Λιονέλ Μέσι: Η πιο «μαγική» σεζόν παίκτη στην ιστορία του ποδοσφαίρου (vid)

Εδώ και μία 15ετία ο Λιονέλ Μέσι πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα και μας έχει χαρίσει πολλές αξέχαστες στιγμές.

Εδώ και μία 15ετία ο Λιονέλ Μέσι πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα και μας έχει χαρίσει πολλές αξέχαστες στιγμές. Έχει αναρίθμητες προσωπικές διακρίσεις, μετράει 33 τίτλους με τη Μπαρτσελόνα και δικαίως θεωρείται από τους περισσότερους ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.
Το 2012 ήταν η χρονιά που «απογείωσε» τον 33χρονο Αργεντινό. Ουσιαστικά έκανε πράγματα στον αγωνιστικό χώρο που ξεπερνούν την ανθρώπινη φύση.

Σε 69 εμφανίσεις του με τη Μπαρτσελόνα και τη χώρα του, ο Μέσι σημείωσε 91 τέρματα, σπάζοντας το «μυθικό» ρεκόρ του Γκέρντ Μίλερ που είχε πετύχει 85 γκολ, με τη Δυτική Γερμανία και τη Μπάγερν Μονάχου, το 1972. Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ασταμάτητος, ήταν πραγματικά από άλλον πλανήτη! Πιθανότατα αυτό το ρεκόρ του 33χρονου, δεν θα καταφέρει ποτέ να το σπάσει κάποιος ποδοσφαιριστής. Ο Αργεντινός, είχε επίσης πετύχει ένα άλλο απίστευτο επίτευγμα τη σεζόν 2011-12 που σχεδόν σίγουρα, θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου.
Με τη Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις είχε σκοράρει 73 φορές (50 από αυτά μόνο στη La Liga), σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Μίλερ με 67 την περίοδο 1972-73 με τη Μπάγερν. Ο Μέσι το 2012 ήταν πραγματικά μοναδικός και δεν έχουμε δει ακόμα έναν παίκτη – ακόμη και τον ίδιο τον Μέσι – να πλησιάζει αυτή την υπεράνθρωπη φόρμα του κατά τη διάρκεια αυτών των 12 μηνών.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο Αργεντινός «μάγος» σημείωσε εννέα χατ τρικ, σκόραρε τέσσερις φορές σε ένα παιχνίδι σε δύο περιπτώσεις και πέτυχε 5 γκολ σε έναν αγώνα, αυτόν με τη Μπάγερ Λεβεκούζεν στο Champions League, μόλις δύο εβδομάδες μετά τα 4 γκολ που είχε πετύχει με τη Βαλένθια!
Σκόραρε κατά μέσο όρο, ένα γκολ κάθε 66 λεπτά και είχε 29 ασίστ σε 69 εμφανίσεις! Αφού έσπασε το ρεκόρ των 40 χρόνων του Μίλερ, έστειλε στο Γερμανό άσο του παρελθόντος μία φανέλα της Μπαρτσελόνα με το Νο10, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Με σεβασμό και θαυμασμό».

Όλη η μεγαλοπρέπεια του Λιονέλ Μέσι, περικλείεται στα λόγια του συμπαίκτη του στη Μπαρτσελόνα και στην Εθνική Αργεντινής, Χαβιέρ Μαστσεράνο: «Ο Μέσι είναι απαραίτητος και οι υπόλοιποι από εμάς, απλώς διαθέσιμοι. Η ομάδα είναι μεγαλύτερη από οποιονδήποτε προπονητή, από οποιονδήποτε παίκτη … εκτός από τον Λίο. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να την αποδεχτείτε!».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.