SerieA: Τα στιγμιότυπα της 30ης αγωνιστικής (hls)


Με το “διπλό” της Αταλάντα στην Μπολόνια ολοκληρώθηκε το μενού της 30ης αγωνιστικής στη SerieA.

Η ταλαιπωρημένη και κατάκοπη από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Αταλάντα, χρειάστηκε το γκολ του Σισέ στο 82′ προκειμένου να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της για είσοδο στην πρώτη 4άδα. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Γκασπερίνι και στις καθυστερήσεις όμως κατόπιν εξέτασης της φάσης από το VAR το γκολ ακυρώθηκε.

Στους υπόλοιπους αγώνες της ημέρας

Βενέτσια – Σαμπντόρια 0-2

Η Σαμπντόρια έκανε άλμα παραμονής στη Serie A χάρης σε δύο γκολ του Καπούτο στο πρώτο μέρος. Με τη νίκη της αυτή η ομάδα της Γένοβας έπιασε την Σπέτσια στην 15η θέση και τους 29 βαθμούς, με το σημαντικότερο να είναι η απόσταση 7 βαθμών που έφτιαξε από την επικίνδυνη ζώνη. Η Βενέτσια υπέστη οδυνηρή ήττα, την τέταρτη συνεχόμενη μετά από Βερόνα, Σασουόλο και Λάτσιο. Η ομάδα του Πάολο Ζανέτι έχει παιχνίδι λιγότερο, όμως έχασε μεγάλη ευκαιρία και πλέον η επόμενη εκτός έδρας αναμέτρηση με την Σπέτσια μοιάζει με πρόωρο τελικό.

Έμπολι – Ελλάς Βερόνα 1-1

Η Έμπολι μπήκε δυνατά στο χορτάρι και προηγήθηκε στο 26ο λεπτό με τον Ντι Φραντσέσκο, όμως στο δεύτερο μέρος οι ρόλοι αντιστράφηκαν και η Βερόνα ήταν αυτή που πατούσε με ευκολία πλέον στην αντίπαλη περιοχή. Στο 65ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι όμως ο Τζιοβάνι Σιμεόνε αστόχησε δις από τα 11 μέτρα (ο διαιτητής έδειξε επανάληψη). Τελικώς η Βερόνα κατάφερε να βρει το γκολ ισοφάρισης στο 71ο λεπτό με τον Ματέο Κανσελιέρι, ο οποίος τροφοδοτήθηκε ιδανικά από τον Νίκολο Καζάλε.

Γιουβέντους – Σαλερνιτάνα 2-0

Η Γιουβέντους πλησίασε την πρώτη τριάδα της Serie A κερδίζοντας με 2-0 την Σαλερνιτάνα στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντούσαν Βλάχοβιτς, ο οποίος σέρβιρε το πρώτο γκολ στον Πάολο Ντιμπάλα μόλις στο 5ο λεπτό και στο 29ο λεπτό έγραψε το 2-0. Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο με τη «Μεγάλη Κυρία» να μην αγχώνεται σε κανένα σημείο του ματς και να φτάνει εύκολα στους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ρόμα – Λάτσιο 3-0

Οι γηπεδούχοι παίζοντας εξαιρετικά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο πήραν το ντέρμπι της Ρώμης επικρατώντας της Λάτσιο με 3-0! Παράλληλα η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση αφήνοντας πίσω της την Λάτσιο! Η Ρόμα πήρε κεφάλι στο ντέρμπι μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Πελεγκρίνι εκτέλεσε απ΄ευθείας το κόρνερ, η μπάλα βρήκε στ΄οριζόνιο δοκάρι, κατέληξε στα πόδια του Έιμπραχαμ που από κοντά δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-0! Στο 22′ η Ρόμα έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Οι παίκτες του Μουρίνιο, κυκλοφόρησαν καταπληκτικά τη μπάλα, ο Κάρσντορπ έκανε η σέντρα από τα δεξιά και ο Έιμπραχαμ με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0! Στο 40′ ο Πελεγκρίνι με καταπληκτική απ΄ευθείας εκτέλεση φάουλ, νίκησε τον Στρακόσια για το 3-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Σαββάτο 19 Μαρτίου 2022

Νάπολι – Ουντινέζε 2-1

Σημαντική νίκη για τους Ναπολιτάνους που επικράτησαν 2-1 της ομάδας από το Ούντινε. Με μπροστάρη τον Βίκτορ Οσιμέν η ομάδα του Σπαλέτι, ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 22’ χάρη στο γκολ του Ντεουλοφέου, κατάφερε την ολική ανατροπή με δύο γκολ του 23χρονου διεθνή Νιγηριανού επιθετικού στο 52’ και στο 63’ πήρε το «τρίποντο» που τη διατηρεί στη 2η θέση, πίσω από την πρωτοπόρο Μίλαν.    

Ίντερ – Φιορεντίνα 1-1

Πολύτιμο έδαφος στην κούρσα του τίτλου έχασε η Ίντερ η οποία στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής έμεινε στο εντός έδρας 1-1 απέναντι στη Φιορεντίνα.

Η Φιορεντίνα “πάγωσε” το Μεάτσα ανοίγοντας το σκορ στο 50ο λεπτό. Ο Καστροβίλι πέρασε κάθετη πάσα μέσα στην περιοχή της Ίντερ, ο Γκονσάλες έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, με τον Τορέιρα να εκτελεί από κοντά τον Χαντάνοβιτς. Η χαρά των “βιόλα” κράτησε μόλις πέντε λεπτά. Στο 55ο λεπτό ο Πέρισιτς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ντάμφρις με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Τερατσάνο, γράφοντας το 1-1.

Από το 2001, η Ίντερ είχε κερδίσει 16 από τους 19 εντός έδρας αγώνες της στη Serie A εναντίον της Φιορεντίνα (1 ισοπαλία), τουλάχιστον τρεις περισσότερες από ό,τι εναντίον οποιασδήποτε άλλης ομάδας σε αυτή την περίοδο. Δεν τα κατάφερε όμως το Σάββατο και έμεινε τρεις βαθμούς πίσω από τις Μίλαν και Νάπολι (με ματς λιγότερο). Μετά από οκτώ συνεχόμενες νίκες πρωταθλήματος, η Ίντερ έχει πετύχει μόνο δύο νίκες στα τελευταία εννιά παιχνίδια της στη Serie A (5 ισοπαλίες-2 ήττες). Η Φιορεντίνα παρέμεινε στην 8η θέση και συνεχίζει να ελπίζει σε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Κάλιαρι – Μίλαν 0-1

Με μεγάλη νίκη επί της Κάλαρι στο “Unipol Domus” η Μίλαν εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το στραβοπάτημα της Ίντερ νωρίτερα και παρέμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία, επτά αγωνιστικές πριν από τη λήξη της συναρπαστικής εφέτος Serie A.

H πολύ μεγάλη εκτός έδρας συγκομιδή των “ροσονέρι”, τους οδηγεί στην κατάκτηση του τίτλου, καθώς η ομάδα του Πιόλι έχει τον υψηλότερο μέσο όρο πόντων ανά εκτός έδρας αγώνα στα Top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης. Οι “ροσονέρι” μετρούν ένδεκα νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα στους 15 αγώνες τους στη Serie A εκτός έδρας μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Μάλιστα καμία ομάδα στα Top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν έχει κερδίσει περισσότερα παιχνίδια με διαφορά μόλις ενός γκολ από τη Μίλαν (11).

Με οριακό τρόπο, με 1-0 δηλαδή επικράτησε και στη Σαρδηνία με το τέρμα που πέτυχε ο Ισμαέλ Μπενασέρ στο 59ο λεπτό, απέναντι σε μία ομάδα που καιγόταν για βαθμούς και που με την ήττα της αυτή παρέμεινε οριακά πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη. Πάντως είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά η κεφαλιά του Παβολέτι στο 90΄σταμάτησε στο δοκάρι του Μενιάν. Από το 2000, η ​​Μίλαν έχει κερδίσει 27 παιχνίδια απέναντι στην Κάλιαρι στο πρωτάθλημα και δεν έχει καταγράψει περισσότερες νίκες εναντίον καμίας άλλης ομάδας στην πρώτη κατηγορία σε αυτή την περίοδο. Στο βασικό σχήμα έμεινε για 68 λεπτά ο Μπάμπης Λυκογιάννης, με τον Έλληνα αμυντικό να αντικαθίσταται από τον Ντεϊόλα.

Η Μίλαν έχει σκοράρει τώρα σε κάθε έναν από τους 15 εκτός έδρας αγώνες της στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της περιόδου 1967/68 (15 νίκες σε 15 ματς σε μια σεζόν πρωταθλήματος 16 ομάδων, που οδήγησε τους ροσονέρι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος).

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Σασουόλο – Σπέτσια 4-1

Μόλις ένα ημίχρονο άντεξε η Σπέτσια στις άγριες διαθέσεις της Σασουόλο. Οι γηπεδούχοι, που παρακολουθούν από – σχετικά – κοντά τη Ρόμα στην 6η θέση της βαθμολογίας, προηγήθηκαν στο 17’ με τον Μπεράρντι. Η απάντηση όμως ήρθε από έναν γνώριμο στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό από την παρουσία του στην ΑΕΚ, τον Βέρντε που στο 36’ έκανε το 1-1. Το δεύτερο μέρος για την ομάδα του Γιώργου Κυριακόπουλου έμελλε να είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Και πάλι ο Μπεράρντι στο 48’ βρήκε δίχτυα για να τον μιμηθούν ο Αϊκάν στο 78’ και στο 81’ ο Σκαμάκα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Τζένοα – Τορίνο 1-0

Η Τζένοα έστω και με δέκα λύγισε την Τορίνο και πέτυχε την πρώτη της νίκη στη Serie A μετά από 26 αγωνιστικές!

Η ομάδα της Γένοβας είχε να κερδίσει από τον Σεπτέμβριο και προερχόταν από επτά σερί ισοπαλίες, όμως πήρε το τρίποντο με ηρωική εμφάνιση και έφτασε τη Βενέτσια στους 22 πόντους, απέχοντας τρεις από τη σωτηρία, οκτώ αγώνες πριν το τέλος!

Η «γκρανάτα» έμεινε για όγδοο σερί ματς χωρίς νίκη και λέει «αντίο» στις ευρωπαϊκές θέσεις.

Το ματς ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο για τη Τζένοα καθώς στο 14ο λεπτό άνοιξε το σκορ μετά από μπαλιά του Φρέντρουπ, λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα Μπερίσα και εύκολο γκολ του Πορτανόβα.

Ωστόσο οι «γκριφόνι» στο 24′ έμειναν με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης στον Όστιγκαρντ μέσα σε 12 λεπτά και έτσι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Παρ’ όλα αυτά η «γκρανάτα» δεν μπόρεσε να σκοράρει και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν το πολύτιμο τρίποντο!

Συνοπτικά τ’ αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Σασουόλο – Σπέτσια 4-1

Τζένοα-  Τορίνο 1-0

Σαββάτο 19 Μαρτίου 2022

Νάπολι – Ουντινέζε 2-1

Ίντερ – Φιορεντίνα 1-1

Κάλιαρι – Μίλαν 0-1

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Βενέτσια – Σαμπντόρια 0-2

Έμπολι – Ελλάς Βερόνα 1-1

Γιουβέντους – Σαλερνιτάνα 2-0

Ρόμα – Λάτσιο 3-0

Μπολόνια – Αταλάντα 0-1

Εδώ η βαθμολογία

Η επομένη αγωνιστική (31η, 03/04)

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Γιουβέντους – Ίντερ

Μίλαν – Μπολόνια

Αταλάντα – Νάπολι

Σαμπντόρια – Ρόμα

Λάτσιο – Σασουόλο

Φιορεντίνα – Έμπολι

Σαλερνιτάνα – Τορίνο

Ελλάς Βερόνα – Τζένοα

Ουντινέζε – Κάλιαρι

Σπέτσια – Βενέτσια


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.