Σοκ! Ο τερματοφύλακας της Σερκλ Μπριζ διαγνώσθηκε για 5η φορά με λευχαιμία

Η μοίρα έπαιξε ξανά άσχημο παιχνίδι στον Μιγκέλ Βαν Ντάμε, καθώς σε ηλικία μόλις 28 ετών διαγνώσθηκε για ακόμη μία φορά με καρκίνο.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο τερματοφύλακας της Σερκλ Μπριζ είχε ενημερώσει, μέσω των social media, πως η θεραπεία του πήγαινε από το καλό στο καλύτερο. Η κατάσταση του συνεχώς βελτιωνόταν (τα καρκινικά κύτταρα φαίνονταν να είχαν εξαφανιστεί από το σώμα του) και είχε καταφέρει να επιστρέψει στις προπονήσεις, καθώς οι γιατροί είχαν ανάψει το “πράσινο φως”.

Η τύχη, ωστόσο, του γύρισε ξανά την πλάτη. Ο Βαν Ντάμε διαγνώσθηκε για πέμπτη (!) φορά με λευχαιμία και δυστυχώς βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.

Το πρώτο σοκ και οι τέσσερις νίκες

Όλα ξεκίνησαν πριν από πέντε χρόνια, τον Ιούνιο του 2016, όταν ο Βέλγος τερματοφύλακας διαγνώσθηκε για πρώτη φορά με λευχαιμία. Είχε μόλις κατακτήσει το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας του Βελγίου με τη Σερκλ Μπριζ.

Τρία χρόνια αργότερα και έχοντας ιαθεί πλήρως από την επάρατη νόσο, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και έπαιξε σε δύο παιχνίδια των playoffs με τη Σερκλ Μπριζ. Μάλιστα, το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς παντρεύτηκε τη σύζυγο του Kyana Dobbelaere, όμως με την επιστροφή του από το μήνα του μέλιτος η λευχαιμία του “χτύπησε την πόρτα” ξανά και χρειάστηκε να ξεκινήσει και πάλι μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων.

Τον Σεπτέμβρη του 2020 ο Βαν Ντάμε πάτησε και πάλι χορτάρι, όχι για να αγωνιστεί, αλλά για να κάνει τη σέντρα στο ντέρμπι με την Κλαμπ Μπριζ. Ο Βέλγος γνώρισε την απόλυτη αποθέωση από τους οπαδούς της “αιώνιας” αντιπάλου της Σερκλ Μπριζ και λίγους μήνες αργότερα έγινε για πρώτη φορά πατέρας.

Το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ομάδα της καρδιάς του και ξεκίνησε να προπονείται στο γυμναστήριο του “Jan Breydel”, σε μία προσπάθεια να επιστρέψει στην καθημερινότητα που τόσο του είχε λείψει. Η μοίρα, ωστόσο, είχε διαφορετικά σχέδια…

Το ντοκιμαντέρ του VRT και η περίπτωση του Βαν Ντάμε

Αυτή την εβδομάδα το VRT, ο εθνικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας για τη Φλαμανδική Κοινότητα του Βελγίου, θα μεταδώσει ένα ντοκιμαντέρ σε τέσσερα μέρη, με αφορμή την “Ημέρα κατά του Καρκίνου” στις 21 Οκτωβρίου. Την Τρίτη στις 19 Οκτωβρίου θα συζητηθεί η ιστορία του Μιγκέλ Βαν Ντάμε. Ο Βέλγος τερματοφύλακας θα μιλήσει για την καριέρα του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και τη μακρά μάχη του με τη λευχαιμία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.