Ίντερ: Μόλις η τρίτη ομάδα με 3Χ3 απέναντι στη Γιουβέντους

Η Ίντερ του Σιμόνε Ιντζάγκι έχει γίνει μόνο η τρίτη ιταλική ομάδα που κέρδισε τη Γιουβέντους τρεις φορές την ίδια σεζόν.

Η νίκη στον τελικό του Coppa Italia επί της Γιουβέντους έκανε τρεις νίκες για την Ίντερ επί των Μπιανκονέρι σε τρεις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν. Τα προηγούμενα παιχνίδια έλαβαν χώρα τη δεκαετία του 1940 πριν από την εισαγωγή του Supercoppa. Το 1940-41, η Φιορεντίνα κέρδισε με 3-2 στο Τορίνο και 5-0 στην Τοσκάνη κατά τη διάρκεια των δύο αναμετρήσεων για το πρωτάθλημα, ενώ η ομάδα της Τοσκάνης κέρδισε επίσης με 5-3 στους ’16’ του Coppa Italia. Δύο σεζόν αργότερα, η Λάτσιο επανέλαβε το κατόρθωμα όταν κέρδισε 5-3 στο Stadio Olimpico και 4-2 εκτός έδρας. Η Λάτσιο κέρδισε επίσης με 3-2 στο Coppa Italia στους ’16’.

Παρά την εισαγωγή του Supercoppa από το 1988 και την αύξηση των εγχώριων αγώνων στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, χρειάστηκαν 79 χρόνια για να χάσει ξανά η Γιουβέντους τρεις φορές από την ίδια αντίπαλο. Ένα γκολ της τελευταίας στιγμής του Αλέξις Σάντσες χάρισε στην Ίντερ το Supercoppa, ενώ το πέναλτι του Χακάν Τσαλχάνογλου χάρισε το διπλό για το πρωτάθλημα μέσα στο Τορίνο. Την περασμένη Τετάρτη (11/5), η Ίντερ θριάμβευσε στον τελικό του Coppa Italia, ενώ θα μπορούσε επίσης να συμπληρώσει το καρέ με τέσσερις νίκες, όμως η Γιουβέντους πήρε ισοπαλία 1-1 στο Μεάτσα με το πέναλτι του Πάολο Ντιμπάλα στο φινάλε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.