Βαλένθια – Γρανάδα 2-1: Νίκη παρά τη «λαχτάρα»

Νίκη της Βαλένθια με 2-1, παρά την «λαχτάρα» από την Γρανάδα.

Tου Γιώργου Βαλαβάνη

Η δύναμη της έδρας και παρά την «λαχτάρα» που βίωσε από τη Γρανάδα στο τελευταίο πεντάλεπτο και στα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων, έδωσε στην Βαλένθια, τους τρείς βαθμούς της νίκης (2-1) για την 28η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Η Βαλένθια είναι στην 12η θέση (33β.) και η Γρανάδα παρέμεινε στην όγδοη με 36. Αμφότερες, διεκδικούν την ευρωπαϊκή εκπροσώπηση τους την επόμενη σεζόν.

Οι «νυχτερίδες» απέκτησαν προβάδισμα, ύστερα από τα τέσσερα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο Ντάνιελ Βας χρίσθηκε σκόρερ, «εξαργυρώνοντας» την ασίστ του Γκαγιά και στην κίνηση της μπάλας, πλάσαρε με πλάτη στο αντίπαλο τέρμα και ενώ ο Μπαραόνα ολιγώρησε στο μαρκάρισμα του. Οι γηπεδούχοι είχαν δεύτερη, διπλή ευκαιρία για να έφταναν στο 2-0, όταν στο 21ο λεπτό, το πρώτο σουτ του Μπλάνκο αποκρούστηκε σε σώμα αντίπαλου αμυντικού, ο Ράτσιτς έγινε αποδεκτής της μπάλας, αλλά και το δικό του σουτ, σταμάτησε στην αγκαλιά του Σίλβα. Η Βαλένθια κυριάρχησε μέχρι το 35’, η αντίδραση της Γρανάδας ήρθε στο τελευταίο δεκάλεπτο του α’ ημιχρόνου, κερδίζοντας…μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά τους γηπεδούχους.

Με δυο αλλαγές στην έναρξη της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν σημαντικά, αλλά σε φάση αντεπίθεσης της Βαλένθιας, δέχτηκαν το δεύτερο γκολ. Ο Γκουέδες ντρίπλαρε δυο αντιπάλους του στο κέντρο του γηπέδου, έμεινε όρθιος και έδωσε ασίστ στον Αλεξ Μπλάνκο, ο οποίος σούταρε με ακρίβεια και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σίλβα.

Στο 83’, προ της γραμμής του τέρματος, ο Βίγια πρόλαβε να απομακρύνει την μπάλα και να αποσωβήσει το 3-0, ύστερα από λανθασμένη έξοδο του Σίλβα εκτός της μεγάλης περιοχής του και το… «χλιαρό» πλασέ του Γκόμες και ενώ έπεφτε στο έδαφος. Στο 86’, το σουτ του Γκόμες απέκρουσε ο Σίλβα, ενώ η Γρανάδα θα μπορούσε να μειώσει το σκορ, αν το σούτ από πλάγια θέση δεν κατέληγε απευθείας άουτ (88’). Κατάφερε, όμως, να φτάσει στο 2-1, στο ενενηκοστό λεπτό. Από την ωραία πάσα του Ερέρα που έφερε σε τετ-α-τετ τον Σολδάδο, ο τελευταίος πλάσαρε τον Σίλεσεν.  

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Γράθια): Σίλεσεν, Κορέια, Ντιακαμπί, Παουλίστα, Γκαγιά, Βας (87’ Μούσα), Σολέρ, Ράτσιτς, Μπλάνκο Σάντσεθ (79’ Κανγκ Ιν), Γκόμες, Γκουέδες (89’ Βαγιέχο).

ΓΡΑΝΑΔΑ (Εσπινόλα) : Σίλβα, Ντε Μιγκέλ, Μπαραόνα, Ντουάρτε, Κουίνι, Ετεκί (76’ Γκοναλόν), Ερέρα, Βίκο (46’ Moντόρο), Κίνι (46’ Ματσίς, Μολίνα 64’), Κένεντι, Σολδάδο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.