Serie A: Τα στιγμιότυπα της 7ης αγωνιστικής (hls)

Η έβδομη αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε! Το Novasports.gr σας προσφέρει το πανόραμα και τα highlights των δέκα αναμετρήσεων στο «πιάτο» σας.

Κάλιαρι-Βενέτσια 1-1

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το ματς της Κάλιαρι με την Βενέτσια, μένοντας και οι δύο ομάδες χωρίς νίκη έπειτα από επτά αγωνιστικές! Το σκορ άνοιξε ο Κεϊτά Μπαλντέ στο 19′ για να ισοφαρίσει στο 91′ ο Μπούσιο! Η Κάλιαρι, με τον Μπάμπη Λυκογιάννη στο βασικό της σχήμα και μια ομάδα πολύ πιο ποιοτική – ως ποδοσφαιρικές μονάδες – ήταν από την αρχή καλύτερη της Βενέτσια δίχως όμως να μπορεί να αποβάλλει το άγχος της μπροστά στη θέα της «παρθενικής» (!!) νίκης στη φετινή Serie A.. Η ομάδα της Σαρδηνίας μπήκε δυνατά στο ματς σκοράροντας στο 19ο λεπτό με τον Σενεγαλέζο φορ Κεϊτά Μπαλντέ. Στα σημεία που οι γηπεδούχοι είχαν στα χέρια τους ΚΑΙ το ψυχολογικό πλεονέκτημα, δεν μπόρεσαν να «καθαρίσουν» το ματς έχοντας ένα σουτ του Μαρίν στο δοκάρι στο 38’. Η δεύτερη πράξη του αγχωτικού… «δράματος» των δύο από τις τρεις ομάδες που πορεύθηκαν χωρίς της χαρά της νίκης έπειτα από 6 αγωνιστικές, είχε τους γηπεδούχους σε ρόλο οδηγού ως το 60ο λεπτό και κατόπιν τους Βενετσιάνους – δίχως να έχουν κάτι άλλο παραπάνω να χάσουν – με διάθεση ρίσκου, όπως φάνηκε κι από τις αλλαγές του Ζανέτι! Το σκηνικό μεταφέρονταν κατά τρόπο απειλητικό, σταδιακά, προς την περιοχή της Κάλιαρι και φθάσαμε στο 92ο λεπτό όταν ο Αμερικανός Μπούσιο με σουτ ισοφάρισε σε 1-1… Η ομάδα του γλίτωσε τα χειρότερα, όμως οι αντίπαλοί του είναι βέβαιο πως «πόνεσαν» περισσότερο χάνοντας μέσα από τα χέρια τους την νίκη!

Σαλερνιτάνα-Τζένοα 1-0

Η Σαλερνιτάνα είχε συγκομιδή μόλις έναν βαθμό στις πρώτες έξι αγωνιστικές της Serie A αλλά στο έβδομο παιχνίδι της πανηγύρισε την παρθενική της νίκη! Βασικός ο Ριμπερί, γκολ ο Τζούριτς (66′) από ασίστ του Κύπριου, Γρηγόρη Κάστανου. Ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι διεξήχθη στο Σαλέρνο με τη νεοφώτιστη γηπεδούχο ομάδα να καταφέρνει να πάρει εν τέλει το πρώτο της τρίποντο στη μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα του Καστόρι το έψαχνε τις έξι πρώτες αγωνιστικές, αλλά είχε καταφέρει να πάρει μόλις έναν βαθμό (2-2 με Βερόνα). Στο 7ο ματς «λυτρώθηκε» με τον Τζούριτς να πετυχαίνει το «χρυσό» γκολ στο 66ο λεπτό με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κύπριου, Γρηγόρη Κάστανου. Η Τζένοα πίεσε στο τελευταίο 20λέπτο για το γκολ της ισοφάρισης αλλά δεν το βρήκε παρά τις μεγάλες ευκαιρίες που είχε. Έτσι έμεινε στους 5 βαθμούς και νιώθει την «καυτή» ανάσα της Σαλερνιτάνα, που δεν είναι πια τελευταία στην βαθμολογία (είναι η Κάλιαρι με 3 βαθμούς).

Τορίνο-Γιουβέντους 0-1

Στο… παρά τέσσερα κρίθηκε “Derby della Mole” με τη Γιουβέντους να περνάει νικηφόρα 1-0 από την έδρα της Τορίνο με γκολ του Λοκατέλι.
Την τρίτη της νίκη στη φετινή Serie A, σημείωσε η Γιουβέντους η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Τορίνο για την 7η αγωνιστική. Η πρώτη τελική ήταν για την ομάδα του Αλέγκρι με τον Κεν στο 2′ να πλασάρει άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά ο Ραμπιό γύρισε στον ΜακΚένι, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι αστόχησε. Η Τορίνο είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 38′ με τον Μαντράγκορα και τον Σέζνι να απομακρύνει τον κίνδυνο με εντυπωσιακό τρόπο. Εντυπωσιακή επέμβαση είχε και ο Σάβιτς στο 53′ σε κεφαλιά του Άλεξ Σάντρο, ενώ στο 55′ μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Κουαδράδο. Το νικητήριο τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Λοκατέλι να νικά τον Σάβιτς, αξιοποιώντας την ασίστ του Κιέζα και να χαρίζει τη νίκη στη Γιουβέντους. Η Γιουβέντους στο 91′ άγγιξε και δεύτερο γκολ, όμως το σουτ του Κολουσέφσκι σταμάτησε στο δοκάρι του Σάβιτς.

Σασουόλο-Ίντερ 1-2

Αν και η Ίντερ βρέθηκε να χάνει από την Σασουόλο με 1-0 στο 22′, κατάφερε τελικά να κάνει την ανατροπή στο Città del Tricolore και να επικρατήσει 2-1, κατακτώντας τρεις σημαντικούς βαθμούς. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 22ο λεπτό και ο Μπεράρντι άνοιξε το σκορ από την “άσπρη βούλα” για την Σασουόλο. Οι Πρωταθλητές Ιταλίας ισοφάρισαν στο 58ο λεπτό μετά από εξαιρετική σέντρα του Πέρισιτς και κεφαλιά του Τζέκο, ενώ ο Μαρτίνεζ με εκτέλεση πέναλτι στο 78ο λεπτό έδωσε τη νίκη στην ομάδα από το Μιλάνο. Η Ίντερ έφτασε τους 17 βαθμούς και “σκαρφάλωσε” στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ενώ η Σασουόλο βρίσκεται στη 13η θέση με επτά βαθμούς. Ο Γιώργος Κυριακόπουλος έμεινε στον πάγκο της Σασουόλο και δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Αλέσιο Ντιονίσι.

Μπολόνια-Λάτσιο 3-0

Η Μπολόνια νίκησε εύκολα με 3-0 την Λάτσιο με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μούσα Μπάροου, ο οποίος είχε ένα γκολ και δύο ασίστ. Η Μπολόνια έκανε “πάρτυ” στην άμυνα της Λάτσιο καθώς επικράτησε με 3-0 για την 7η αγωνιστική της Serie A. Το σκορ άνοιξε ο Μούσα Μπάροου στο 14ο λεπτό με ασίστ του Αρτούρ Τεατέ. Στο δεύτερο γκολ οι δύο ποδοσφαιριστές συνεργάστηκαν ξανά. Ο Αρτούρ Τεατέ έκανε το 2-0, με ασίστ του Μούσα Μπάροου, στο 17′. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Άαρον Χίκεϊ με ασίστ του Μπάροου στο 67ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες ύστερα από την αποβολή του Ατσέρμπι  στο 77′. Η Λάτσιο έμεινε στους 11 βαθμούς και η Μπολόνια “έπιασε” την ομάδα του Μαουρίσιο Σάρι στη βαθμολογία.

Σαμπντόρια-Ουντινέζε 3-3

Ματσάρα έγινε στη Γένοβα, με την Ουντινέζε να προηγείται δύο φορές, τη Σαμπντόρια να φτάνει στην ανατροπή προσωρινά, αλλά ο Φορεστιέρι ισοφάρισε στο τελικό 3-3 στο 84′, έχοντας μπει στην αναμέτρηση πέντε λεπτά νωρίτερα. Παρά το θέαμα που πρόσφεραν ο βαθμός που μοιράστηκαν τις αφήνει στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας, με τους γηπεδούχους να φτάνουν τους 6 και τους φιλοξενούμενους στους 8.

Βερόνα-Σπέτσια 4-0

Από την άλλη, η Βερόνα είχε εύκολο απόγευμα και έφτασε στην επικράτηση με 4-0. Με αυτό το τρίποντο έφτασε στους 8 βαθμούς και πήρε… ανάσα, εν αντιθέσει με την Σπέτσια, η οποία παραμένει στην προτελευταία θέση με 4 βαθμούς. Σκόρερ οι Σιμεόνε (4′), Φαραόνι (15′), Καπάρι (42′) και Μπέσα (71′).

Ρόμα-Έμπολι 2-0

H Ρόμα επικράτησε 2-0 της Έμπολι στο “Ολίμπικο” και επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών. Οι “τζιαλορόσι” άνοιξαν το σκορ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (42′) με γκολ του Πελεγκρίνι και διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 48ο λεπτό με σκόρερ τον Μχιταριάν. Με το πέμπτο φετινό τρίποντο στη Serie A η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο παρέμεινε στην πρώτη τετράδα, σε απόσταση έξι βαθμών από την κορυφή.

Φιορεντίνα-Νάπολι 1-2

Η Νάπολι πέρασε και από τη Φλωρεντία, επικρατώντας 2-1 της Φιορεντίνα και συνέχισε την εντυπωσιακή φετινή της πορεία στη Serie A με επτά σερί νίκες. Η ομάδα του Κώστα Μανωλά (δεν αγωνίστηκε) αν και βρέθηκε νωρίς να κυνηγά στο σκορ από το γκολ του Μαρτίνες (28′), δεν πτοήθηκε και έβγαλε αντίδραση. Στο 39′ ο Λοσάνο, μετά το χαμένο πέναλτι του Ινσίνιε, ισοφάρισε σε 1-1 και με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου έφερε… τούμπα το παιχνίδι με τον Ραχμάνι. Η Φιορεντίνα, όπως ήταν αναμενόμενο, έψαξε αντίδραση, όμως παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε το 1-2 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τη Νάπολι να διευρύνει το νικηφόρο σερί της.

Αταλάντα-Μίλαν 2-3

Σπουδαίο τρίποντο στο Μπέργκαμο πανηγύρισε η Μίλαν, ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας (19 βαθμούς), πίσω μόνο από τη Νάπολι (21 βαθμούς). Εξαιρετική και ουσιώδης εμφάνιση για την ομάδα του Πιόλι στο Μπέργκαμο, κόντρα σε μία Αταλάντα που ενώ έφτιαξε φάσεις, βρήκε δίχτυα με πέναλτι ενώ όλα είχαν κριθεί (στο 85′). Το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους αφού μόλις στα 28 δευτερόλεπτα, ο Νταβίντε Καλάμπρια βρήκε δίχτυα! Ο αμυντικός των Μιλανέζων κινήθηκε έξοχα στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, αλλά στο τετ-α-τετμε τον Χουάν Μούσο πλάσαρε αδύναμα. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας της Αταλάντα όμως έκανε τραγική εκτίμηση και έστρωσε την μπάλα στον Καλάμπρια που προ κενής εστίας δεν μπορούσε να αστοχήσει. Αυτό ήταν το έκτο γκολ του Καλάμπρια στην Serie A στην όγδοη σεζόν του στους «ροσεονέρι». Η Αταλάντα πίεσε αλλά οι Ζαπακόστα και Ζαπάτα νικήθηκαν από τον Μαϊνάν, ο οποίος σε αντίθεση με τον συνάδελφο του γκολκίπερ της Αταλάντα, έδειξε έτοιμος για καίριες επεμβάσεις. Πριν από την συμπλήρωση του ημιχρόνου, σε ακόμα ένα σημείο «κλειδί», η Μίλαν διπλασίασε τα τέρματα της με τον Σάντρο Τονάλι τελικό αποδέκτη μίας όμορφης ομαδικής προσπάθειας. Στο δεύτερο ημίχρονο η Αταλάντα πίεσε αλλά ό,τι και αν έκανε η Μίλαν διατήρησε με σχετική ευκολία το υπέρ της προβάδισμα. Μάλιστα, στο 79ο λεπτό ο Ράφαελ Λεό έγραψε το 0-3 με ένα τέλειο διαγώνιο σουτ. Στο 82ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, με τον ρεφ Μάρκο Ντι Μπέλο να κάνει χρήση VAR προτού το καταλογίσει. Ο Ζαπάτα επιτέλους νίκησε τον Μαϊνάν αλλά ήταν πολύ αργά, όπως αποδείχθηκε, για την Αταλάντα, που μείωσε σε 1-3. Στο 90+4’και ενώ όλα είχαν κριθεί οι παίκτες του Γκασπερίνι μείωσαν ακόμα περισσότερο. Ο Ζαπάτα με έξυπνη πάσα βρήκε το Μάριο Πάσαλιτς και εκείνος διαμόρφωσε το τελικό 2-3, μην αφήνοντας έτσι τη Μίλαν να δώσει διαστάσεις θριάμβου στο «διπλό».

Η βαθμολογία

Η επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 16/10

Σπέτσια-Σαλερνιτάνα

Λάτσιο-Ίντερ

Μίλαν-Βερόνα

Κυριακή 17/10

Κάλιαρι-Σαμπντόρια

Έμπολι-Αταλάντα

Τζένοα-Σασουόλο

Ουντινέζε-Μπολόνια

Νάπολι-Τορίνο

Γιουβέντους-Ρόμα

Δευτέρα 18/10

Βενέτσια-Φιορεντίνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.