Φάμπιο Κουαλιαρέλα: Βαδίζοντας στα 39 του χρόνια βρίσκει ακόμη κίνητρο

Παίζει ανελλιπώς στη Serie A από το 2005, με επτά διαφορετικές ομάδες και έχει στην «πλάτη» του 591 παιχνίδια στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας.

Βαδίζοντας στα 39 του χρόνια, ο Κουαλιαρέλα ήρθε στη Σαμπντόρια τον Φεβρουάριο του 2016 και το καλοκαίρι υπέγραψε για ακόμη έναν χρόνο, αφού πέτυχε 13 γκολ σε 33 παιχνίδια την προηγούμενη περίοδο. Ο 38χρονος επιθετικός δεν είναι σίγουρος ότι θα διανύσει την τελευταία του σεζόν ως ποδοσφαιριστής.
«Ελπίζω να συνεισφέρω όπως τα τελευταία χρόνια», είπε στο Il Secolo XIX. «Ξέρω καλά την ηλικία μου, αλλά και το πώς προπονούμαι. Για να συμβαδίσω με τους νέους παίκτες, πρέπει να ξεκουράζομαι πολύ καλά. Κοιμάμαι από επτά έως εννέα ώρες το βράδυ και δεν είμαι κάποιος που βγαίνει έξω, προτιμώ να μένω στο σπίτι και να βλέπω τηλεόραση».

Ο πρώην διεθνής Ιταλός επιθετικός, άρχισε επίσης να σπουδάζει την προπονητική, ώστε να ασχοληθεί με το επάγγελμα, όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αλλά δεν είναι σίγουρος, πότε θα αποφασίσει να σταματήσει. «Είπα στον εαυτό μου ότι θα συνεχίσω να μαθαίνω την προπονητική, είναι πάντα καλύτερο να έχω κάτι στο χέρι όταν σταματήσω να παίζω. Δεν ξέρω πότε, αλλά δεν νομίζω ότι είναι μακριά. Δεν λέω σήμερα, ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι το τελευταίο, θα το αξιολογήσουμε στα μέσα της σεζόν».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.