Ντόρτμουντ: Τι κάνουν ο Σάντσο και οι υπόλοιποι με τις νέες ομάδες τους;

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος ήταν πολύ «γεμάτο» διάστημα για τη Μπορούσια Νρόρτμουντ.

Η ομάδα της Βεστφαλίας, απέκτησε πέντε ποδοσφαιριστές και πούλησε άλλους πέντε, με κυριότερη μετακίνηση αυτή του Σάντσο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Άς ρίξουμε όμως μία ματιά στα πεπραγμένα αυτών των πέντε παικτών στις νέες τους ομάδες.

ΤΖΕΪΝΤΟΝ ΣΑΝΤΣΟ
Μετά από 137 εμφανίσεις με 50 γκολ και 64 ασίστ στη Ντόρτμουντ, ο νεαρός επιθετικός, επέστρεψε στην πατρίδα του, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 21 ετών Άγγλος διεθνής, δεν κατάφερε να «πυρπολήσει» κάποιον αντίπαλο του ακόμη στην Premier League. Μετά από εννέα συμμετοχές με τη Γιουνάιτεντ, εξακολουθεί να ψάχνει για το πρώτο του γκολ και την πρώτη του ασίστ.

Η μετάβαση σε ένα νέο πρωτάθλημα και η προσαρμογή σε ένα εντελώς διαφορετικό στυλ παιχνιδιού και τακτικής προσέγγισης δεν είναι ποτέ εύκολη. Επίσης ο Σάντσο δεν έχει βοηθηθεί από το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να κάνει καλή προετοιμασία λόγω της πορείας της Αγγλίας μέχρι τον τελικό του Euro 2020.

ΤΟΜΑΣ ΝΤΙΛΕΪΝΙ
Ο Τόμας Ντιλέινι, μετά από τρία χρόνια παρουσίας στη Ντόρτμουντ, συνεχίζει την καριέρα του στη Σεβίλη, με την ομάδα της Ανδαλουσίας να κάνει δικό της τον 29χρονο Δανό χαφ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Όπως και ο Σάντσο, έτσι και ο Ντελέινι έχασε την προετοιμασία της ομάδας του μετά την πορεία της Δανίας στους ημιτελικούς του Euro 2020.

Μετράει συνολικά πέντε συμμετοχές μέχρι στιγμής με τη Σεβίλλη και την έχει βοηθήσει να κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν. Ο σύλλογος με έδρα την Ανδαλουσία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της La Liga, τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ο Δανός μέσος παίζει ελαφρώς ψηλότερα στο γήπεδο από ότι έπαιζε στη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Είπε μάλιστα σε δηλώσεις του τον περασμένο μήνα ότι προτιμά να παίζει ως «8» στη μεσαία γραμμή, καθώς αυτό του επιτρέπει να εμπλέκεται περισσότερο στο επιθετικό παιχνίδι της ισπανικής ομάδας.

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΜΠΑΛΕΡΝΤΙ
Την περασμένη σεζόν ο Λεονάρντο Μπαλέρντι αγωνίστηκε στην Μαρσέιγ με την μορφή του δανεισμού από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Από το καλοκαίρι ο Αργεντινός αμυντικός θα ανήκει μέχρι το 2026 στην γαλλική ομάδα, η οποία τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή από τους Βεστφαλούς. Τα μοναδικά παιχνίδια που έχει χάσει μέχρι τώρα ήρθαν όταν πήρε κόκκινη κάρτα κόντρα στην Μπορντό.

Οι εμφανίσεις του 22χρονου σίγουρα δεν ήταν οι πιο σταθερές, αλλά έχει καθιερωθεί ως σημαντικός παίκτης για την ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι.Ο Μπαλέρντι έχει δημιουργήσει μια καλή συνεργασία στην άμυνα της ομάδα της Μασσαλίας με τους Σαλιμπά και Πέρες, αλλά σίγουρα έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης.

ΣΕΡΧΙΟ ΓΚΟΜΕΣ
Ο Καταλανός μεσοεπιθετικός είχε αποκτηθεί τον Ιανουάριο του 2018 από την Ντόρτμουντ, αλλά δεν μπόρεσε να αποτελέσει ποτέ μέλος της πρώτης ομάδας. Στα τέλη Ιουνίου και μετά από τον διετή δανεισμό του στυην Ουέσκα, μεταγράφηκε στην Άντερλεχτ του Βενσάν Κομπανί. Είχε ένα καλό ξεκίνημα στο Βέλγιο και διακρίνεται στην Άντερλεχτ σε θέση αριστερού μπακ.

Ο 21χρονος έχει συμμετάσχει και στα 14 παιχνίδια της Άντερλεχτ μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Ο πρώην παίκτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Μπαρτσελόνα έχει ένα γκολ και έξι ασίστ και θα γίνεται όλο και καλύτερος καθώς συνηθίζει τον νέο του ρόλο.

ΤΖΕΡΕΜΙ ΤΟΛΙΑΝ
Ποτέ δεν αποτέλεσε ενεργό μέλος της Ντόρτμουντ. Αρχικά δόθηκε δανεικός στη Σέλτικ για έξι μήνες και το καλοκαίρι του 2019 πήγε στη Σασουόλο με διετή δανεισμό. Το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του στην ιταλική ομάδα, έχει μετρήσει 56 εμφανίσεις τα δύο προηγούμενα χρόνια και τέσσερις εφέτος, αλλά δεν έχει χρησιμοποιηθεί από τον Αλέσιο Ντιονίζι στα 3 τελευταία ματς της ομάδας του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.