Νάπολι: Έφτασε η ώρα για scudetto

Η Νάπολι ξεκίνησε τη σεζόν σαν ομάδα σε αποστολή, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι έχει λύσεις και στον νότο ονειρεύονται πρωτάθλημα ύστερα από 31 χρόνια.

Η Νάπολι ξεκίνησε τη σεζόν 2021-22 σαν ομάδα σε αποστολή. Υπό τις οδηγίες νέου προπονητή μετά την απομάκρυνση του Τζενάρο Γκατούζο, ο έμπειρος Λουτσιάνο Σπαλέτι, έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να έχει το απόλυτο κερδίζοντας και τα 7 παιχνίδια της Serie A. H Νάπολι είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Οι επόμενες εβδομάδες θα δοκιμάσουν περαιτέρω την ομάδα του Σπαλέτι. Εφόσον μπορέσει να περάσει την περίοδο πριν από την επόμενη διεθνή διακοπή ακόμα αήττητη, ακόμη και οι παίκτες μπορεί να μιλήσουν για τον τίτλο που ενδέχεται να επιστρέψει στη Νάπολι.

Η Νάπολι έχει να πανηγυρίσει πρωτάθλημα από την σεζόν 1989-1990, με τον αείμνηστο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα να χαρίζει το τελευταίο πρωτάθλημα στο νότο της Ιταλίας.Δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από την Ίντερ, ο Σπαλέτι ξαναβγήκε στους πάγκους μετά από ώριμη συζήτηση με τον ισχυρό άνδρα των “παρτενοπέι”, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις. Ο 62χρονος προπονητής, άρχισε γρήγορα να δημιουργεί μια σχέση με τους απαιτητικούς τιφόζι. Τον περασμένο μήνα, ο Ντε Λαουρέντις είχε πει: «Ο Σπαλέτι είναι σούπερ προπονητής και δεν προσβάλλεται ποτέ, σε αντίθεση με άλλους προπονητές. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το ξεκίνημα, πρέπει να συγχαρώ τον Σπαλέτι που είναι ένας πολύ προσεκτικός, επιμελής άνθρωπος, που διαχειρίζεται τα πράγματα σταθερά, κάνει την ομάδα να παίζει πολύ καλά, δεν προσβάλλεται και δεν έχει εγωισμό όταν του ζητάω κάποια διευκρίνηση”

Η Νάπολι έχει δεχτεί μόλις τρία γκολ σε επτά παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Καλιντού Κουλιμπαλί να καθαρίζει το μυαλό του από τις διάφορες παρεμβολές για πιθανή αποχώρησή του και να επιστρέφει στα καλύτερά του στην καρδιά της άμυνας. Είναι η ομάδα που δέχεται τα λιγότερα σουτ, ενώ μονάχα η Ίντερ (22) έχει πετύχει περισσότερα γκολ. Μέσα σε όλα αυτά, ένα αστέρι γεννιέται και κάνει απόσβεση. Ο πρωταγωνιστής της παράστασης ήταν αναμφίβολα ο 22χρονος Νιγηριανός επιθετικός, Βίκτορ Οσίμχεν. Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου (70 εκατομμύρια ευρώ) αρχίζει να φωτίζει τη Serie A. Παρά το γεγονός ότι έχασε το δεύτερο παιχνίδι της σεζόν λόγω αποβολής μετά από 23 λεπτά στην πρεμιέρα εναντίον της Βενέτσια, έχει πετύχει τέσσερα γκολ σε έξι παιχνίδια. Πρέπει να δουλέψει στην τεχνική γιατί έχει ήδη ταχύτητα, ενώ η τεχνική μπορεί να έρθει με την πάροδο του χρόνου. Αν βελτιωθεί σε αυτό, μπορεί πραγματικά να εκραγεί και με κάποιον σαν τον Σπαλέτι, θα κάνει το άλμα στην ποιότητα.

Οι προσδοκίες αυξάνονται γρήγορα στη Νάπολι. Την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην 5η θέση και έχασε την έξοδο στο Champions League. Η ομάδα φέτος είναι σταθερή και μπορεί να κερδίσει το scudetto. Η Νάπολι έχει λύσεις και ο δρόμος για την κορυφή είναι μακρύς και δύσκολος. Ο αρχηγός Λορέντσο Ινσίνιε βγήκε μπροστά και προσγείωσε τα πνεύματα. «Ξεκινήσαμε καλά, αλλά πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, τα πόδια μας στο έδαφος, γιατί είναι πολύ μακρύς ο δρόμος μπροστά μας. Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα προσπαθώ να το απολαύσω και να ανταποδώσω σε όλους με τις εμφανίσεις μου και να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει τους αγώνες”.

Η Serie A επέστρεψε μετά την διακοπή και στο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα υποδέχεται την Τορίνο (19.00) για την 9η αγωνιστική, με τον Σπαλέτι να μην έχει στην διάθεση του τον Κώστα Μανωλά που έχει υποστεί διάστρεμμα και έμεινε εκτός αποστολής. Είναι λοιπόν η χρονιά που η Νάπολι μπορεί επιτέλους να βάλει ένα τέλος στη μακρά αναμονή της για εγχώρια επιτυχία;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.