. Αριστερά, δεξιά, ως δεύτερος επιθετικός και την περασμένη σεζόν, κυρίως ως κεντρικός επιθετικός. Έχει παίξει ακόμη και ως Νο8 και ως αριστερός ακραίος μπακ.

Είναι η τεχνική του ικανότητα και η τακτική του ευφυΐα, παρά τα τρυφερά του χρόνια, που έχουν κάνει τον Βέλγο διεθνή επιθετικό τόσο ευέλικτο. Οι Ευρωπαίοι σκάουτερ σημειώνουν πώς κάνει πολύ έξυπνα τρεξίματα και έχει παρόμοια φυσική παρουσία και βάδισμα με τον νικητή της Χρυσής Μπάλας το 2007, τον Βραζιλιάνο Κακά.

Ξέρει επίσης πώς να χρησιμοποιεί το σώμα του καλά σε μονομαχίες, παρόλο που δεν έχει την κατάλληλη σωματική διάπλαση και έχει απροσδόκητες κινήσεις. Η μεγάλη διαφορά με την περασμένη σεζόν είναι ότι τώρα προσθέτει και γκολ στο παιχνίδι του. Άρα ωριμάζει ποδοσφαιρικά.
Ένας δεξιός εξτρέμ ή το Νο 10 θεωρείται προτεραιότητα για τη Μιλαν, η οποία αποκτώντας τον Βέλγο, προσθέτει στο δυναμικό της έναν παίκτη για τουλάχιστον δύο ρόλους.

Οι «ροσονέρι» δυσκολεύτηκαν κατά καιρούς την περασμένη σεζόν όσον αφορά τη δημιουργία ευκαιριών, σε αντίθεση με την άμυνά της, που ήταν η κορυφαία στη Serie A. Μετά από διαβουλεύσεις πολλών ημερών, οι «ροσονέρι» θα πληρώσουν αρχικά 31 εκατ. ευρώ (με 4 εκατ. ευρώ σε πρόσθετα) για την απόκτηση του Ντε Κετελαέρε. Τώρα απομένει να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, πριν παρουσιαστεί πλέον ως παίκτης της Μίλαν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.