Ο Τόμπι Αλντερβάιρελντ είναι έτοιμος να συμμετάσχει ενεργά στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του, καθώς επιστρέφει στην αποστολή της Άντβερπ για τον σαββατιάτικο εντός έδρας αγώνα απέναντι στην Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ (20:45), στο πλαίσιο των πλέι οφ του βελγικού πρωταθλήματος.
Ο 36χρονος πρώην αμυντικός του Άγιαξ, της Τότεναμ και της Ατλέτικο Μαδρίτης, είχε τεθεί εκτός δράσης λόγω τραυματισμού στον μηρό και όλα έδειχναν πως ο τραυματισμός αυτός ίσως σήμαινε και το πρόωρο τέλος της επαγγελματικής του καριέρας. Ο ίδιος όμως δεν ήθελε να πει αντίο χωρίς να πατήσει ξανά το χορτάρι: «Ακόμα κι αν χρειαστεί να μπω με αναπηρικό καροτσάκι, θα το κάνω», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.
Για να προλάβει να αγωνιστεί, ο Αλντερβάιρελντ επέλεξε να επιταχύνει τη διαδικασία αποκατάστασης, παραλείποντας κάποια στάδια της αποθεραπείας. Όπως τόνισε ο βοηθός προπονητή Άντριες Ούλντερινκ στη συνέντευξη Τύπου: «Στόχος είναι να βγει από το ματς υγιής και όχι τραυματισμένος – αν και ο κίνδυνος είναι πάντα εκεί». Βασικός δεν θα ξεκινήσει, ενώ η συμμετοχή του θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του αγώνα: «Αν παίξει δέκα λεπτά ή μισή ώρα, θα το δούμε κατά τη διάρκεια», δήλωσε ο Ούλντερινκ.
Ο Άλντερβαϊρελντ, που έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του τόσο στην Άντβερπ όσο και στο βελγικό ποδόσφαιρο, αναμένεται να γνωρίσει ένα συγκινητικό αντίο μπροστά στους φιλάθλους της αγαπημένης του ομάδας. Όπως επισήμανε ο Ούλντερινκ: «Αξίζει ένα αξιοπρεπές αντίο, αλλά ούτε ο ίδιος θέλει να μπει όλη η ομάδα σε λειτουργία… αποχαιρετισμού. Έχουμε ακόμη στόχους».