Serie A: Τα στιγμιότυπα της 12ης αγωνιστικής (hls)

Η δωδέκατη αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε! Το Novasports.gr σας προσφέρει το πανόραμα και τα highlights των δέκα αναμετρήσεων στο «πιάτο» σας.

Έμπολι-Τζένοα 2-2

Για δεύτερη σερί αγωνιστική η Έμπολι «γύρισε» ματς από το σε βάρος της 1-0 (όπως έκανε προ ημερών στην έδρα της Σασουόλο), όμως τούτη τη φορά δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμά της ως το φινάλε, καθώς ο Μπιάνκι στο 89′ «έκλεψε» το βαθμό για την Τζένοα. Στο εναρκτήριο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Serie A, η ομάδα του Αουρέλιο Αντρεατσόλι βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει το γκολ του Κρισίτο, χάρις σε ένα δεκάλεπτο ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η Τζένοα είπε την… τελευταία λέξη στον αγώνα. Η ομάδα της Γένοβας πάντως συμπλήρωσε 9 αγώνες χωρίς νίκη (6 ισοπαλίες και 3 ήττες) και παραμένει λίγο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Σπέτσια-Τορίνο 1-0

Αντίδραση έβγαλε η Σπέτσια κόντρα στην Τορίνο αφού επικράτησε με 1-0 για την 12η αγωνιστική της Serie A. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρηση πέτυχε ο Σάλα στο 58ο λεπτό, ύστερα από ασίστ του Κοβαλένκο. Η οικοδέσποινα βρίσκεται στην 15η θέση με 11 βαθμούς, ενώ η φιλοξενούμενη ομάδα είναι 13η στον βαθμολογικό πίνακα με 14. Την επόμενη αγωνιστική η Σπέτσια θα αγωνιστεί με την Αταλάντα (20/11, 16:00), ενώ η Τορίνο θα υποδεχθεί την Ουντινέζε (22/11, 21:45).

Γιουβέντους-Φιορεντίνα 1-0

Με γκολ του Κουαδράδο στις καθυστερήσεις, η Γιουβέντους έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί τριών αγωνιστικών και επέστρεψε στις νίκες σχεδόν ένα μήνα μετά το τελευταίο “τρίποντο” στη Serie A. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε ανάγκη όσο τίποτε άλλο αυτή τη νίκη, τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους, καθώς διένυε πολύ κακή περίοδο με διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησαν από το 73ο λεπτό λόγω της αποβολής του Μιλένκοβιτς (δύο κίτρινες κάρτες σε επτά λεπτά) άσκησαν μεγάλη πίεση και δικαιώθηκαν στις καθυστερήσεις. Ο Κουαδράδο με φοβερή ενέργεια στο 91ο λεπτό και συρτό διαγώνιο σουτ από δύσκολη γωνία, νίκησε τον Τερατσιάνο και “λύτρωσε” τη Γιουβέντους, χαρίζοντας τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.

Κάλιαρι-Αταλάντα 1-2

Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι έμεινε αήττητη για πέμπτη σερί αγωνιστική, ενώ οι γηπεδούχοι με τέταρτη σερί ήττα παραμένουν τελευταίοι μετά από 12 αγώνες. Mόλις στο 6′ οι Μπεργκαμάσκι άνοιξαν το σκορ όταν ο Τζαπακόστα βρήκε τον Πάσαλιτς και αυτός είχε εύκολο έργο να νικήσει τον Κράνιο. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρίες στη συνέχεια όμως κόντρα στη ροή του παιχνιδιού η Κάλιαρι ισοφάρισε στο 27′ με τον συνήθη ύποπτο Ζοάο Πέδρο μετά από μπαλιά του Γοδίν. Η απάντηση της Αταλάντα όμως ήρθε στο 43′ με γκολ του Σαπάτα έπειτα από ασίστ του Κοοπμέινερς. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο β‘ και έχασαν νέες ευκαιρίες, ενώ κέρδισαν και πέναλτι που ανακλήθηκε όμως στη συνέχεια μέσω VAR. Η Κάλιαρι προσπάθησε προς το τέλος αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει άλλη μία ήττα…

Βενέτσια-Ρόμα 3-2

Εξαιρετικό παιχνίδι έγινε στο Στάδιο Πιέρ Λουίτζι Πέντζο της Βενετίας ανάμεσα στη Βενέτσια και τη Ρόμα, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της ιταλικής Serie A. Οι γηπεδούχοι χρειάστηκε να κάνουν ανατροπή στην ανατροπή του σκορ, που είχαν πετύχει νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι, για να φτάσουν στη νίκη με σκορ 3-2 και να πάρουν ανάσα στο βαθμολογικό πίνακα. Όσο για τους Ρωμαίους, αυτοί βυθίστηκαν κι άλλο στην εσωστρέφειά τους μετά από αυτή την ήττα, μένοντας εκτός πρώτης τετράδας… Η Βενέτσια προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με προβολή του Καλντάρα από τη σέντρα του Αραμού. Στο 27ο ο Εΐμπραχαμ είχε δοκάρι για τους φιλοξενούμενους. Στο 36ο ο Οκερέκε είχε μεγάλη ευκαιρία να κάνει στο 2-0 για την Βενέτσια, όμως, την έχασε. Στο 43ο ο Σομουρόντοβ ισοφάρισε (1-1), με τους Ρωμαίους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας καταφέρει να ανατρέψουν το σκορ, με τον Ε:ιμπραχαμ να κάνει το 1-2 στις καθυστερήσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο, πάντως, ήρθαν τα πάνω κάτω στο παιχνίδι. Στο 65ο σε μαρκάρισμα του Κριστάντε στον Καλντάρα δόθηκε πέναλτι από το VAR και ο Αραμού εκτέλεσε εύστοχα, γράφοντας το 2-2. Οι Σομουρόντοβ και Εΐμπραχαμ έχασαν στη συνέχεια ευκαιρίες για να κάνουν το 2-3. Τρίτο γκολ, αντιθέτως, πέτυχε η Βενέτσια με τον Οκερέκε στο 74ο. Οι Καλντάρα και Ανρί είχαν από ένα δοκάρι στα τελευταία λεπτά του αγώνα, χωρίς μέχρι το φινάλε να αλλάζει ξανά το σκορ. Η Ρόμα για 3η φορά αυτή τη σεζόν δέχθηκε τρία γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος. Οι πρωτευουσιάνοι συνεχίζουν με άσχημα αποτελέσματα, καθώς μετά την ήττα από την Μίλαν και την ισοπαλία με την Μπόντο/Γκλιμτ στο Conference League, έχασαν και από την Βενέτσια, που δίνει μάχη για τη σωτηρία, σε ένα παιχνίδι που είχαν 27 τελικές έναντι 13 των αντιπάλων τους και 62% κατοχή της μπάλας. Έτσι, η Ρόμα έπειτα από 12 αγωνιστικές έμεινε έξω από την 4άδα της Serie A, στο -3 από την Αταλάντα, ενώ έχει μόλις μία νίκη στα 7 τελευταία ματς. Τρίτη νίκη για τη Βενέτσια, που έπιασε τη 14η θέση στον πίνακα.

Ουντινέζε-Σασουόλο 3-2

Καταπληκτικό παιχνίδι στο Ούντινε με την γηπεδούχο ομάδα να καταφέρνει εν τέλει να πάρει τη νίκη. Με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Γκότι έφτασε τους 14 βαθμούς και έπιασε την Σασουόλο στην βαθμολογία. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Ντελοφέου άνοιξε το σκορ, όμως ο Μπεράρντι απάντησε 11 λεπτά αργότερα (15′). Στο 28′ η Σασουόλο έφερε τούμπα το ματς με γκολ του Φρατέσι αλλά ο Ιταλός μέσος έγινε από ωραίος μοιραίος μέσα σε 10 λεπτά. Αυτογκόλ στο 39ο λεπτό και 2-2 ημίχρονο. Στο 51ο λεπτό ο Μπέτο έκανε νέα ανατροπή στο σκορ για το 3-2 της Ουντινέζε, αποτέλεσμα που δεν άλλαξε έως το φινάλε παρά την αποβολή του Ζαν-Βικτόρ Μακένγκο στο 89ο λεπτό.

Σαμπντόρια-Μπολόνια 1-2

Όμορφο παιχνίδι έγινε και στο «Λουίτζι Φεράρι» με τον φιλοξενούμενο να θριαμβεύει πάντως. Τα πάντα έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο με τον Σβάνμπεργκ να ανοίγει το σκορ στο 47′, τον Θόρσμπι να απαντά για την Σαμπντόρια στο 77′ αλλά τον Αρναούτοβιτς να λέει την τελευταία λέξη στο 78ο λεπτό. Το 1-2 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με την Μπολόνια να φτάνει τους 18 βαθμούς και την Σαμπντόρια να βυθίζεται ακόμα περισσότερο (18η θέση, 9 βαθμούς).

Λάτσιο-Σαλερνιτάνα 3-0

«Περίπατος» για την Λάτσιο στο «Ολίμπικο» κόντρα στην προτελευταία του βαθμολογικού πίνακα, Σαλερνιτάνα. Ο Ιμόμπιλε στο 31ο λεπτό, ο Πέδρο πέντε λεπτά αργότερα και ο Λουίς Αλμπέρτο στο 69′ τα γκολ για την ομάδα του Μαουρίσιο Σάρι. Η Λάτσιο έφτασε έτσι τους 21 βαθμούς μετά το πέρας 12 αγωνιστικών και ανέβηκε στην 5η θέση.

Νάπολι-Βερόνα 1-1

Η Βερόνα άντεξε στο «Stadio Diego Armando Maradona» και απέσπασε μία πολύτιμη ισοπαλία από την πρωτοπόρο Νάπολι. Η ομάδα του Κροάτη προπονητή, Τούντορ βρήκε πρώτη τον δρόμο για τα δίχτυα χάρη στον Τζιοβάνι Σιμεόνε στο 13ο λεπτό. Το 0-1 όμως δεν έμεινε για πολύ. Μόλις στο 18′ ο Φάμπιαν Ρουίζ τροφοδότησε τον Τζιοβάνι Ντι Λορέντζο και εκείνος σκόραρε. Η ομάδα του Σπαλέτι έφτιαξε πολλές φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο αλλά γκολ δεν βρήκε και η ισοπαλία έμεινε μέχρι το φινάλε παρά τις δύο αποβολές της Βερόνα στα τελευταία λεπτά. Συγκεκριμένα, οι Μπέσα και Κάλινιτς αποβλήθηκαν με δεύτερες κίτρινες κάρτες. Απώλεια βαθμών για τους Ναπολιτάνους, οι οποίοι ενδέχεται να πέσουν από την κορυφή αν η Μίλαν κερδίσει την Ίντερ στο ντέρμπι (07/11, 21:45).

Μίλαν-Ίντερ 1-1

Η Μίλαν έχασε την ευκαιρία να μείνει μόνη πρώτη στην βαθμολογία της Serie A μετά το πέρας 12 αγωνιστικών. Η Νάπολι στραβοπάτησε κόντρα στη Βερόνα αλλά οι «ροσονέρι» δεν το εκμεταλλεύτηκαν και έτσι οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 32 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά, η Ίντερ ήταν καλύτερη από την συμπολίτισσα αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Η ομάδα του Ινζάγκι έφτιαξε φάσεις όμως δεύτερο γκολ δεν βρήκε και έτσι έμεινε στο -7 από τις πρωτοπόρους Νάπολι και Μίλαν (32 έναντι 25 βαθμών). Το παιχνίδι άρχισε με ιδανικό τρόπο για την Ίντερ, η οποία μόλις στο 7ο λεπτό κέρδισε πέναλτι. Ο Τσαλχάνογλου ανέλαβε την εκτέλεση στο 11′ και έγραψε το 0-1 για τους «νερατζούρι». Η Μίλαν βρήκε απάντηση αμέσως. Για την ακρίβεια έξι λεπτά αργότερα (17′) με τον Στέφαν Ντε Φράι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, βάζοντας ένα απίθανο αυτογκόλ. Στο 25ο λεπτό η Ίντερ κέρδισε νέο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φοντέ Μπάλο Τουρέ αλλά αυτή την φορά ο Ταταρουσάνου είπε «όχι». Ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ ήταν αυτός που κερδήθηκε από τον γκολκίπερ των νερατζούρι. Η Ίντερ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο υπόλοιπο κομμάτι του αγώνα, έχασε ευκαιρίες με τους Μπαρέλα (44′), Λαουτάρο Μαρτίνεζ (45′) αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Στο β’ μέρος και μετά το 80ο λεπτό η Μίλαν προσπάθησε να «κλέψει» τη νίκη αλλά μία ο Χαντάνοβιτς, μία το δοκάρι, την σταμάτησαν.

Η βαθμολογία (μετά από 12 αγωνιστικές)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.