Τότε που ο Τζέϊμς Μποντ… αλλαξοπίστησε!!

Ο "άθιστος" ο ανίκητος Τζέϊμς Μποντ, ο βραβευμένος και καταξιωμένος Σον Κόνερι σε ρόλο πρωταγωνιστή στον πιο επώνυμο ποδοσφαιρικό προσηλυτισμό, όταν άλλαξε σε ένα απόγευμα ομάδα-"ιδέα" στην πατρίδα του

Η παρουσία των ανθρώπων της 7ης τέχνης στα γήπεδα, ανέκαθεν αποτελούσε ένα γεγονός που ξεπερνούσε κατά πολύ τα όποια στάτους… κοσμικότητας, στις εξέδρες των επισήμων, κι όχι απαραίτητα εκεί… όχι σώνει και καλά προσαρμοσμένοι στο άτυπο στιλιστικό «πρωτόκολλο» ενός σταρ ανάμεσα στους κοινούς «θνητούς»!
Αυτό, πάντως που έκανε ένας από τους πιο πολυσυζητημένους και καταξιωμένους ηθοποιούς του πλανήτη, ο Σκωτσέζος Σον Κόνερι ξεπέρασε πολλά από τα φίλαθλα «ταμπού», μένοντας – σαφώς – στην ιστορία όχι τόσο για το «ποιος» το έκανε αλλά κυρίως για το «πού» ακριβώς διαδραματίστηκε η συγκεκριμένη ιστορία, με πρωταγωνιστή έναν από τους πιο πετυχημένους… Τζέϊμς Μποντ, τον κινηματογραφικό «ήρωα» που εκ των πραγμάτων ζούσε στα όρια της ανατροπής των όποιων δεδομένων!


Ο Σκωτσέζος που γεννήθηκε πριν από 89 χρόνια στο Εδιμβούργο (25/8/30) και έφυγε από κοντά μας πριν 8,5 μήνες (31/10/2020), στα φίλαθλα νιάτα του δεν έκρυβε την συμπάθεια – κι όχι μόνον – προς τη Σέλτικ. Την ομάδα της Γλασκόβης που διαχρονικά, και κυρίως τους παλαιότερους πιο «ρομαντικούς» χρόνους, εξέφραζε μια μεγάλη κόντρα ανάμεσα στους Καθολικούς Ιρλανδούς (Κέλτες) με τους προτεστάντες Βρετανούς, τους Ρέϊντζερς. Διαφορές, τεράστιες… Κοινωνικά και δογματικά σε «γραμμές» πολύ πιο διαχωριστικές από όσα ορίζει μια ποδοσφαιρική αντιπαλότητα. Εξάλλου και τα χρώματα των ομάδων, αυτό φανερώνουν! Από τη μια το πράσινο – με λίγο άσπρο – της Ιρλανδίας με το το συνδυασμό κόκκινου-μπλε κι άσπρου όπως η σημαία της Μεγάλης Βρετανίας!!
Μια ομάδα που ιδρύθηκε από έναν καθολικό Ιρλανδό ιερέα (!) σε «αιώνια» αντιπαλότητα με αυτή που ιδρύθηκε από «φίλους» και πιο αφοσιωμένους στην Αγγλική «βάση» του Ηνωμένου Βασιλείο

Το 1994 ο Φέργκους Μακ Καν σώζοντας, τότε, την Σέλτικ από οικονομική καταστροφή, εφαρμόζοντας μια αυστηρή οικονομική πολιτική, αρνήθηκε να δώσει δωρεάν εισιτήριο στον Σον Κόνερι, όταν αυτός είχε τηλεφωνήσει από το ξενοδοχείο «Καλεντόνιαν» – όπου διέμενε – προκειμένου να πάει εκείνη τη μέρα να παρακολουθήσει άλλο ένα παραδοσιακό ντέρμπι (Old Firm)!
H απάντηση του τότε ιδιοκτήτη της Σέλτικ, μάλλον… άκομψη! «Δε με νοιάζει κι αν είσαι ο… fucking Ρότζερ Μουρ! Για να μπεις στο γήπεδο, θα πληρώσεις εισιτήριο!»
Αυτό ήταν…. Η συγκεκριμένη κίνηση σε έναν άνθρωπο που ως τότε είχε πάρει μέρος σε τρεις ταινίες του Τζέϊμς Μποντ και είχε βραβευτεί, μεταξύ άλλων, για την παρουσία του στις ταινίες «Το όνομα του Ρόδου» και «Untouchable» (ασυγχώρητοι, άθικτοι) με απολαβές πολλών εκατομμυρίων Λιρών στο πλούσιο κινηματογραφικό του βιογραφικό, ήταν πραγματικά… ασυγχώρητη!


«Ήταν ένας κύριος… Μιλούσε με σεβασμό και έτσι ήθελε να του συμπεριφέρονται..» είπε μεταξύ άλλων ο Γκατούζο, αποκαλύπτοντας μετά από χρόνια την άγνωστη πτυχή της γνωριμίας του με τον Σερ Κόνερι και μέσα από αυτό έγινε καλύτερα αντιληπτό το γιατί αυτός ο άκρως επιτυχημένος καλλιτέχνης, «αλλαξοπίστησε» (φίλαθλα) δια ασήμαντον – σύμφωνα με τα οικονομικά του δεδομένα – αφορμή!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.