Serie A: Βαθαίνει η κρίση στη Σαμπντόρια (hls)

Οι Γενοβέζοι ηττήθηκαν κι από την ουραγό Σαλερνιτάνα γνωρίζοντας την 6η ήττα τους στα 7 τελευταία παιχνίδια, ενώ η Ουντινέζε πέτυχε την τρίτη σερί νίκη της με αντίπαλο την Έμπολι.

Στη Γένοβα στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Serie A η ουραγός Σαλερνιτάνα επεφύλαξε δυσάρεστη έκπληξη στη Σαμπντόρια, πετυχαίνοντας δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους Φάσιο (4’) και Έντερσον (6’), με τη «γκρενάτα» να σκοράρει δις στα 10 πρώτα λεπτά σε αναμέτρηση της Serie A για πρώτη φορά από το 1948!

Η «Σαμπ» μείωσε με τον Καπούτο στο 32’ σε 1-2, αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε καν τον βαθμό της ισοπαλίας μένοντας στους 29 βαθμούς και στο +7 από την ζώνη του υποβιβασμού.

Η ομάδα από την Καμπανία πέτυχε την 4η νίκη της στο πρωτάθλημα και πρώτη από τις 9 Ιανουαρίου, διατηρώντας τις λίγες ελπίδες παραμονής, καθώς έχει και δύο εξ αναβολής αγώνες.

Σαμπντόρια: Αουντέρο, Μπερεσζίνσκι, Φεράρι, Κόλεϊ, Μούρου (46’ Αουτζέλο), Ρινκόν (86’ Νταμζγκάαρντ), Καντρέβα, Σένσι, Θόρσμπι (63’ Έκνταλ), Κουαλιαρέλα (63’ Σαμπίρι), Καπούτο

Προπονητής: Μάρκο Τζανπάολο

Σαλερνιτάνα: Σέπε (70’ Μπέλετς), Γκιομπέρ, Ραντοβάνοβιτς, Φάσιο, Ματζόκι, Λοουρένσο (65’ Κάστανος), Κουλιμπαλί, Μπόχινεν, Ρανιέρι (87’ Γκαλιόλο), Μπονατσόλι (65’ Ριμπερί), Τζούριτς (87’ Μίκαελ)

Προπονητής: Ντάβιντε Νικόλα

Στο Φρίουλι η Ουντινέζε επιβεβαίωσε τη φόρμα της, επικρατώντας της Έμπολι με 4-1 για να φτάσει τους 39 βαθμούς, μετρώντας τρεις διαδοχικές νίκες στη Serie A, κάτι που είχε να πετύχει από τον χειμώνα του 2020!

Oι «μπιανκονέρι» από νωρίς πήραν το προβάδισμα χάρη στο αυτογκόλ του Ισμαΐλι στο 6’, ενώ και στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου βρήκαν και πάλι γρήγορο γκολ με τον Ντεουλοφέου στο 52’.

Ο Ισπανός έφτασε τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα, όσα δηλαδή έχει και ο Μπέτο, με την Ουντινέζε να έχει δύο παίκτες με διψήφιο αριθμό γκολ στη Serie A για πρώτη φορά από τη σεζόν 2012/13 και το δίδυμο Ντι Νατάλε/Μουριέλ.

O σύλλογος της Τοσκάνης μείωσε με πέναλτι του Πιναμόντι στο 71’ (ο Σιλβέστρι απέκρουσε την πρώτη εκτέλεση, αλλά μέσω VAR δόθηκε επανάληψη) αλλά στο 79’ ο Πουσέτο σημείωσε το 3-1, έχοντας περάσει στον αγωνιστικό χώρο 4 λεπτά νωρίτερα, ενώ σκόρερ χρίστηκε και μία ακόμη αλλαγή του Τσόφι, ο Σάμαρτζιτς στο 88’ διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Ουντινέζε: Σιλβέστρι, Μπεκάο, Μάρι, Πέρες (90+3’ Νάουτινκ), Μολίνα, Περέιρα (66’ Σάμαρτζιτς), Γουάλας, Μακενγκό (90+3’ Γιάγιαλο), Ουντότζι, Σαξές (75’ Πουσέτο), Ντεουλοφέου (90+3’ Νεστορόφσκι)

Προπονητής: Γκαμπριέλε Τσόφι

Έμπολι: Βικάριο, Στογιάνοβιτς (71’ Παρίζι), Ισμαΐλι, Λουπέρτο, Κακάτσε, Μπενάσι (71’ Χέντερσον), Ασλάνι, Μπαντινέλι, Μπαϊράμι (71’ Βέρε), Λα Μάντια (87’ Koυτρόνε), Πιναμόντι

Προπονητής: Αουρέλιο Αντρεατσόλι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.