Αταλάντα-Ρόμα 1-4: Ρωμαϊκά “όργια” στο Μπέργκαμο (vids)

Μπορεί η ομάδα του Γκασπερίνι ν’ αγνοούσε την ήττα δυόμισι μήνες τώρα στη SerieA αλλά για την επιστροφή σ’ αυτές φρόντισαν οι ποδοσφαιριστές του Μουρίνιo με ... εκκωφαντικό τρόπο

Παραδοσιακά οι αναμετρήσεις Αταλάντα-Ρόμα χαρακτηρίζονται από δύναμη, πάθος και πληθώρα γκολ. Έτσι λοιπόν η αναμέτρηση που έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου για την 18η αγωνιστική της SerieA δε θα μπορούσε ν’ αποτελέσει εξαίρεση κρίνοντας κι από το εντυπωσιακότατο 1-4 των Ρωμαίων!

Η κακή ημέρα για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στη φάση των νοκ άουτ αγώνων του Europa League, φάνηκε από νωρίς όταν πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο Έιμπραχαμ έφυγε στην αντεπίθεση, στάθηκε δις τυχερός σε κόντρες, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα ως απόρροια της δεύτερης εξ αυτών!

Η πρώτη ουσιαστική αντίδραση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 19’ με μακρινό αλλά επικίνδυνο σουτ το οποίο ο Πατρίτσιο έδιωξε σε κόρνερ, σ’ ένα εν γένει σκηνικό όπου οι «μπεργκαμάσκι» εδραίωσαν μεν πρωταγωνιστικό ρόλο ανεβάζοντας ψηλά τις γραμμές του, άθελά τους όμως έπεσαν στην παγίδα που τους έστησε ο Ζοζέ Μουρίνιο επιλέγοντας το παιχνίδι των ταχύτατων αντεπιθέσεων.

Είκοσι έξι λεπτά μετά το 0-1, δημιουργήθηκαν αυτές ακριβώς οι συνθήκες που επεδίωκαν κι επένδυσαν πάνω τους οι «τζιαλορόσι» με τους Τζανιόλο και Βερετού να φεύγουν ταχύτατα στην αντεπίθεση, τον πρώτο να τροφοδοτεί τον δεύτερο που με ψύχραιμο πλασέ στην «κλειστή» γωνία του Μούσο έκανε το 0-2 «παγώνοντας» το «Gewiss Stadium», πλην του σημείου στο ένα πέταλο που βρίσκονταν οι οπαδοί της Ρόμα.

Η πρώτη αντίδραση από τον πάγκο της Αταλάντα ήρθε στο 34’ με την αντικατάσταση του Τζιμσίτι από τον Μουριέλ, σε μια προσπάθεια να προσδώσει μεγαλύτερη επιθετικότητα, μια κίνηση τους … καρπούς της οποίας έδρεψε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Κολομβιανός έπιασε το δυνατό σουτ από τις παρυφές της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Κριστάντε και κατέληξε στα δίχτυα του Πατρίτσιο για το 1-2.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Γκασπερίνι συνέχισε στην ίδια λογική, λόγος για τον οποίο ο Μαλινόφσκι πέρασε αντί του Ίλιτσιτς και στο 64’ Μίραντσουκ αντί του Πάσαλιτς. Όλα φάνηκε να ξεκινούν από την αρχή στο 68’ όταν ο Ζαπάτα, έπειτα από κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2 όμως κατόπιν χρήσης του VAR διαπιστώθηκε πως ο ευρισκόμενος σε αντικανονική θέση Παλομίνο ήταν ο τελευταίος που έκανε επαφή με την μπάλα με αποτέλεσμα το γκολ ν’ ακυρωθεί.

Και σα να μην έφτανε αυτό τέσσερα λεπτά μετά, από εκτέλεση φάουλ αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή της Αταλάντα, ο Μούσο δε βγήκε, ο Σμόλινγκ έκανε την εναέρια προβολή βάζοντας τέλος στις φιλοδοξίες των γηπεδούχων γι’ ανατροπή.

Το … κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 82’ – και πάλι – ο Έιμπραχαμ διαμορφώνοντας το τελικό 1-4, που έφερε την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο σε απόσταση πέντε βαθμών από την πρώτη τετράδα, στην οποία Μίλαν και Νάπολι μετρούν αγώνα λιγότερο.

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Παλομίνο, Τζιμσίτι (34′ Μουριέλ), Χάτεμπουρ (79′ Τζαπακόστα), Ντε Ρόον, Φρόιλερ, Πετσέλα (78′ , Ίλιτσιτς (46′ Μαλινόφσκι), Πάσαλιτς (64′ Μίραντσουκ), Ζαπάτα

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Πατρίτσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Κάρσντορπ, Βερετού (90+1′ Κουμπούλα), Κριστάντε, Μχιταριάν (88′ Καλαφιόρι), Βίνα, Τζανιόλο (69′ Σομουρόντοβ), Έιμπραχαμ (90+1′ Μπόβε)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.