Γιακουμάκης vs Τσόλακ: Σε σκωτσέζικο φόντο

Οι δύο… γνωστοί μας, έπαιξαν το πρώτο ντέρμπι σε μια σεζόν που -εκτός των άλλων- βρίσκει Σέλτικ και Ρέιντζερς, για πρώτη φορά, μαζί στους ομίλους του Champions League μετά το 2007-2008

Στο πρώτο ντέρμπι (3/9, στο “Σέλτικ Παρκ”) η Σέλτικ, η νυν πρωταθλήτρια, κυριάρχησε με 4-0, απέναντι στη Ρέιντζερς.

Γιώργος Γιακουμάκης και Αντόνιο Τσόλακ έπαιξαν για πρώτη φορά ο ένας εναντίον του άλλου. Προφανώς και δεν είναι… ατομική υπόθεση απλώς είναι αυτή η συγκυρία που βρίσκει τους δύο παραδοσιακούς μονομάχους της Σκωτίας να περιμένουν τα γκολ δύο… γνωστών μας. 

Τούτη τη στιγμή, μετά τη νίκη, η Σέλτικ είναι στο +5 στη βαθμολογία (18 β.-13 β.) έχοντας το 6/6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι στη Ρέιντζερς που έχει 4 νίκες, μία ισοπαλία και την ήττα στο ντέρμπι. 

Στο πρόσφατο 4-0, ο Γακουμάκης ήρθε -νωρίς- από τον πάγκο για να πάρει τη θέση του Φουρουχάσι που αποχώρησε στο 5’.

Ο Ελληνας διεθνής δεν σκόραρε. Ο Τσόλακ ήταν βασικός και έγινε αλλαγή στο 60’ όταν τη θέση του πήρε ο Κολομβιανός, Αλφρέντο Μορέλος.

Μέχρι τα επόμενα παιχνίδια, οι δύο ομάδες έχουν το Champions League. Αμφότερες βρίσκονται στους ομίλους και είναι η πρώτη φορά που τούτο συμβαίνει (να είναι δηλαδή -και οι δύο- στη φάση των ομίλων) από τη σεζόν 2007-2008. 

Η Σέλτικ (με τον Γιακουμάκη βασικό) έπαιξε (6/9) το πρώτο της παιχνίδι με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γιακουμάκης ήταν βασικός, έγινε αλλαγή, τη θέση του στο 72’, πήρε ο Φουρουχάσι.

Η Ρέιντζερς παίζει (7/9) το δικό της πρώτο, εκτός έδρας, με αντίπαλο τον Αγιαξ. Με τον Τσόλακ να έχει… “παίξει” με τα συναισθήματα των φίλων της Ρέιντζερς με αξιοσημείωτο τρόπο

Σκόραρε εναντίον της, σκόραρε υπέρ της 

Εναν χρόνο πριν, τον Αύγουστο του 2021, ο Τσόλακ ως παίκτης της Μάλμε (εκεί, δανεικός από τον ΠΑΟΚ), είχε σκοράρει δις, μέσα στο “Άιμπροξ” και η Μάλμε με νίκη 2-1, με ανατροπή (η Ρέιντζες είχε προηγηθεί 1-0 με γκολ του Μορέλος) είχε περάσει στα play off του Champions League και μετά συνέχισε και στους ομίλους. 

Αυτή τη σεζόν, ως παίκτης της Ρέιντζερς, ο Τσόλακ, σκόραρε και στα δύο παιχνίδια με αντίπαλο την Αϊντχόφεν, και η Ρέιντζερς πέρασε στους ομίλους. 

Η αρχή της σεζόν 

Ο Γιακουμάκης είναι στη δεύτερή του σεζόν με τη Σέλτικ. Μέχρι τώρα έχει 2 γκολ στο Πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο. Ο Τσόλακ πήγε τώρα στη Ρέιντζερς με μετεγγραφή από τον ΠΑΟΚ. Εχει πετύχει 4 γκολ στο Πρωτάθλημα και 3 στο Champions League.

Οι δύο σκόρερ είναι πάντα σε πρώτο επίπεδο επιλογών και οι ομάδες περιμένουν τα γκολ τους. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.