Παναγιώτης Ρέτσος: Η – ελληνική – ευκαιρία και τα “καμένα” 22 εκ. ευρώ της Λεβερκούζεν

O Ρέτσος έχει άλλη μια ευκαιρία για να "αναγεννήσει" την καριέρα του και το novasports.gr αναλύει την πορεία του - κάποτε - wonderkid του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μόλις στα 19 του χρόνια, ο Παναγιώτης Ρέτσος “ανάγκασε” την ποδοσφαιρική Ευρώπη να παραμιλά με το ταλέντο του και οι εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό ήταν αρκετές για να αρχίσει ένας… χορός εκατομμυρίων ευρώ. Τελικά η Μπάγερ Λεβερκούζεν ήταν αυτή που έριξε καλύτερα το… βέλος της και απομάκρυνε τους υπόλοιπες “μνηστήρες” με τα 22 εκ. ευρώ που δαπάνησε για να αποκτήσει τον Ρέτσο.

Η πρώτη χρονιά στη Γερμανία ήταν εξαιρετική και ο Ρέτσος δικαιολόγησε τον μεταγραφικό “θόρυβο” που είχε προκληθεί, αλλά και την τεράστια ποδοσφαιρική επένδυση της Λεβερκούζεν. Όμως η γερμανική του “περιπέτεια” δεν εξελίχθηκε όπως περίμενε ο ίδιος και προφανώς η διοίκηση της ομάδας του. Μια σειρά τραυματισμών του στέρησαν τη δυνατότητα να πατήσει “γερά” στα πόδια του, η αποχή από τη δράση τον επηρέασε, οι δανεισμοί σε Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Σεντ Ετιέν δεν βοήθησαν και δεν έδιωξαν την… γκαντεμιά (νέος τραυματισμός στη Γαλλία) και έφτασε η στιγμή που οι Γερμανοί το πήραν απόφαση.

Η ποδοσφαιρική τους επένδυση στον Ρέτσο, αυτή που στοίχισε 22 εκ. ευρώ στις “Ασπιρίνες” και τον έκανε τη δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, είχε πια “καεί”. Το “πλήρωμα του χρόνου” είχε φτάσει και ακόμα και οι πεισματάρηδες Γερμανοί παρέδωσαν τα “όπλα” μετά από μια πενταετία, αποδεσμεύοντας τον Ρέτσο.

Όμως ο Ρέτσος δεν έχει καν “πατήσει” τα 24 χρόνια και βρίσκεται στην ιδανική ποδοσφαιρική ηλικία για να κάνει μια “φρέσκια” επανεκκίνηση με χρώμα… ελληνικό. Η Ελλάς Βερόνα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του και ο – γεννημένος στο Γιοχάνεσμπουργκ – κεντρικός αμυντικός έχει τη δυνατότητα στη Serie A και στη φιλόξενη Βερόνα να κάνει ένα δυναμικό come back και να αποδείξει ότι μπορεί ακόμα να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Τούτη τη φορά φορώντας τη φανέλα μιας ομάδας που θα του θυμίζει καθημερινά την πατρίδα του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.