Aντβέρπ: Έτσι ανέβηκε στην κορυφή

Η Αντβέρπ μπορεί να μην έχει την πρωτιά στους αριθμούς, όμως κατάφερε να ανέβει στην κορυφή του βελγικού πρωταθλήματος.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ τα βρίσκει σκούρα στην Ευρώπη, έχοντας χάσει δύο ματς με γκολ στο τέλος.

Στο πρωτάθλημα Βελγίου όμως η ομάδα του Μπρίαν Πρίσκε έπιασε κορυφή έπειτα από 10 αγωνιστικές, φτάνοντας τους 20 βαθμούς, όσους και η Έουπεν.

Φυσικά είναι ακόμα πολύ νωρίς, όμως το πρωτάθλημα δείχνει ανοικτό ως τώρα και οι οπαδοί που δεν έχουν δει τίτλο από το μακρινό 1957 είναι λογικό να ονειρεύονται,.

Η βελγική εφημερίδα Het Laatste Nieuws, εντόπισε τις αιτίες γι’ αυτή την πρωτιά, τονίζοντας ότι έχει έρθει παρά το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στατιστικών κατηγοριών που δεν …κολακεύουν.

Συγκεκριμένα, η Αντβέρπ έχει επιτρέψει 162 ευκαιρίες στους αντιπάλους της ως τώρα στο πρωτάθλημα, με μόνο την Οστάνδη να τα πηγαίνει χειρότερα.

Παρ’ όλα αυτά, μόνο 12 από αυτές τις ευκαιρίες, δηλαδή το 7.4% κατέληξαν σε γκολ. 

Σημαντικό ρόλο παίζει σε αυτό ο τερματοφύλακας Ζαν Μπιτέζ, ο οποίος έχει κάνει τις περισσότερες επεμβάσεις στο πρωτάθλημα. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του τελευταίου αγώνα με τη Γάνδη, όπου ο Γάλλος κράτησε το μηδέν παρά τις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων, επιτρέποντας να έρθει η νίκη στο τέλος.

Την ώρα όμως που στα μετόπισθεν επιτρέπει ευκαιρίες στους αντιπάλους της, η ομάδα του Πρίσκε μπροστά είναι η πιο αποτελεσματική στο πρωτάθλημα με 122 ευκαιρίες, εκ των οποίων οι 55 στην εστία και οι 19 στα δίχτυα.  

Υπάρχει φυσικά στην επίθεση το…θωρηκτό Μίχαελ Φρέι, ο οποίος έχει πετύχει 12 από αυτά τα γκολ, με τα πέντε τέρματα απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης από ισάριθμες ευκαιρίες να ξεχωρίζουν. Και πάλι η τελευταία αγωνιστική με Γάνδη αποτελεί επιτομή της σεζόν, με τον Ελβετό παρά το γεγονός ότι δεν είχε τροφοδοτηθεί σωστά σε όλο το ματς, να βρίσκεται στη σωστή θέση στη σωστή στιγμή για να πάρει μία επαναφορά και να πετύχει το νικητήριο γκολ προς το τέλος.

Επίσης, σημαντικό ρόλο για τους Βέλγους παίζουν τα λάθη των αντιπάλων, η επιστροφή των φιλάθλων στο γήπεδό της, αλλά και το γεγονός ότι έχει βρεθεί τρεις φορές στο πρωτάθλημα πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε να το ανατρέψει.

Μάλιστα, τα μόνα ματς σε όλες τις διοργανώσεις στα οποία δέχτηκε πρώτη γκολ αλλά δεν κατάφερε την ανατροπή ήταν η ήττα με 1-0 από την Κορτράικ εντός τον Αύγουστο για το πρωτάθλημα και τα παιχνίδια στην Ευρώπη με Ολυμπιακό και Άιντραχτ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.