Χοσέ Αλμπέρτο Λόπες: Από τα ΙΚΕΑ, στον πάγκο της Μάλαγα (pics)

Άφησε τη σταθερότητα που του προσέφερε η δουλειά του, ρίσκαρε και δικαιώθηκε. Ο Χοσέ Αλμπέρτο Λόπες είναι ακόμη ένα παράδειγμα ανθρώπου, που με σκληρή δουλειά, υπομονή και πίστη κατάφερε να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα.

Γεννήθηκε στο Οβιέδο στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και από πολύ νωρίς άρχισε να δουλεύει σκληρά. Ο Χοσέ Αλμπέρτο Λόπες δεν ήταν από καμία πλούσια οικογένεια της Ισπανίας, αλλά είχε έναν μεγάλο έρωτα: Το ποδόσφαιρο! Όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του, έτσι και αυτός, από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το ποδόσφαιρο, όμως δεν κατάφερε να φτάσει σε υψηλό επίπεδο.

Με το που ενηλικιώθηκε, ο Χοσέ Αλμπέρτο ξεκίνησε να κάνει διάφορες δουλειές για βιοποριστικούς λόγους, όμως ποτέ δεν έχασε την επαφή με το άθλημα που τον γέμιζε όσο τίποτε άλλο. Παράλληλα με την καθημερινή δουλειά του, ξεκίνησε να προπονεί παιδιά στο Οβιέδο. Έκανε το… αγροτικό του στην προπονητική στις ακαδημίες τεσσάρων συλλόγων που εδρεύουν στο Πριγκιπάτο των Αστουριών (Οβιέδο, Βαγιομπίν, Αστούρ, Σπόρτινγκ Χιχόν) και το 2013 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Κοβαντόνια, ομάδα που αγωνιζόταν στην τέταρτη κατηγορία της Ισπανίας. Μάλιστα, την ίδια σεζόν κέρδισε το βραβείο του προπονητή της χρονιάς, καθώς έφερε την ομάδα του μια ανάσα από τα play-offs ανόδου.

Την ίδια περίοδο ο Χοσέ Αλμπέρτο είχε βρει δουλειά στα ΙΚΕΑ, καθώς δεν είχε άλλη πηγή εσόδων. Το καλοκαίρι του 2014 επέστρεψε στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Χιχόν, όπου έμεινε για δύο σεζόν, και στο τέλος αυτών βρέθηκε μπροστά στο μεγαλύτερο δίλλημα της καριέρας του. Από τη μία η σταθερότητα που του έδινε η δουλειά στα ΙΚΕΑ και από την άλλη το ρίσκο να αναλάβει το “τιμόνι” της Σπόρτινγκ Χιχόν Β’, η οποία είχε πέσει στην τέταρτη κατηγορία.

Ο 34χρονος, τότε, προπονητής δεν… μάσησε. Παραιτήθηκε από τα ΙΚΕΑ, αφήνοντας την επαγγελματική ασφάλεια που του παρείχε η συγκεκριμένη δουλειά και έπεσε στα… βαθιά, με στόχο να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Άλλωστε, πίστευε στις δυνατότητες του και δικαιώθηκε. Μέσα σε δύο σεζόν κατάφερε να ανεβάσει τη Σπόρτινγκ Χιχόν Β’ ισάριθμες κατηγορίες και τον Νοέμβρη του 2018 ήρθε η επιβράβευση. Ανέλαβε την πρώτη ομάδα, αντικαθιστώντας τον Ρούμπεν Μπαράχα, όμως δεν κατάφερε να μακροημερεύσει, παρά το καλό ξεκίνημα. Ένα μήνα αργότερα απολύθηκε, πληρώνοντας τον αποκλεισμό στο Copa del Rey από την Ζαμόρα, ομάδα τέταρτης κατηγορίας.

Ο Χοσέ Αλμπέρτο επέλεξε να μείνει για ένα εξάμηνο μακριά από τους πάγκους, καθάρισε τη σκέψη του και το καλοκαίρι του 2020 επέστρεψε στη δράση αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Μιράντες. Εκεί τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχε σχεδιάσει, όμως ο Ισπανός μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να δείξει έργο και να θεωρείται ένας φέρελπις προπονητής στη χώρα του. Ρισκάροντας και αφήνοντας την “ασφάλεια” που του προσέφερε η θέση εργασίας που κατείχε σε μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κόσμο.

Και από τα ΙΚΕΑ στο Πριγκιπάτο των Αστουριών, ο Χοσέ Αλμπέρτο βρέθηκε στο “Ροσαλέδα“. Ο 39χρονος, πλέον, Ισπανός προπονητής ανέλαβε τη Μάλαγα, αντικαθιστώντας τον Βίκτορ Σάντσεθ και είδε τους κόπους τόσων χρόνων να αποφέρουν καρπούς. Το πως θα τα πάει στην ομάδα της Ανδαλουσίας είναι μια άλλη ιστορία… Η δική του, ωστόσο, υπενθυμίζει στους πάντες πως δεν πρέπει να τα παρατάμε και πως ότι δεν μας αρέσει, μπορούμε να το αλλάξουμε…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.