«Αχόρταγη» τροπαιούχος η Σέλτικ!

To 38 κύπελλο στην ιστορία της κατέκτησε η Σέλτικ νικώντας με 2-1 την Χαρτς στον τελικό της Γλασκόβης. Η ομάδα του Εδιμβούργου προηγήθηκε με τον Έντουαρντς στο 52 όμως ο Γάλλος Εντουάρντ με δύο προσωπικές του ενέργειες έφερε την ανατροπή και το treble στο σύλλογο της Γλασκόβης

Την κυριαρχία της και την αγωνιστικής της ανωτερότητα απέδειξε απόψε στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκόβης η Σέλτικ κατακτώντας το 39ο κύπελλο Σκωτίας στην λαμπρή της ιστορία.

Αναμφισβήτητα αναφερόμαστε στην με διαφορά καλύτερη ομάδα στην χώρα των «Χάϊλαντς» δείχνοντάς το περίτρανα φέτος με την κατάκτηση του treble – το τρίτο διαδοχικό παρακαλώ (!) – μετά το πρωτάθλημα (το 50ο στην πλούσια συλλογή της) και το Λιγκ Καπ.

Δεν ήταν εύκολη υπόθεση το ματς μπροστά στις κατάμεστες εξέδρες του εθνικού σταδίου των Σκωτσέζων.
Μάλιστα οι φίλαθλοι από το Εδιμβούργο ήταν οι πρώτοι που ξεσηκώθηκαν όταν στο 52ο λεπτό ο Αυστραλός Ράϊαν Έντουαρντ έπειτα από φάση διαρκείας άνοιξε το σκορ, κι ενώ είχε μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα φλύαρης υπεροχής της «κελτών» και προσεγμένης άμυνα της Χαρτς.

(Η Χαρτς προηγήθηκε αλλά δεν μπόρεσε να το αξιοποιήσε)

Κάπου εκεί μέτρησε η διαφορά νοοτροπίας του ανώτερου απέναντι στον υποδεέστερο, και φυσικά η κλάση του νεαρού Γάλλου Οντσόν Εντουάρντ ο οποίος δέκα λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι από τον Τσέχο γκολκίπερ Ζλαμάλ που μετέτρεψε σε γκολ.

Στο 82’ ο σούπερ σταρ της αναμέτρησης αξιοποίησε μια μακρινή κεφαλιά… πάσα του Σουηδού Λούστιγκ κι αφήνοντας πίσω του την αργή αντίπαλη άμυνα, έφτασε απέναντι από τον Ζλαμάλ και τον πλάσαρε αποτελεσματικά στο τελικό 2-1.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.