Πέδρι: Η Μπαρτσελόνα έχει βρει τον… Ινιέστα της (pics+vid)

Η πορεία του 18χρονου μέχρι την Μπαρτσελόνα, ο κομβικός του ρόλος, η σύγκριση με τον Ινιέστα και ο δικός του δρόμος...

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Ήταν καλοκαίρι του 2019, όταν η Μπαρτσελόνα αποφάσιζε να επενδύσει σε έναν ανήλικο μεσοεπιθετικό τον Πέδρο Γκονσάλεθ Λόπεθ, γνωστό πλέον σε όλους ως Πέδρι.

Σε μια εποχή που μοιάζει μακρινή, λόγω και του κορωνοϊού, οι Καταλανοί αποφάσιζαν να δώσουν 10 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση ενός 16χρονου από τη Λας Πάλμας. Προκειμένου ο νεαρός να αποκτήσει παραστάσεις και εμπειρίες έμεινε δανεικός στην ομάδα του, σε μια σεζόν που διεκόπη και εκκίνησε εκ νέου το καλοκαίρι, με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον COVID-19.

Κι όμως ακόμη και σε εκείνη την αξιοπερίεργη κατάσταση για όλο τον πλανήτη κατέγραψε 36 συμμετοχές, μετρώντας τέσσερις ασίστ και επτά γκολ.

Αυτές οι εμφανίσεις του έδωσαν το εισιτήριο για τη Βαρκελώνη, όπου ήταν έτοιμος να κατακτήσει το όνειρό του ώστε να παραμείνει στον σύλλογο. Άλλωστε αυτό ήταν το πρώτο του μήνυμα που έλαβε κατ’ ιδίαν από τον νυν τεχνικό της Μπαρτσελόνα, Ρόναλντ Κούμαν.

«Τη μέρα που γνωριστήκαμε με τον κόουτς μου είπε ξεκάθαρα πως δεν με γνωρίζει καλά και ότι πρέπει να αποδείξω την αξία μου», τόνισε ο Πέδρι σε παλαιότερη τοποθέτησή του.

Αυτό έβαλε ως στόχο και πλέον έχει καταφέρει όχι μόνο να το αξιοποιήσει, αλλά και με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο να κερδίσει και την κλήση του στην Εθνική Ισπανίας!

Το πρώτο γκολ και η εμφάνιση που έστρεψε τα βλέμματα πάνω του ως άλλος Ινιέστα

Η αρχή έγινε με τη Ρεάλ Μπέτις στις 7 Νοεμβρίου του 2020, όπου ο Πέδρι πέτυχε το πρώτο του τέρμα στη νίκη με 5-2, ενώ η εμφάνιση που θύμισε πολύ τον άλλοτε Μπλαουγκράνα θρύλο Αντρές Ινιέστα, ήταν στις 6 Μαρτίου στην εκτός έδρας επικράτηση με 2-0 επί της Οσασούνα.

Ο νεαρός χαφ ήταν το «μυαλό» του Ολλανδού τεχνικού στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που αποδεικνύεται και από την στατιστική απεικόνιση της OPTA. Ο 18χρονος μέσος είχε 100 επαφές με την μπάλα, γινόμενος ο μικρότερος παίκτης από τη σεζόν 2005-06 στη La Liga που ακούμπησε την… στρογγυλή θεά τόσες φόρες!

Το μυαλό του το σημαντικότερο προσόν

Εκεί όμως που φαίνεται η ομοιότητά του με τον νυν παίκτη της ιαπωνικής Βίσελ Κόμπε, είναι η οξυδέρκεια και η αντίληψη του μέσα στο γήπεδο.

Με άλλα λόγια το ποδοσφαιρικό του IQ είναι εκπληκτικά υψηλό, το οποίο τονίζεται από τον πρώην του προπονητή στη Λας Πάλμας, Ρούμπεν Ντελγκάδο.

«Όταν τον είδα να παίζει ενθουσιάστηκα. Έμεινα να τον κοιτάζω και το μυαλό μου έτρεχε στο μέλλον βλέποντας τι μπορεί να καταφέρει. Από τα 12 του χρόνια ήμουν σίγουρος ότι αυτό το παιδί θα ξεχωρίσει, απλά ομολογώ ότι δεν περίμενα αυτό να συμβεί τόσο γρήγορα. Ο σεβασμός, ο τρόπος αντιμετώπισης των προπονητών και των αντιπάλων από την μεριά του ήταν διαφορετικός από των άλλων παιδιών.

Είναι κάποιοι παίκτες που απλά είναι γεννημένοι για μεγάλα πράγματα. Αν συνεχίσει έτσι και μείνει υγιής θα γίνει αστέρι παγκοσμίου μεγέθους. Είναι απλά χαρισματικός. Κάποιοι βελτιώνονται με την προπόνηση και κάποιοι άλλοι είναι απλά χαρισματικοί. Ο Πέδρι είναι από τους δεύτερους. Το μυαλό του τρέχει πιο γρήγορα και η ενέργεια του είναι μπροστά από την αντίδραση των αντιπάλων του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η αποθέωση του Ινιέστα και η μεταξύ τους σύγκριση

Φυσικά, καταλληλότερος για να σχολιάσει την ως τώρα παρουσία του 18χρονου στην Μπαρτσελόνα δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον άνθρωπο που συγκρίνεται, Αντρές Ινιέστα.

«Το κλειδί για αυτόν είναι να παραμείνει ήρεμος και οι άνθρωποι να του δίνουν το χώρο που χρειάζεται. Είναι νέος και έχει όλη την καριέρα του μπροστά του. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνει τα πράγματα σωστά. Ως παιδί κάνει τα πάντα με τον σωστό τρόπο, και ξέρει που πρέπει να εστιάσει.

Όταν βγαίνει στο γήπεδο, μοιάζει τόσο άνετος με την μπάλα και όχι για ένας νέος 18 χρόνων. Αυτό είναι τόσο σημαντικό και ελπίζω να συνεχίσει να μεγαλώνει. Είμαι βέβαιος ότι έχει μεγάλο μέλλον μπροστά του», τόνισε στο ET Sport της La Liga ο θρύλος των Καταλανών.

Από την άλλη πλευρά και ο νεαρός άσος σημειώνει ότι έχει βασίσει το παιχνίδι του πάνω στον πολύπειρο μέσο.

«Πάντα μου άρεσε ο Ινέστα και ο τρόπος που αγωνίζεται, καθώς και για την παρουσία του τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Ήταν η αναφορά μου και έχω προσπαθήσει να βασίσω το παιχνίδι μου σε αυτόν. Σίγουρα όλο και κάτι έμεινε. Έχω δει όλα τα βίντεό του και δεν έχασα ποτέ παιχνίδι του», ανέφερε στο Associated Press ο Πέδρι.

Από την στιγμή που ο ίδιος στέκεται στην επιρροή που είχε πάνω του ο νυν παίκτης της Βίσελ Κόμπε, σίγουρα οι μεταξύ τους συγκρίσεις δεν θα σταματήσουν ποτέ, αλλά στόχος του είναι να μείνει στην ιστορία με το όνομά του, χαράζοντας τον δικό του δρόμο.

Το συγκεκριμένο είναι στο χέρι του και με βάσει την εφετινή χρονιά και το δείγμα του ταλέντου του που έχουμε δει τότε σίγουρα θα τα καταφέρει.

Μέχρι τότε ας απολαύσουμε το βίντεο του καναλιού «ASComps – Match Compilations», με τις ομοιότητες των Αντρές Ινιέστα και Πέδρο Γκονσάλεθ Λόπεθ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.