Μίλαν: Συμπληρώνεται το παζλ

Ο Στέφανο Πιόλι ήταν από τις ελάχιστες εξαιρέσεις που κράτησαν το πόστο τους. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της σπάταλης Μίλαν συνεχίζεται με κινήσεις ουσίας μοιράζοντας χρήματα σε όλη την Ευρώπη.

Το μεταγραφικό παζάρι ξεκίνησε νωρίς για τους ροσονέρι που είχαν τεράστια ανάγκη από έναν κεντρικό επιθετικό. Ο Μάριο Μάντζουκιτς δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, δεν προσαρμόστηκε ποτέ και αποχώρησε βράδυ από το Σαν Σίρο ύστερα από λίγους μήνες στην επιστροφή του στην Ιταλία. Ο αντικαταστάτης και μπακ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς ακούει στο όνομα Ολιβιέ Ζιρού. Ο Γάλλος άφησε το Λονδίνο μετά από 9 χρόνια σε Άρσεναλ και Τσέλσι και άλλαξε περιβάλλον.

Γεια σας φίλοι της Μίλαν! Είμαι πολύ περήφανος που έχω ιταλικές ρίζες και ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτή την απίθανη περιπέτεια μαζί σας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ιβάν Γκαζίδη, τον οποίο γνωρίζω αρκετό καιρό, τον Πάολο Μαλντίνι, τον Φρέντερικ Μασάρα και τον κύριο Πιόλι για το καλωσόρισμα. Πάμε Μίλαν!»

Ο Μαλντίνι κατάφερε μια συμφωνία που φτάνει το 1 εκατομμύριο συν τα μπόνους με τον 34χρονο να υπογράφει συμβόλαιο δυο ετών και 3.6 εκατομμύρια ετήσιο μισθό. Στα βήματα του Ζιρού και οι Τομόρι, Μενιάν. Ο Άγγλος κεντρικό αμυντικός αγωνίστηκε την περσινή σεζόν με την μορφή δανεισμού από την Τσέλσι αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Ο Στέφανο Πιόλι πέταξε στον πάγκο τον αρχηγό του, Αλέσιο Ρομανιόλι και έδωσε φανέλα βασικού δίπλα στον Δανό Σίμον Κερ στον Τομόρι. Η Μίλαν πλήρωσε στην Τσέλσι 28 εκατομμύρια και τον έκανε μόνιμο κάτοικο Μιλάνο με 2.6 εκ ετήσιες απολαβές.

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα έπαιζε όλη την σεζόν για ένα σκοπό, την έξοδο στο Champions League. Η Μίλαν κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση όμως ο πρωταθλητής Ευρωπης με την Ιταλία, παρά το γεγονός πως έλεγε όλο τον χρόνο πως δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει την ομάδα της καρδιάς του, αποχώρησε για το Παρίσι και την Παρί Σεν Ζερμέν με ηγεμονικό συμβόλαιο. Ο Μαλντίνι δεν κατόρθωσε να τον κρατήσει και στο μυαλό του είχε πάντα την εναλλακτική.

Ο Μάικ Μενιάν πραγματοποιούσε φοβερή σεζόν στην Βρετάνη με την φανέλα της Λιλ και περίμενε στο ακουστικό του. Ήταν κοινό μυστικό προς το τέλος της χρονιάς πως θα κατέληγε στο Μιλάνο. Ο Ντοναρούμα απέρριψε μία μία τις προσφορές του Μαλντίνι και ο Μενιάν έκανε το μεγάλο άλμα. Το paln b του τεχνικού διευθυντή των ροσονέρι είναι πλέον ο βασικός πορτιέρε του συλλόγου με την Μίλαν να πληρώνει στους πρωταθλητές Γαλλίας 16 εκατομμύρια ενώ για κάθε χρόνο συμβολαίου θα βάζει στην τσέπη του 2.5εκ.

Η Μίλαν κατόρθωσε επίσης να μονιμοποιήσει τον νεαρό μέσο Σάντρο Τονάλι που μετακόμισε πέρσι από την Μπρέσια με την μορφή δανεισμού. Οι ροσονέρι έδωσαν 7 εκατομμύρια συν 3 εκ με τα μπόνους και ο ποδοσφαιριστής που είχε είδωλο σε όλη του την καριέρα τον Ρίνο Γκατούζο θα φορέσει ξανά την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας. Ο Τονάλι που την περασμένη σεζόν δεν αγωνίστηκε αρκετά, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2025 με ετήσιες απολαβές 1.4εκ.

Tον Ιανουάριο του 2019, ο νεαρός Ισπανός, Μπαχίμ Ντίαθ, άφησε την Μάντσεστερ Σίτι για να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Στους μερένγκες ήταν αδύνατο να χωρέσει και αναζήτησε την τύχη του στο Μιλάνο. Τον Σεπτέμβριο του 2020 έφτασε στο Σαν Σίρο και σε 39 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις κατάφερε να βάλει 7 γκολ και να μοιράσει 4 ασίστ. Η χρονιά ολοκληρώθηκε και επέστρεψε στη Μαδρίτη όπου δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2025. Ο νεαρός όμως έφυγε ξανά, η Μίλαν τον ήθελε, έδωσε στη Ρεάλ 21 εκατομμύρια, 3 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στον ποδοσφαιριστή, την φανέλα με το νούμερο 10 και τον έκανε δικό της ουσιαστικά τον αντικαταστάτη του Χακάν Τσαλχάνογλου που έφυγε για την Ίντερ.

Τελευταίο απόκτημα ο Σενεγαλέζος μπακ, Φοντέ Μπάλο-Τουρέ από την Μονακό. Ο αριστερός μπακ μετακόμισε το 2019 από την Λιλ στο Πριγκηπάτο και το Λουί Ντε και ύστερα από 2.5 χρόνια κάνει το άλμα για την Μίλαν. Ο αναπληρωματικός του Τεο Ερνάντεζ ντύθηκε ροσονέρο για 4εκ. συν 500 χιλιάδες τα μπόνους.

Η Μίλαν δεν θα σταματήσει εδώ. Τα ονόματα που ακούγονται και οι στόχοι είναι πολλοί. Ο σύλλογος έχει ξοδέψει ήδη 60 εκατομμύρια για μεταγραφές και ανανεώσεις. Επόμενος στόχος ο διεθνής Κροάτης, Νίκολα Βλάσιτς που είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ πιθανοί στόχοι είναι οι Μπουμπακάρ Καμαρά και Τιεμούε Μπακαγιόκο για την μεσαία γραμμή μετά την φυγή του Μεϊτέ. Πάντως μέχρι στιγμής το παζλ για τον Στέφανο Πιόλι συμπληρώνεται. Ο Ιταλός τεχνικός βγήκε 2ος και Champions League και έμεινε στην Μίλαν την ώρα που 8 ομάδες στη Serie A άλλαξαν προπονητή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.