Γιουβέντους: Οχτώ, ο Ντιμπάλα και στο βάθος ο Αλέγκρι

Αρκετοί παίκτες της Γιουβέντους αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον στο Allianz Stadium με τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν να έχει ξεκινήσει.

Το πιο βαρύ όνομα που δεν θα φοράει την φανέλα της Μεγάλης Κυρίας την επόμενη σεζόν είναι ο Πάολο Ντιμπάλα. Ο Αργεντινός δεν τα βρήκε με την διοίκηση της Γιουβέντους και το καλοκαίρι αποτελεί παρελθόν. Την πόρτα της εξόδου βλέπουν ακόμα έξι ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκονται στα πλάνα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο σύλλογος ήδη ξεκίνησε τον προγραμματισμό της νέας περιόδου καθώς προχώρησε στις ανανεώσεις των Χουάν Κουαδράδο και Ματίας Περίν που επέκτειναν τις συνεργασίες τους μέχρι το 2023 και το 2025 αντίστοιχα. Το συμβόλαιο του 33χρονου Κολομβιανού επρόκειτο να λήξει τον Ιούνιο, αλλά ανανεώθηκε αυτόματα αφού πραγματοποίησε την 40η του εμφάνιση στη σεζόν. Αποτελεί βασικό εργαλείο της ομάδας του Τορίνο και έχει αποδείξει την τακτική του ευελιξία σε πολλές περιπτώσεις, παίζοντας σε αρκετές θέσεις σε άμυνα και επίθεση.

Άλβαρο Μοράτα: Ο διετές δανεισμός του Ισπανού στο Τορίνο λήγει το καλοκαίρι και η Γηραιά Κυρία δεν είναι διατεθειμένη να καταστήσει μόνιμη τη μετακίνησή του για 35 εκατομμύρια ευρώ. Οι ”μπιανκονέρι” μπορεί να προσφέρουν 15 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν μόνιμα τον Ισπανό που πριν από λίγους μήνες βρέθηκε κοντά στη Βαρκελώνη. Ο επιθετικός έχει πετύχει μόνο 11 γκολ σε 41 εμφανίσεις αυτή τη σεζόν και η Γιουβέντους πλήρωσε 20 εκατομμύρια ευρώ για τον διετές δανεισμό του το 2020. Ο Μοράτα φυσικά και δεν είναι ο μόνος παίκτης με αβέβαιο μέλλον στο Τορίνο. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που κράτησε τον Ισπανό το χειμώνα, θα κάνει την εκτίμησή του με τον σύλλογο στο τέλος της σεζόν και αρκετοί ποδοσφαιριστές πρέπει να πείσουν τον ότι αξίζουν να παραμείνουν.

Ανάμεσά τους, οι Ιταλοί Φεντερίκο Μπερναρντέσκι και Ματία Ντε Σίλιο, που βλέπουν τα συμβόλαιά τους να λήγουν στο τέλος της σεζόν. Ο πρώην εξτρέμ της Φιορεντίνα, είναι πιθανό να φύγει καθώς δεν είναι διατεθειμένος να λάβει μείωση μισθού για να παρατείνει την παραμονή του στον σύλλογο πέραν του Ιουνίου. Ο δεξιός μπακ, αλλά και ενίοτε αριστερός, Ματία Ντε Σίλιο, από την άλλη πλευρά, φαίνεται πιο κοντά στην υπογραφή επέκτασης συμβολαίου, αλλά καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει λάβει οριστική απόφαση για το μέλλον. Με τον Άλεξ Σάντρο, ο οποίος θα βγει στην αγορά στο τέλος της σεζόν, ο Λούκα Πελεγκρίνι πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει αντικαταστάτης του Βραζιλιάνου διεθνή που αποδοκιμάστηκε από το κοινό του Allianz Stadium στο πρόσφατο ντέρμπι κόντρα στην Ίντερ (0-1). Ο πρώην παίκτης της Τζένοα έχει συγκεντρώσει 16 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη θητεία και το συμβόλαιό του λήγει το 2025.

Το μέλλον του Αρτούρ είναι επίσης στον αέρα με τον Βραζιλιάνο που σπάνια εμφανίστηκε βασικός στο Τορίνο. Τραυματισμοί, Covid και η δύσκολη προσαρμογή αναγκάζουν την διοίκηση να τον απομακρύνουν. Δεν είναι ένας από τους αγαπημένους παίκτες του Αλέγκρι, αλλά η κατάσταση του συμβολαίου του μπορεί να δυσκολέψει τη Γιουβέντους να βρει μνηστήρες για τον πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα. Η Γιουβέντους είναι ανοιχτή να τον πουλήσει με διετή δανεισμό για να αποφύγει σημαντική απώλεια κεφαλαίου.

Ο Μόιζε Κεν ήταν ένας από τους πιο απογοητευτικούς παίκτες αυτή τη σεζόν, με μόλις πέντε γκολ σε 35 εμφανίσεις. Η Γιουβέντους έχει υποχρέωση να τον αγοράσει από την Έβερτον το 2023, οπότε θα είναι δύσκολο για τους γίγαντες της Serie A να χωρίσουν τους δρόμους τους με τον 22χρονο επιθετικό που επέστρεψε στην πατρίδα του αλλά δεν προσφέρει. Η αγγλική ομάδα δεν είναι πρόθυμη να τον πάρει πίσω. Η Γιουβέντους ελπίζει ότι ο Ιταλός διεθνής θα προσελκύσει το ενδιαφέρον από άλλους συλλόγους της Premier League προς το φινάλε της σεζόν και θα τον ξεφορτωθεί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.