Αλεσάντρο Μπαστόνι: Το μέλλον στην άμυνα της Ίντερ

Γεννημένος στη Λομβαρδία ξεκίνησε την καριέρα του στην Αταλάντα και σε ηλικία 18 ετών μετακόμισε στην Ίντερ. Ο Αλεσάντρο Μπαστόνι είναι το μέλλον στην άμυνα της Ιταλίας.

Στα 22 του πλέον αποτέλεσε βασικό γρανάζι στη μηχανή που δημιούργησε ο Αντόνιο Κόντε στο Μιλάνο γράφοντας ήδη 31 συμμετοχές στη φετινή Serie A. Έβγαλε το πρωτάθλημα δίπλα στους έμπειρους Στέφαν Ντε Φράι και Μίλαν Σκρίνιαρ, στο κλασικό σύστημα του μετρ της τακτικής με την τριάδα στα μετόπισθεν.

Από το Μπέργκαμο, τον Ιούλιο του 2017 μετακόμισε στην Ίντερ με τους νερατζούρι να πληρώνουν 31 εκατομμύρια ευρώ. Δόθηκε δανεικός στη Πάρμα για να κάνει το αγροτικό του και συστήθηκε στο ιταλικό κοινό. Ξεκίνησε ως φουλ μπακ και γρήγορα μετακινήθηκε στο κέντρο της άμυνας. Γρήγορα άρχισε να κάνει τη διαφορά και η Ίντερ τον ξανακάλεσε πίσω. Ο Κόντε του έδωσε χρόνο συμμετοχής και τον εμπιστεύτηκε. Η τρομερή βελτίωση και η αγωνιστική του άνοδος δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική σκηνή. Αρκετά κλαμπ έχουν στο ραντάρ τους τον 22χρονο διεθνή Ιταλό και ήδη έχουν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις για να ανανέωση της συνεργασίας του με την Ίντερ που φοβάται μην τον χάσει.

Ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Τούλιο Τίντι, έχει επικρίνει πάντως τη συμπεριφορά των νερατζούρι .«Τα πράγματα πρέπει να γίνουν με έναν κανονικό τρόπο». δήλωσε σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης

Ο 22χρονος έχει κάνει μεγάλα βήματα τους τελευταίους μήνες και ο εκπρόσωπός του αποκαλύπτει ότι κατέληξε σε συμφωνία για μια βελτιωμένη προσφορά πριν από τέσσερις μήνες. Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου, καθυστέρησαν τις διαπραγματεύσεις και ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή δεν εγκρίνει τη συμπεριφορά του συλλόγου.

«Μια άλλη έκπληξη»! «Για τέσσερις μήνες έχουμε συμφωνήσει με τον τεχνικό διευθυντή, Μπέμπε Μαρότα. Ο Μπαστόνι παίζει με το συμβόλαιο που υπογράφηκε πριν από τρία χρόνια, παρά το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει για δύο σεζόν και έχει κληθεί για την εθνική ομάδα. Υπήρχε μια υπόσχεση για την αύξηση του μισθού σε δίκαιο επίπεδο και υπήρξε συνεννόηση τον Φεβρουάριο, με ανταλλαγή πολλών μηνυμάτων επιβεβαίωσης”.

Ο ισχυρός άνδρας της Ίντερ, Στίβεν Ζανγκ, έλειψε αρκετό διάστημα στο εξωτερικό και μόλις πριν από λίγες ημέρες επέστρεψε στο Μιλάνο προκειμένου να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος παρέα με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο. Ο Κινέζος επιχειρηματίας έχει τονίσει αρκετές φορές πως πρέπει να ρίξει το μπάτζετ ώστε ο σύλλογος να ανασάνει οικονομικά. Ο Μπαστόνι επιθυμεί αύξηση αποδοχών και ένα καλύτερο συμβόλαιο.

«Το μόνο που έλειπε ήταν ο Πρόεδρος να επιστρέψει από την Κίνα για να επισημοποιήσει τα πάντα. Με πληροφόρησαν ότι η ανανέωση δεν έχει παραλειφθεί, αλλά ότι πρέπει να περιμένουμε αυτό το δάνειο που διαπραγματεύεται ο σύλλογος για να υπογραφεί. Ειλικρινά, αυτό δεν μου είχε συμβεί ποτέ πριν.”

Ο Μπαστόνι φυσικά και θέλει να παραμείνει στην Ίντερ, όμως τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει τη δυνατότητα να χαλάσει η συμφωνία.

“Ο Μπαστόνι φοράει την φανέλα της Ίντερ γιατί είναι και οπαδός της. Θα σεβαστεί τις συμφωνίες επειδή έχει ακόμα συμβόλαιο. Αν ο σύλλογος θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιο, εντάξει. Διαφορετικά, από την 1η Ιουλίου, τα πράγματα θα αλλάξουν. Θα είμαι πιο ξεκάθαρος: Ο Μπατόνι και γω είμαστε χαρούμενοι στην Ίντερ, αλλά τα πράγματα πρέπει να γίνουν με έναν κανονικό τρόπο, όπως σε όλα τα άλλα κλαμπ. Η στιγμή είναι δύσκολη και το ξέρουμε, αλλά αυτή η συμπεριφορά δεν είναι σωστή. Αν είχαμε κάνει κάτι τέτοιο πριν υπογράψουμε, , η Ίντερ θα είχε κάνει ένα απίστευτο χάος“.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ίνδαλμα του από μικρός ο πατέρας του Νίκολο, που στα νιάτα του έπαιζε στη Κρεμονέζε αριστερό μπακ. Η Ιταλία φημίζεται για τους αμυντικούς που βγάζει. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι τον γνωρίζει καλά και ήδη τον έχει καλέσει τέσσερις φορές στην Εθνική. Το μέλλον του ανήκει.

Δεν είναι πολύ ενεργός, ούτε αντιδραστικός. Φαίνεται όμως πιο αντιδραστικός, παρά προληπτικός. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ταιριάζει σε μια ομάδα που χρειάζεται τον αμυντικό να είναι πιο ενεργός. Υπάρχουν πολύ περισσότεροι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη .Ο Μπαστόνι θα γίνει 22 τον Απρίλιο και προορίζεται για μεγάλα πράγματα. Σίγουρα θα χτυπήσει ξανά τη πόρτα του ομοσπονδιακού τεχνικού για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Μπαστόνι ξεκίνησε τα τρία τελευταία παιχνίδια των προκριματικών εναντίον Εσθονίας, Πολωνίας και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μπορεί να γράψει το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας μαζί με τα θρυλικά ονόματα που έχει ήδη αναδείξει η χώρα. Ο χρόνος θα τα αποκαλύψει όλα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.