Σταντάρ Λιέγης – Γκενκ 1-2: Κούπα για το φαβορί! (hls)

Η Γκενκ νίκησε 2-1 στις Βρυξέλλες τη Σταντάρ Λιέγης και κατέκτησε το Κύπελλο Βελγίου για πέμπτη φορά στην ιστορία της.

Η ομάδα του Τζον Φαν Ντεν Μπρομ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που της είχε δοθεί λόγω της καλύτερης πορείας της στο πρωτάθλημα, απογοητεύοντας τον Κωνσταντίνο Λαΐφη και τους συμπαίκτες του.

Όλο το «ζουμί» του 67ου τελικού ήταν στο δεύτερο μέρος, καθώς στο α’ υπήρξε μόνο ένα δοκάρι σε σουτ του Τόρστβεντ (4′) για τη Γκενκ και κάποια μακρινά σουτ που δεν προβλημάτισαν τους δύο τερματοφύλακες.

Το β’ όμως ξεκίνησε με γκολ της Γκενκ, καθώς ο κορυφαίος Τόρστβεντ έκλεψε ψηλά την μπάλα από τον Σικέ, τροφοδότησε τον επίσης πολύ καλό Μπονγκοντά και αυτός έβγαλε τετ-α-τετ τον Ιτό που δεν αστόχησε με πλασέ στο 48ο λεπτό.

Η Γκενκ απείλησε εκ νέου στη συνέχεια με Τόρστβεντ και Μπονγκοντά, αλλά έπρεπε να φτάσει το 80ό λεπτό για να κάνει το 2-0: όλα ξεκίνησαν από μία μπαλιά από την άμυνα προς τον πανύψηλο σέντερ φορ Ονουάτσου, ο οποίος έβγαλε κεφαλιά – πάσα στον Μπονγκοντά και αυτός νίκησε τον Μποντάρ στο τετ-α-τετ.

Η Σταντάρ, έδειξε αντίδραση καθώς στο 84′ μείωσε σε 2-1 με δύο αλλαγές να συνδυάζονται: ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Μεχντί Καρσελά έκανε τη σέντρα και ο Μουλεκά με πολύ ωραία κεφαλιά μετέτρεψε τα τελευταία λεπτά σε θρίλερ.

Τίποτα όμως δεν άλλαξε, η Σταντάρ έμεινε και με δέκα στις καθυστερήσεις λόγω απ’ ευθείας κόκκινης του Σισακό, με τη Γκενκ να πανηγυρίζει το πρώτο Κύπελλό της από το 2013 και την ομάδα της Λιέγης να χάνει για δέκατη φορά σε 18 συμμετοχές σε τελικό.

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ (Λέι): Mποντάρ – Σικέ, Σισακό, Λαΐφης, Γκαβορί – Ρασκέν, Τσίμιροτ (66′ Καρσελά), Μπαστιάν (75′ Λεστιέν) – Αμαλά, Κλάους, Μπαλικβισά (57′ Μουλεκά).
ΓΚΕΝΚ (Φαν Ντεν Μπρομ): Φάντερφοορτ – Μουνιός, Κουέστα, Λουκουμί, Αρτεάγα – Χροσόφσκι, Τόρστβεντ (87′ ΜακΚένζι), Χέινεν – Ιτό, Ονουάτσου, Μπονγκοντά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.