Αταλάντα-Μίλαν 2-3: «Απόδραση» από το Μπέργκαμο και… δεύτερη θέση (hls)

Σπουδαίο τρίποντο στο Μπέργκαμο πανηγύρισε η Μίλαν, ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας (19 βαθμούς), πίσω μόνο από τη Νάπολι (21 βαθμούς).

Εξαιρετική και ουσιώδης εμφάνιση για την ομάδα του Πιόλι στο Μπέργκαμο, κόντρα σε μία Αταλάντα που ενώ έφτιαξε φάσεις, βρήκε δίχτυα με πέναλτι ενώ όλα είχαν κριθεί (στο 85′).

Το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους αφού μόλις στα 28 δευτερόλεπτα, ο Νταβίντε Καλάμπρια βρήκε δίχτυα! Ο αμυντικός των Μιλανέζων κινήθηκε έξοχα στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, αλλά στο τετ-α-τετμε τον Χουάν Μούσο πλάσαρε αδύναμα. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας της Αταλάντα όμως έκανε τραγική εκτίμηση και έστρωσε την μπάλα στον Καλάμπρια που προ κενής εστίας δεν μπορούσε να αστοχήσει. Αυτό ήταν το έκτο γκολ του Καλάμπρια στην Serie A στην όγδοη σεζόν του στους «ροσεονέρι».

Η Αταλάντα πίεσε αλλά οι Ζαπακόστα και Ζαπάτα νικήθηκαν από τον Μαϊνάν, ο οποίος σε αντίθεση με τον συνάδελφο του γκολκίπερ της Αταλάντα, έδειξε έτοιμος για καίριες επεμβάσεις.

Πριν από την συμπλήρωση του ημιχρόνου, σε ακόμα ένα σημείο «κλειδί», η Μίλαν διπλασίασε τα τέρματα της με τον Σάντρο Τονάλι τελικό αποδέκτη μίας όμορφης ομαδικής προσπάθειας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αταλάντα πίεσε αλλά ό,τι και αν έκανε η Μίλαν διατήρησε με σχετική ευκολία το υπέρ της προβάδισμα. Μάλιστα, στο 79ο λεπτό ο Ράφαελ Λεό έγραψε το 0-3 με ένα τέλειο διαγώνιο σουτ.

Στο 82ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, με τον ρεφ Μάρκο Ντι Μπέλο να κάνει χρήση VAR προτού το καταλογίσει. Ο Ζαπάτα επιτέλους νίκησε τον Μαϊνάν αλλά ήταν πολύ αργά, όπως αποδείχθηκε, για την Αταλάντα, που μείωσε σε 1-3. Στο 90+4’και ενώ όλα είχαν κριθεί οι παίκτες του Γκασπερίνι μείωσαν ακόμα περισσότερο. Ο Ζαπάτα με έξυπνη πάσα βρήκε το Μάριο Πάσαλιτς και εκείνος διαμόρφωσε το τελικό 2-3, μην αφήνοντας έτσι τη Μίλαν να δώσει διαστάσεις θριάμβου στο «διπλό».

Η Αταλάντα, που έμεινε στους 11 βαθμούς και την 8η θέση, θα αντιμετωπίσει, μετά την διακοπή των Εθνικών ομάδων, την Έμπολι εκτός έδρας (17/10).

Από την άλλη, η 2η Μίλαν, το επόμενο Σάββατο (16/10) θα υποδεχτεί στο Τζιουζέπε Μεάτσα την Βερόνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.