Μέσι: Ούτε τώρα κατάφερε το «Mexit!»

Ο Λιονέλ Μέσι προσπάθησε να αφήσει και τις δύο ομάδες της ζωής του (Μπαρτσελόνα και Αργεντινή), όμως δεν τα κατάφερε, μέχρι στιγμής τουλάχιστον…

Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σίριαλ του καλοκαιριού με πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι κράτησε λιγότερο από ένα μήνα.

Για την ακρίβεια, πέρασαν μόλις 21 μέρες από την 14η Αυγούστου και την ιστορική συντριβή της Μπαρτσελόνα με 8-2 από την Μπάγερν, μέχρι τη δήλωση παραμονής του Αργεντινού σούπερ σταρ στην Μπαρτσελόνα, «για να μην πάμε στα δικαστήρια».

Μεσολάβησε το περίφημο φαξ της πλευράς Μέσι προς την Μπαρτσελόνα όπου ανακοίνωνε την πρόθεσή του να αποχωρήσει. Ο 35χρονος…ταξίδεψε νοερά μέχρι το Μάντσεστερ, το Μιλάνο και το Τορίνο, πριν επιστρέψει στη «ζεστή» αγκαλιά του «Καμπ Νόου». Δεν μπόρεσε να πάρει τη μεγάλη απόφαση….

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που ο Μέσι ανακοίνωσε αποχώρηση και την πήρε πίσω λίγες εβδομάδες αργότερα.

Παρόμοιο σίριαλ είχε παιχτεί και πριν από μία τετραετία, το καλοκαίρι του 2016, τότε όμως όχι με την Μπαρτσελόνα, αλλά με την Εθνική Αργεντινής.

Εκείνο είχε κρατήσει λίγο παραπάνω, συνολικά 48 μέρες, αλλά είχε το ίδιο τέλος, με τον Μέσι να ανακαλεί την αρχική του απόφαση….

Όλα ξεκίνησαν στις 26 Ιουνίου, όταν η Εθνική Αργεντινής έχασε στα πέναλτι τον τελικό του Κόπα Αμέρικα Σεντενάριο στις ΗΠΑ από τη Χιλή. Ο Μέσι, ο οποίος είχε χάσει πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα», δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του για την τέταρτη ήττα σε τελικό με την «αλμπισελέστε» (τρεις σε Κόπα Αμέρικα και έναν σε Μουντιάλ).

Αμέσως μετά το ματς έριξε τη «βόμβα»:

«Είναι μία σκληρή και δύσκολη στιγμή. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου και η πρώτη σκέψη μου είναι ότι ήρθε το τέλος για μένα και την Εθνική. Τέσσερις τελικοί, δυστυχώς δεν ήταν γραφτό για μένα. Το ήθελα πολύ, αλλά δεν έγινε. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο για όλους. Αυτή η ομάδα τελείωσε για μένα, πήρα την απόφασή μου. Προσπάθησα να γίνω πρωταθλητής με την Αργεντινή και δεν τα κατάφερα».

Τα παγκόσμια ΜΜΕ αλλά και τα social media έκαναν…πάρτι με την ανακοίνωση του Αργεντινού, που βαπτίστηκε εκείνες τις μέρες ως…«Leo Mexit». Στην Αργεντινή, ξεκίνησε μία τεράστια καμπάνια για να πειστεί να ανακαλέσει, στην οποία συμμετείχε από τον …τελευταίο μέχρι τον πρώτο πολίτη της χώρας!

Το hashtag «NoTeVayasLeo» («Μην φεύγεις Λέο»), έγινε παγκόσμιο trend στα social media. Πάνω από 50.000 φίλαθλοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Μπουένος Άιρες στις 2 Ιουλίου, χρησιμοποιώντας το ως κεντρικό σύνθημα.

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Οράσιο Ροδρίγκες Λαρέτα, εγκαινίασε άγαλμα του Μέσι στην πόλη προκειμένου να τον καλοπιάσει!

Ακόμα και ο τότε πρόεδρος της Αργεντινής – και πρώην αφεντικό της Μπόκα Τζούνιορς –  Μαουρίσιο Μάκρι του ζήτησε δημοσίως να το ξανασκεφτεί δηλώνοντας:

«Είμαστε τυχεροί, είναι μία από τις χαρές της ζωής, ένα δώρο Θεού το να έχουμε τον καλύτερο παίκτη του κόσμου στη χώρα μας. Ο Λιονέλ Μέσι είναι ό, τι καλύτερο έχουμε στην Αργεντινή και πρέπει να τον φροντίσουμε».

Περίπου μία εβδομάδα μετά την αρχική του δήλωση, η πίεση φάνηκε να αποδίδει, καθώς η εφημερίδα La Nación σε πρωτοσέλιδό της ανέφερε πως ο Μέσι πείστηκε να επιστρέψει και απλά θα έκανε μία ανάπαυλα από την Εθνική.

Πράγματι, στις 12 Αυγούστου, ο Μέσι με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε ότι θα επέστρεφε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα:

«Βλέπω ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής και δεν θέλω να δημιουργήσω περισσότερα. Δεν θέλω να κάνω ζημιά, αντίθετα ο στόχος μου είναι να βοηθήσω όπως μπορώ. Υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής, αλλά προτιμώ να βοηθήσω από μέσα παρά να στέκομαι απ’ έξω και να κριτικάρω».

Την 1η Σεπτεμβρίου επέστρεψε και σκόραρε στη νίκη με 1-0 επί της Ουρουγουάης για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018….

Τέσσερα χρόνια μετά, το έργο επαναλήφθηκε στη Βαρκελώνη και το τέλος ήταν το ίδιο. Ο Μέσι – έστω και για εντελώς διαφορετικούς λόγους σε σχέση με την περίπτωση της Εθνικής – δεν μπόρεσε να πει το μεγάλο «αντίο» στην Μπάρτσα και προς το παρόν παραμένει κάτοικος Βαρκελώνης.

Όταν μία ομάδα και μία χώρα στηρίζονται πάνω σου, είναι δύσκολο να αποφασίσεις να τις εγκαταλείψεις. Το «Mexit» μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί πρακτικά ανεφάρμοστο… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.