Ρόμα : Γιατί τον Μουρίνιο

Χρήματα, σεβασμός, κόσμος και ένα ωραίο πρότζεκτ. Ένα ωραίο πακέτο και μια φιλόδοξη διοίκηση προσέγγισε τον Μουρίνιο. Στα χαρτιά μια καλή συμφωνία. Ποδοσφαιρικά… θα δούμε.

Μπορούμε να χωρίσουμε τους ανθρώπους που βλέπουν ποδόσφαιρο σε κατηγορίες… αυτοί που τους αρέσει η ομάδα τους να παίζει καλό ποδόσφαιρο, αυτοί που θέλουν καλό ποδόσφαιρο και νίκες και αυτοί που είναι ικανοποιημένοι απλά, με νίκες.

Νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο ανήκει στην τρίτη κατηγορία ανθρώπων. Νίκη με οποιοδήποτε κόστος.

Δεν νομίζω να ενοχλεί κανέναν βέβαια αν η ομάδα του νικήσει σε 26, 34, 38 παιχνίδια με 1-0 και κατακτήσει το πρωτάθλημα. Εμένα τουλάχιστον δεν θα με ενοχλούσε.

Η Ρόμα επέλεξε τον Μουρίνιο και σε σχέση με τον Πάουλο Φονσέκα, η τοποθέτηση του στον πάγκο είναι πισωγύρισμα όσον αφορά στο θέαμα που θα παράγει η ομάδα.

Δεν γνωρίζω πόσα ματς της Ρόμα έχετε δει φέτος. Αφελής αμυντικά αλλά επιθετικά, επικίνδυνη να σκοράρει ανά πάσα στιγμή.

Η αφέλεια στην άμυνα θα φύγει, άγνωστο με ποιούς παίκτες γιατί… Μουρίνιο είναι αυτός αλλά σίγουρα θα φύγει και η επιθετικότητα.

Το καλό για τον Πορτογάλο είναι ότι για πρώτη φορά βρίσκεται σε μια ομάδα που δεν περιμένει άμεσα τρόπαια από τον προπονητή της. Θα μου πείτε γιατί στην Τότεναμ περίμεναν τρόπαιο; Φυσικά και περίμεναν όταν πρόσφατα η ομάδα τους έχει παίξει τελικό Champions League και κάθε χρόνο παλεύει για την τετράδα.

Στην αγαπημένη του Αγγλία ο Ζοζέ δεν θα μπορούσε να βρει ομάδα πρώτης ταχύτητας και σε δεύτερης ταχύτητας δεν πάει. Οι επιλογές τελείωσαν.

Αναλαμβάνει έναν κοιμώμενο γίγαντα και ένα πρότζεκτ που του ταιριάζει καλύτερα, με χρόνο διαθέσιμο για να κάνει δουλειά.

Φυσικά και έχει περάσει ξανά από την Ιταλία κατακτώντας τα πάντα με την Ίντερ πριν από έντεκα χρόνια και όλοι τον αντιμετωπίζουν με τον σεβασμό που δικαιούται.

Επίσης θετικό για τον Πορτογάλο είναι ότι η Ρόμα έχει νέα διοίκηση που δήλωσε ότι θα ξοδέψει χρήματα το αντίθετο από ότι ακούς από τους γίγαντες Γιουβέντους, Μίλαν και Ίντερ. Άρα υπάρχει τρόπος να καλυφθεί η ποιοτική διαφορά.

Καλό και ότι έχει μια βάση παικτών που του αρέσει όπως ο κεντρικός αμυντικός Μαντσίνι, ο Τζανιόλο τον οποίο προσπάθησε να πάρει στην Τότεναμ και τον Κλάιφερτ που προσπάθησε να πάρει στην Γιουνάιτεντ.

Ωραίο ότι μάνατζέρ του είναι ο Ζόρζε Μέντες και ότι η Ρώμη είναι ένας ωραίος προορισμός για να ζήσεις και να παίξεις μπάλα, ειδικά αν πληρώνεσαι καλά.

Ο Μουρίνιο θα πάρει ακριβώς τα ίδια χρήματα με αυτά που έπαιρνε στην Τότεναμ και ίσως αυτό να είναι το μοναδικό αρνητικό της συμφωνίας για την νέα διοίκηση, τον όμιλο Φρίντκιν.

Πάντως το γεγονός πως η νέα διοίκηση λατρεύει τον σύλλογο, τον κόσμο και την ιστορία του σε συνδυασμό με τα χρήματα που ισχυρίζεται ότι έχει διαθέσιμα δίνουν ένα ωραίο πρότζεκτ στον Μουρίνιο και μάλιστα σε μια χώρα που ακόμα τον σέβεται ως ποδοσφαιρικό μυαλό γιατί στην Αγγλία, αυτός ο ποδοσφαιρικός σεβασμός είχε χαθεί πριν καν πάει στην Τότεναμ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.