Ντιμπάλα: Το αντίο με κλάματα στην Γιουβέντους και το φάουλ της διοίκησης (pics – vid)

Ο Πάολο Ντιμπάλα αγνοήθηκε με κάποιο τρόπο από τη Γιουβέντους στο τελευταίο του παιχνίδι στο Allianz Stadium, αλλά οι οπαδοί τον αποχαιρέτησαν θερμά και αποδοκίμασαν τη διοίκηση, με τον Αργεντινό να ξεσπά σε κλάματα.

Άλλη μια εποχή έκλεισε καθώς οι Τζόρτζιο Κιελίνι και Ντιμπάλα έπαιξαν τον τελευταίο τους εντός έδρας αγώνα με τη Γιουβέντους. Ωστόσο, κάποιος που παρακολουθούσε ποδόσφαιρο για πρώτη φορά θα πίστευε ότι μόνο ο Κιελίνι επρόκειτο να φύγει από τον σύλλογο. Οι Μπιανκονέρι είχαν ετοιμάσει μια ειδική χορογραφία για τον αρχηγό τους και ένα μπάλωμα στη στολή τους στον αγώνα με τη Λάτσιο: «The Great Chiello.» Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τη σημασία του Κιελίνι για τον σύλλογο. Είναι ο μόνος που έχει κερδίσει και τους εννέα τίτλους της Serie A κατά τη διάρκεια της μαγικής δεκαετίας της Γιουβέντους και έχει γίνει ένας από τους πιο εμβληματικούς αμυντικούς στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ενσαρκώνει τη Γιουβέντους εντός και εκτός γηπέδου και δεν είναι τυχαίο ότι έχει κρατήσει μια θέση στον σύλλογο μόλις κρεμάσει τα παπούτσια του. Ο Κιελίνι αποφάσισε να φύγει παρότι είχε συμβόλαιο που έληγε το 2023. Ο βετεράνος αμυντικός είχε παρατείνει για δύο ακόμη σεζόν μετά τον θρίαμβο της Ιταλίας στο Euro 2020 το περασμένο καλοκαίρι και ήλπιζε να παίξει το τελευταίο του Παγκόσμιο Κύπελλο στο τέλος της χρονιάς.

Ωστόσο, η αποτυχημένη προσπάθεια των Ατζούρι να προκριθούν στο Κατάρ 2022 τον έπεισε να φύγει ένα χρόνο νωρίτερα και είναι πλέον πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στο MLS, όπου θα μπορούσε να παίξει για μία ακόμη σεζόν. Η Γηραιά Κυρία έδειξε ένα βίντεο με τα highlights του με τη φανέλα των Μπιανκονέρι, την οποία ο αμυντικός παρακολούθησε από το κέντρο του γηπέδου μαζί με τις κόρες του. Ο αποχαιρετισμός του θα είχε διαμορφωθεί τέλεια αν δεν ήταν ότι ένας άλλος βασικός παίκτης της Γιουβέντους αποχαιρετούσε τους οπαδούς της Γηραιάς Κυρίας: ο Ντιμπάλα. Ο εκφωνητής δεν αναφέρθηκε ποτέ στον Αργεντινό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, οπότε έπρεπε να πάρει το επίκεντρο μόνος του. Είχε μια αμφιλεγόμενη σχέση με τον σύλλογο και τη διοίκηση, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά η αγάπη από την πλειοψηφία των οπαδών της Γιουβέντους δεν αμφισβητήθηκε ποτέ και φάνηκε και χθες το βράδυ.

Ο Ντιμπάλα αντικαταστάθηκε στο 78ο λεπτό και περπάτησε στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία λεπτά του αγώνα για να υπογράψει αυτόγραφα και να βγάλει φωτογραφίες. Ο Λεονάρντο Μπονούτσι τον έσπρωξε στο κέντρο του γηπέδου και εκείνη τη στιγμή ξέσπασε. Η εικόνα εμφανίστηκε στις οθόνες του γηπέδου με χειροκροτήματα από τους τιφόζι. Ήταν εκνευρισμένος και αυτό είναι υποτιμητικό. Κάθε μέλος της ομάδας τον αγκάλιασε, αλλά μπορούσε κανένας να τον παρηγορήσει.

Σταμάτησαν μόνο όταν εμφανίστηκε στα μάτριξ του γηπέδου η διοίκηση με Νέντβεντ και Ανιέλι. Το πλήθος αποδοκίμασε βλέποντάς τους ως υπεύθυνους για την έξοδο του Αργεντινού από τον σύλλογο. Η Γιουβέντους προσπάθησε να στρέψει την προσοχή της στον Κιελίνι, αλλά, στο τέλος, ήταν ο Ντιμπάλα που βρέθηκε στο επίκεντρο στο Allianz Stadium. Δεν ήταν πάντα συνεπής και δεν ήταν πάντα σε φόρμα κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Γιουβέντους. Δεν ήταν πάντα εύκολο να ασχοληθείς μαζί του, αλλά ήταν ακόμα υπεύθυνος για 115 γκολ σε 291 αγώνες κατά τις επτά σεζόν του στον σύλλογο. Έχει ισοφαρίσει τον Ρομπέρτο ​​Μπάτζιο για τα γκολ που σημείωσε με τον σύλλογο, και έγινε ένας από τους 10 καλύτερους σκόρερ στην ιστορία των Μπιανκονέρι. Ο Ντιμπάλα δεν ήθελε να φύγει. Η Γιουβέντους πήρε την τελική απόφαση για το μέλλον του, αλλάζοντας γνώμη αφού κατέληξε σε συμφωνία με τον παίκτη στα τέλη του 2021 και απέσυρε την προσφορά του τον Μάρτιο.

Η απόφαση του συλλόγου να επικεντρωθεί αποκλειστικά στον Κιελίνι είναι κατανοητή, αλλά ο Ντιμπάλα άξιζε κάτι περισσότερο από τον σύλλογο μετά από όλα όσα έκανε για την ομάδα τα τελευταία επτά χρόνια. Στην αρχή της σεζόν, οι διευθυντές της Γιουβέντους είπαν επανειλημμένα ότι ο Αργεντινός θα γίνει ο ακρογωνιαίος λίθος του έργου τους και ο μελλοντικός αρχηγός μετά την αποχώρηση του Κιελίνι. Δεν συνέβη και ο Ντιμπάλα αντιμετωπίστηκε σαν παίκτης που πέρασε και δεν ακούμπησε. Ο Αργεντινός έχει προσφορές από το εξωτερικό αλλά μάλλον περιμένει επίσημη πρόταση από την Ίντερ. Μένει να δούμε αν θα ενταχθεί στους μεγαλύτερους αντιπάλους της Γιουβέντους το καλοκαίρι. Ο La Joya αποχαιρέτησε τους φίλους της Γιουβέντους με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.