Νάπολι: 32 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα;

Η Νάπολι έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς μακριά από την έδρα της και το σκουντέτο αν και το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι βατό, απομακρύνεται.

«Οι οπαδοί μας δεν το αξίζουν αυτό…» φώναξε μετά την λήξη της αναμέτρησης απέναντι στη Φιορεντίνα (2-3) ο Καλιντού Κουλιμπαλί και έχει δίκιο. ”Δεν θα κοιτάξουμε τους άλλους, αλλά θα επικεντρωθούμε μόνο στον εαυτό μας, μπορούμε να κερδίσουμε τον τίτλο”. συνέχισε ο στόπερ της Νάπολι. Ο διεθνής Σενεγαλέζος αμυντικός εξακολουθεί να πιστεύει στον τίτλο της Serie A, όμως η αλήθεια είναι πως αν θες να σηκώσεις πρωτάθλημα, την ομάδα από τη Τοσκάνη πρέπει να τη κερδίσεις. Οι “παρτενοπέι” έχουν κερδίσει μόλις τρία από τα εννέα τελευταία παιχνίδια τους στο Stadio Maradona, συγκεντρώνοντας μία ισοπαλία και πέντε ήττες, η τελευταία από την ομάδα του Βιντσέντσο Ιταλιάνο, που είχε νικήσει ξανά τη Νάπολι τον περασμένο Ιανουάριο στη φάση των ’16’ του Coppa Italia.

Η Φιορεντίνα έγινε η πρώτη ομάδα που τη νίκησε δύο φορές στο γήπεδο της σε μία σεζόν μετά τη Λάτσιο τη σεζόν 2014-15, ενώ είναι ο σύλλογος που είχε κάνει ζημιά στη Νάπολι και πριν από τρία χρόνια και δεν επέτρεψε από την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι να πάρει το πρωτάθλημα που κατέληξε στη Γιουβέντους. Τελευταίος τίτλος για τον σύλλογο του Ντε Λαουρέντις η κατάκτηση του κυπέλλου στον τελικό της Ρώμης κόντρα στη Γιουβέντους που κρίθηκε στα πέναλτι πριν από δύο χρόνια με το πέναλτι του νυν επιθετικού της Μαρσέιγ, Αρκάντιους Μίλικ. Τελευταίο πρωτάθλημα, τη σεζόν 1989-90′ με τον μεγάλο Ντιέγκο Μαραντόνα να σηκώνει μια πόλη στις πλάτες του.

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι παραδέχτηκε πως η κατάσταση έγινε περίπλοκη. «Φυσικά τα πράγματα αλλάζουν, γιατί σαφώς τώρα είναι όλα πιο δύσκολα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να είμαστε επαγγελματίες, να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι και να δούμε τι θα γίνει. Δεν είναι πλέον στα χέρια μας.”

Παραδόξως, η Νάπολι είναι η καλύτερη εκτός έδρας ομάδα στη Serie A αυτή τη σεζόν με 37 βαθμούς σε 16 αγώνες (11 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα). Οι ποδοσφαιριστές του Σπαλέτι έχουν σκοράρει 31 γκολ μακριά από το Stadio Maradona, έχοντας δεχτεί μόλις 12. Η στάση τους είναι πολύ διαφορετική εντός έδρας, όπου έχασαν πέντε παιχνίδια στα 16, συγκεντρώνοντας μόλις 29 βαθμούς. Γιουβέντους, Μίλαν, Λάτσιο, Φιορεντίνα, Ρόμα και Ίντερ έχουν περισσότερα από τους ”παρτενοπέι”, που έχουν σκοράρει 27 γκολ και έχουν δεχθεί 14 στο Stadio Maradona.

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί παράγοντες πίσω από τα απογοητευτικά αποτελέσματα στην έδρα τους: Η πίεση που προέρχεται από τους τιφόζι για έναν τίτλο, μέχρι και την έλλειψη εμπειρίας που τονίζεται από ορισμένους ειδήμονες της Serie A, συμπεριλαμβανομένου του θρύλου της Γιουβέντους και της Ιταλίας, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. ”Όσον αφορά την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα, δεν έχουν ακόμα αυτό που χρειάζεται για να απογειωθούν. Το να είσαι το φαβορί δημιουργεί πίεση, ένταση και ευθύνη. Η Νάπολι έπαιζε πάντα καλά, κερδίζοντας απίστευτα παιχνίδια, αλλά στη συνέχεια, πάντα κατέρρεε” είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2006 που εξακολουθεί να πιστεύει πως η Ίντερ είναι το μεγάλο φαβορί για να ξαναπάρει τον τίτλο.

Η Νάπολι παραμένει στην έδρα της και φιλοξενεί την πεισματάρα και 5η της βαθμολογίας Ρόμα την επόμενη Δευτέρα (18/4) με στόχο την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Μετά από 32 αγώνες η Νάπολι μετράει 20 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες. Θεωρητικά έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου καθώς μετά τους Ρωμαίους παίζουν: Έμπολι (εκτός), Σασουόλο (εντός), Τορίνο (εκτός), Τζένοα (εντός) και Σπέτσια (εκτός). Τώρα ή ποτέ! Είναι η ευκαιρία του Λορέντσο Ινσίνιε, περιμένοντας τα δώρα από το Μιλάνο, ώστε να κατακτήσει το πρώτο και τελευταίο (κατά πάσα πιθανότητα) πρωτάθλημα στην καριέρα του, καθώς σε λίγους μήνες θα κουνήσει μαντήλι για το Τορόντο και το MLS, πρωτάθλημα που παρακολουθείτε αποκλειστικά από τα κανάλια Novasports.

Η βαθμολογία της Serie A με πέντε αγωνιστικές για το φινάλε

Μίλαν 68 (32 αγώνες)

Νάπολι 66 (32 αγώνες)

Ίντερ 66 (31 αγώνες)

Γιουβέντους 62 (32 αγώνες)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.