Αφαίρεση βαθμών στην Αταλάντα

Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC) επέβαλε αφαίρεση έξι βαθμών στην «νεοφώτιστη» Αταλάντα.

Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC) επέβαλε αφαίρεση έξι βαθμών στην «νεοφώτιστη» Αταλάντα, ενώ τιμώρησε τον αρχηγό της ομάδας, Κριστιάνο Ντόνι, με αποκλεισμό 3,5 ετών, λόγω της εμπλοκής τους σε σκάνδαλο «στημένων» αγώνων. Έτσι, δυσκολεύει η αποστολή της ομάδας από το Μπέργκαμο να παραμείνει στην Serie A, ενώ η καριέρα του Ντόνι αναμένεται να λάβει τέλος, δεδομένου ότι είναι 38 ετών.

Επίσης, η FIGC ανακοίνωσε ότι ο 43χρονος παλαίμαχος διεθνής, Τζιουζέπε Σινιόρι, ο οποίος αγωνίστηκε στο παρελθόν και στον Ηρακλή, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό πέντε αγώνων από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, μαζί με άλλους εννέα υπόπτους.

Την περασμένη εβδομάδα, άλλη μια ομάδα από τη μεγάλη κατηγορία, η Κιέβο, πλήρωσε μετά από συμφωνία πρόστιμο 80.000 ευρώ για τον ρόλο του συμβούλου της, Στέφανο Μπεταρίνι, στην υπόθεση. Αυτός ο διακανονισμός ήρθε στην αρχή της πειθαρχικής διαδικασίας της FIGC, που σχετίζεται με την έρευνα για «στημένους» αγώνες, η οποία αρχικά είχε επικεντρωθεί στις μικρότερες κατηγορίες της Ιταλίας, ωστόσο τώρα αφορά 60 παιχνίδια στις τρεις μεγαλύτερες κατηγορίες. Στην υπόθεση εμπλέκονται 18 σύλλογοι και 26 παίκτες και στελέχη. Αυτοί είναι ύποπτοι για τη δημιουργία οργανωμένου συστήματος, με τη συμμετοχή παλαίμαχων και εν ενεργεία παικτών, μπουκμέικερς και άλλων, το οποίο «έστηνε» αγώνες και αποκόμιζε μεγάλα ποσά από τα στοιχήματα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.