Ο επιχειρηματίας Κριστιάνο Ρονάλντο και τα προβλήματα με τον νόμο (pics)

Ο άνθρωπος που το 2020 έγινε ο πρώτος ενεργός αθλητής ομαδικού σπορ που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κέρδη καριέρας ήρθε αντιμέτωπος με τον Νόμο λόγω... ξενοδοχείων.

Τα τελευταία χρόνια ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει αναπτύξει την επιχειρηματική του δραστηριότητα, επενδύοντας, μεταξύ άλλων, σε πολυτελή ξενοδοχεία. Μπορεί ο Πορτογάλος σούπερ σταρ να έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του, περισσότερα κι απ’ όσα είχε ονειρευτεί, όμως η φιλοδοξία του για κάτι νέο δεν σταματά εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Το 2016 ξεκίνησε συνεργασία με τον Ντιονίσιο Πεστάνα, ιδρυτή και ιδιοκτήτη του κολοσσού “Pestana Group” (έχει 91 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο) και πολύ γρήγορα έκανε τα πρώτα του βήματα στον ξενοδοχειακό κλάδο. Με την επωνυμία “Pestana CR7 Lifestyle Hotels” ο Ρονάλντο μέσα σε λίγα χρόνια απέκτησε τρία υπεροπολυτελή ξενοδοχεία σε Μαδέιρα, Λισσαβώνα και Μαδρίτη, ενώ έχει στα… σκαριά τουλάχιστον άλλα τρία.

pestana_cr7

Κάθε επιχειρηματικό βήμα, πάντως, κρύβει παγίδες και προβλήματα, ακόμη κι αν μιλάμε για την περίπτωση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ενός ανθρώπου, που το 2020 έγινε ο πρώτος ενεργός αθλητής ομαδικού σπορ που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κέρδη καριέρας, ενώ το 2021 εισέπραξε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια μόνο από τα social media.

Ο Ιούλιος, λοιπόν, δεν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον Πορτογάλο σταρ της Γιουβέντους. Από τη μία η εισαγωγή της αδερφής του στο νοσοκομείο λόγω Covid19 και από την άλλη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λισσαβώνας, που έκρινε “παράνομο” ένα μέρος του ξενοδοχείου που έχει στην κατοχή του στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας.

hotel-center-lisbon-lobby-bar

Ειδικότερα στις 21 Ιουλίου ο Ρονάλντο ενημερώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο πως ένα γυάλινο κουβούκλιο που έχει τοποθετηθεί στον τελευταίο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου παραβιάζει τους κανονισμούς και έχει διορία 15 ημερών για την κατεδάφιση του ή ένα μήνα για την τροποποίηση του, προκειμένου να εναρμονιστεί με τους υπάρχοντες κανόνες. Κάπως έτσι ο επιχειρηματίας Ρονάλντο βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα ζήτημα που καλείται να λύσει σε σύντομο χρονικό διάστημα για την αποκατάσταση της αστικής νομιμότητας.

Το ακίνητο πέρασε στην κατοχή του Πορτογάλου τον περασμένο Οκτώβριο. Βρίσκεται στο Calle Castilho και το 2017 είχε μετατραπεί σε ξενοδοχείο 20 πολυτελών διαμερισμάτων. Χαρακτηριστικό είναι πως το ρετιρέ του, στον 13ο όροφο, έχει τη μεγαλύτερη αξία ακινήτου σε ολόκληρη τη χώρα, αφού το τετραγωνικό ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

hotel-center-lisbon-suite

Ως εκ τούτου ο Ρονάλντο έχει αγοράσει το ακριβότερο κτίριο, όχι απλά στη Λισσαβώνα, αλλά σε ολόκληρη την Πορτογαλία, με την αξία του να αγγίζει τα 7.2 εκατομμύρια ευρώ. Το μέγεθος του είναι 287 τ.μ., έχει θέα σε ολόκληρη την πόλη και μεταξύ άλλων διαθέτει τρεις σουίτες, σπα και πισίνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης