Ίντερ: Ο τίτλος θέλει και θυσίες

Ο Αντόνιο Κόντε κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να φέρει το σκουντέτο στο Μιλάνο. Η Ίντερ πανηγύρισε πρωτάθλημα μετά από 11 χρόνια και μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει μετρ της τακτικής.

Τον Μάιο του 2018 πανηγύρισε το FA Cup με τη Τσέλσι και λίγες μέρες έφτιαξε βαλίτσες και επέστρεψε στην πατρίδα του για να αναλάβει την Ίντερ. Στην πρώτη του σεζόν τερμάτισε στη 2η θέση πίσω από τη Γιουβέντους του Μαουρίσιο Σάρι, ενώ οδήγησε τον σύλλογο στον τελικό του Europa League.

Όταν ο Ζοζέ Μουρίνιο είχε κατορθώσει να σαρώσει τα πάντα με την Ίντερ το 2010, λίγο αργότερα δήλωσε πως “Αν δεν προπονήσεις στη ζωή σου τη Ρεάλ Μαδρίτης, τότε θα έχεις αφήσει ένα μεγάλο κενό”

Ο Αντόνιο Κόντε δεν έχει καμία διάθεση να αποχωρήσει από το Μεάτσα και είναι διατεθειμένος να παραμείνει και του χρόνου ώστε να δημιουργήσει μια νέα αυτοκρατορία στο Μιλάνο. Φυσικά και θα ζητήσει εγγυήσεις για το μέλλον και ήδη έχει γίνει το πρώτο ραντεβού με τον ισχυρό άνδρα Στίβεν Ζανγκ. Μέσα στη χρονιά, ο Κόντε κατά καιρούς έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τη διοίκηση για τον σχεδιασμό και τις μεταγραφές. Τα έβαλαν κάτω, τα κουβέντιασαν, τα βρήκαν, συγκεντρώθηκαν στο στόχο που ήταν το πρωτάθλημα και τώρα πάλι από την αρχή…

Η Ίντερ χρειάζεται να πουλήσει ακριβά έναν τουλάχιστον από τους αστέρες της προκειμένου να επιβιώσει. Όμως, μόλις τρεις παίκτες δεν δεν βρίσκονται υπό παραχώρηση. Το Μιλάνο βάφτηκε μπλε, το συμβόλαιο του Κόντε ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2022, αλλά το μέλλον του παραμένει αβέβαιο. Ο μετρ της τακτικής ζητά ξανά εγγυήσεις, όμως ο πρόεδρος Ζανγκ προειδοποιεί και ψάχνει να ρίξει το μπάτζετ.

Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (21 γκολ), Ρομέλου Λουκάκου, ο νεαρός αποκάλυψη στην άμυνα, Αλεσάντρο Μπαστόνι και ο Νίκολο Μπαρέλα δεν είναι για πούλημα, όμως κάποιοι παίκτες που αποτέλεσαν βαρόμετρο και ήταν από τους βασικούς συντελεστές για την κατάκτηση του τίτλου βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα. Λαουτάρο Μαρτίνες, Αρτούρο Βιδάλ, Στέφαν Ντε Φράι, Ασράφ Χακίμι και Μαρσέλο Μπρόζοβιτς είναι κάποιοι από τους παίκτες που η διοίκηση θα μελετήσει και θα σκεφτεί τις όποιες προσφορές. Το ίδιο ισχύει και για τον Δανό, Κρίστιαν Έρικσεν, αν και τελευταία δηλώνει πως είναι χαρούμενος στο Μεάτσα. Αν έρθει η κατάλληλη προσφορά από κάποια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, τότε μπορεί και να επιστρέψει στην Αγγλία.

Το συμβόλαιο του Κροάτη, Μαρσέλο Μπρόζοβιτς, λήγει τον Ιούνιο του 2022 και η Ίντερ δεν θέλει να τον αφήσει να φύγει ελεύθερος του χρόνου. Ενώ Μπάγερν Μονάχου και Άρσεναλ έχουν στο ραντάρ τους τον Ασράφ Χακίμι. Σε ότι αφορά στον πιο σημαντικό από όλα τα κομμάτια της μηχανής του Κόντε, τον Λαουτάρο Μαρτίνες, τα τελευταία ρεπορτάζ αναφέρουν πως βρίσκεται κοντά στην ανανέωση της συνεργασίας του, όμως τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο από τη στιγμή που στο παρελθόν υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τη Μπαρτσελόνα και δύσκολα κλείνεις τη πόρτα στο Καμπ Νόου.

Τρία παιχνίδια που έχουν απομείνει για το φινάλε της σεζόν και ο Κόντε έχει χρόνο να σκεφτεί και να σχεδιάσει το καλοκαίρι του χωρίς επιπλέον άγχος. Ωστόσο, το μέλλον παραμένει αβέβαιο, καθώς οι ιδιοκτήτες Suning συνεχίζουν να αναζητούν νέους επενδυτές και προσπαθούν να αναδιατάξουν τα οικονομικά τους προκειμένου να παρέχουν περισσότερη ρευστότητα.

Ο Κοντέ είπε πολλές φορές ότι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ζανγκ, αφού ολοκληρωθεί η σεζόν, για να μάθει ποια είναι τα σχέδια του συλλόγου. Προτείνεται ο Ζανγκ να δεσμευτεί να συνεχίσει το έργο, αλλά ζήτησε από όλους να μειώσουν το κόστος σε αντάλλαγμα, ειδικά ενώ η πανδημία συνεχίζει να περιορίζει τα έσοδα. Αυτό θα σημαίνει επίσης μια αυτοχρηματοδοτούμενη στρατηγική μεταφοράς, οπότε τυχόν νέες μεταγραφές θα πληρωθούν με πωλήσεις ή ανταλλαγές παικτών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.