Oυνιόν Σεν Ζιλουάζ – Μπριζ 0-2: Με καρδιά πρωταθλήτριας! (hls)

Η Μπριζ κέρδισε 2-0 στις Βρυξέλλες και έριξε από την κορυφή της Pro League την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, που έχασε πέναλτι στο 0-0!

Η ομάδα των Βρυξελλών -μεγάλη έκπληξη της φετινής σεζόν – ξεκίνησε την τρίτη αγωνιστική των πλέι – οφ τίτλου τρεις πόντους μπροστά από τη νυν πρωταθλήτρια και ήθελε να κάνει το καθοριστικό βήμα για τον πρώτο τίτλο της από το 1935.

Όμως οι γηπεδούχοι λύγισαν από το άγχος και η Μπριζ πήρε το πολύτιμο τρίποντο φτάνοντάς τους στους 43 πόντους, αλλά έχοντας πλέον τον πρώτο λόγο καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία. Την επόμενη αγωνιστική η Μπριζ υποδέχεται την Ουνιόν και θα έχει την ευκαιρία να φτάσει ακόμα πιο κοντά στο τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Tα στιγμιότυπα του αγώνα

Η Ουνιόν είχε αρκετές ευκαιρίες στο α’ μέρος αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ξεκίνησε ιδανικά και το β’, με τον Αμανί να κερδίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα από τον Μέχελε στην περιοχή στο 55ο λεπτό.

Όμως ο δεύτερος σκόρερ των γηπεδούχων Βανζέρ αστόχησε στην εκτέλεση και η Μπριζ πήρε στη συνέχεια ψυχολογικό και αγωνιστικό προβάδισμα.

Στο 74ο λεπτό, ο Σκοβ Όλσεν που είχε μπει στο ματς ως αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο αφύλακτος στη μικρή περιοχή Φανάκεν έγραψε το 0-1.

Η Ουνιόν προσπάθησε για την ισοφάριση και στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων ακόμα και ο τερματοφύλακας Μορίς κατέβηκε στην αντίπαλη περιοχή για εκτέλεση κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι όμως έδιωξαν και στην αντεπίθεση ο Σκοβ Όλσεν έδωσε έτοιμο γκολ σε μία έτερη αλλαγή, τον 17χρονο Νούσα, ο οποίος είχε εύκολο έργο για να γράψει το 0-2 με το πρώτο γκολ της καριέρας του στο πρωτάθλημα.

Η Μπριζ έτσι έμεινε αήττητη κόντρα στην Ουνιόν από το 1964 και πλέον είναι στη θέση του οδηγού για τον τίτλο.

Oυνιόν (Μαζού): Μορίς – Νιούκοοπ (70′ Φρανσουά), Μπέερ (79′ Κοζλόφσκι), Μπέρτζες, Μάτσιντα, Λαπουσέν – Αμανί (68′ Μιτόμα), Νίλσεν, Τεμά – Βανζέρ (89′ Καντούς), Ουντάβ.
Μπριζ (Σχρόουντερ): Μινιολέ – Μπιουκάναν, Μάτα, Μέχελε,Ενσοκί, Ντε Κέτελαρε – Μπαλάντα, Οντόι (60′ Σόμπολ), Φανάκεν – Ανταμιάν (70′ Σκοβ Όλσεν), Λανγκ (87′ Νούσα).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.