«Ψώνια» από την Μπαρτσελόνα Β’

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποκτά τους καλύτερους ποδοσφαιριστές αλλά αυτή η φιλοσοφία δεν της έχει αποφέρει κάποια μεγάλη επιτυχία σε σχέση με την Μπαρτσελόνα που στηρίζεται κυρίως στις ακαδημίες.

Η φιλοσοφία της Ρεάλ Μαδρίτης είναι να αποκτά τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο χωρίς να υπολογίζει τα χρήματα. Μια φιλοσοφία που δεν της έχει αποφέρει κάποια μεγάλη επιτυχία σε σχέση με την Μπαρτσελόνα που στηρίζεται κυρίως στην πολύ καλή δουλεία που γίνεται στη δεύτερη ομάδα της.
 
 Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι και πιο πρόσφατοι Μπόγιαν, Πέδρο και Γιεφρέν είναι κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές που κατάφεραν να ανέβουν στην πρώτη ομάδα και να κατακτήσουν την μια επιτυχία μετά την άλλη.  Με αφορμή την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού και τις ομάδες που ψάχνουν νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, σας παρουσιάζουμε κάποια από τα ατού της Μπαρτσελόνα Β’.
 
Όνομα: Μάρτιν Μοντόγια
Ηλικία: 20
Θέση: Αμυντικός
Συμμ/γκολ (εφετινή σεζόν): 30/0
 
Ο Μοντόγια ήταν ένα από τα βασικά κλειδιά της άμυνας στην ομάδα της Μπαρτσελόνα Β’ την εφετινή περίοδο. Μαζί με τον Φόντας αποτέλεσαν τους στυλοβάτες στα μετόπισθεν και βοήθησαν κατά πολύ τους «μπλαουγκράνα» να τερματίσουν στην τρίτη θέση. Ο Μοντόγια αγωνίζεται κυρίως στην θέση του δεξιού μπακ και χαρακτηρίζεται για την ταχύτητα του. Με την πρώτη ομάδα είχε δυο συμμετοχές.
 
Όνομα: Αντρέ Φόντας
Ηλικία: 21
Θέση: Αμυντικός
Συμμ.γκολ: 25/1
 
Ο 21άχρονος αμυντικός είναι ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο έχουν δείξει ενδιαφέρον πολλές ομάδες. Από την ομάδα της Μπαρτσελόνα πάντως τον προορίζουν για αντικαταστάτη του Πουγιόλ, μάλιστα την εφετινή σεζόν αγωνίστηκε σε 5 αγώνες με την ομάδα του Πεπ. Είναι διεθνής και με την εθνική Ισπανίας κάτω των 21 και τώρα θα πάρει μέρος και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2011 στην Δανία.
 
Όνομα: Τζόναθαν Ντος Σάντος
Ηλικία: 21
Θέση: Μέσος
Συμμ/γκολ: 32/2
 
Πρόκειται για τον αδερφό του Τζιοβάνι Ντος Σάντος του πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα και νυν της Τότεναμ. Ο Τζόναθαν είναι ο μόνος ξένος ποδοσφαιριστής στην δεύτερη ομάδα των «μπλαουγκράνα» με καταγωγή από το Μεξικό. Φέτος είχε γεμάτη χρονιά ενώ με την πρώτη ομάδα μέτρησε δυο συμμετοχές όσες δηλαδή είχε και την περσινή αγωνιστική περίοδο. Δεξιοπόδαρος, ταχύς και με έφεση στο οργανωτικό κομμάτι. Με την εθνική του Μεξικό είναι ήδη διεθνής και μετρά πέντε εμφανίσεις.
 
Όνομα: Τζόναθαν Σοριάνο
Θέση: Επιθετικός
Ηλικία: 25
Συμμ/γκολ: 37/32
 
Ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα Β’ αλλά και πρώτος σκόρερ της Σεγούντα Ντιβιζιόν είναι ο Σοριάνο που στο παρελθόν φόρεσε και τις φανέλες των Εσπανιόλ, Αλμερία, Πολιντεπορτίβο αλλά και Αλμπαθέτε. Την δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών ομάδων της μεγάλης κατηγορίας στην Ισπανία.  Στο ενεργητικό του έχει και ένα κύπελλο Ισπανίας το οποίο και κατέκτησε με την Εσπανιόλ το 2006.
 
Όνομα: Μάνουελ Αγούντο Ντουράν ή Νολίτο
Ηλικία: 24
Θέση: Επιθετικός
Συμμ/γκολ: 37/13
 
Μαζί με τον Σοριάνο αποτέλεσαν το δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης της Μπαρτσελόνα. Στην Ισπανία πιστεύουν πως στην ηλικία που βρίσκεται θα πρέπει πλέον να ανοίξει τα «φτερά» και σε νέες προκλήσεις καθώς πολύ είναι αυτοί που πιστεύουν στις ικανότητές του. Στο παρελθόν αποτέλεσε μεταγραφικός στόχος και για τον Παναθηναϊκό.
 
Όνομα: Κάρλος Καρμόνα
Ηλικία: 23
Θέση: Μέσος
Συμμ/γκολ: 27/3
 
Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Μαγίορκα. Αγωνίστηκε και στις Βαγιαδολίδ, Καρταγκένα και Ουέλβα πριν καταλήξει στην Μπαρτσελόνα Β’ την περσινή χρονιά. Από τους πιο υποσχόμενους για το μέλλον ποδοσφαιριστές στο ισπανικό χώρο. Στην πρώτη του χρονιά στην Μπάρτσα ο Καρμόνα κατάφερε όχι μόνο να καθιερωθεί αλλά και να πετύχει τρια τέρματα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.