Μπαρτσελόνα: Βλέπει μεγάλο κίνδυνο ο πρόεδρος της La Liga

Ο πρόεδρος της La Liga Χαβιέρ Τέμπας, προειδοποίησε τη Μπαρτσελόνα ότι κινδυνεύει να μην μπορέσει να εγγράψει τον Λιονέλ Μέσι την επόμενη σεζόν, εάν δεν μειώσει συνολικά τους μισθούς των ποδοσφαιριστών της.

Η συμφωνία του Μέσι λήγει σε εννέα ημέρες και δεν έχει μιλήσει ακόμη δημόσια για το εάν θα παρατείνει τη 20ετή παραμονή του στην Μπαρτσελόνα. Ο Πρόεδρος Ζοάν Λαπόρτα, παραμένει αισιόδοξος ότι ο Μέσι θα υπογράψει με νέους όρους στο «Camp Nou», αλλά ο Τέμπας είπε ότι η Μπαρτσελόνα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει στο ανώτατο όριο μισθών που επιβάλλεται στο πρωτάθλημα.

«Η Μπαρτσελόνα έχει ξεπεράσει το ανώτατο όριο των μισθών», δήλωσε ο Τέμπας τη Δευτέρα. «Ελπίζω ότι θα μπορέσουν να κρατήσουν τον Μέσι, αλλά για να το κάνουν αυτό, θα πρέπει να κάνουν περικοπές αλλού». Πριν από την πανδημία οι Καταλανοί είχαν το μεγαλύτερο όριο στην κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας για το 2019-20 στα 671 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, το νέο όριο της La Liga για τη σεζόν 2020-21, ήταν 382,7 εκατομμύρια ευρώ. Η La Liga θα μπορούσε τεχνικά να μην της επιτρέψει να κάνει νέο συμβόλαιο στον Μέσι ή των νέων παικτών που θα έρθουν αυτό το καλοκαίρι, εάν δεν συμμορφωθεί με ορισμένους οικονομικούς κανονισμούς.

Η πιο πρόσφατη τετραετής συμφωνία του Μέσι που υπογράφηκε το 2017, αξίζει πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ. Οι μισθοί της Μπαρτσελόνα, αυξήθηκαν από το τέλος της σεζόν, με τις υπογραφές των Γκαρθία, Αγουέρο, Έμερσον και Ντεπάι. Όπως είπε ο Τέμπας, η ανανέωση του συμβολαίου του Μέσι θα είναι εφικτή, εάν η Μπαρτσελόνα, της οποίας το ακαθάριστο χρέος ανέρχεται σε περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, λάβει μέτρα αυτό το καλοκαίρι.

«Η σοβαρότητα της κατάστασης εξαρτάται από τους πόρους που μπορούν να δημιουργήσουν», πρόσθεσε ο επικεφαλής της La Liga. «Η Μπαρτσελόνα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της. Εάν το καταφέρει, η κατάσταση δεν θα είναι σοβαρή. Από τις απώλειες 700 εκατομμυρίων ευρώ (σε ολόκληρη τη La Liga), οι μισές απώλειες είναι για τη Μπαρτελόνα! Υπάρχουν και άλλοι μεγάλοι σύλλογοι που έχουν κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια να αποφύγουν περαιτέρω χρέη. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κάνει μια αξιέπαινη προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι οι απώλειες της δεν είναι οι ίδιες με της Μπαρτσελόνα, που πήρε το τρόπαιο, αλλά με μεγάλες απώλειες».
Την Κυριακή, τα μέλη της Μπαρτσελόνα ενέκριναν δάνειο 525 εκατομμυρίων ευρώ από την Goldman Sachs για να ανακουφιστεί ο σύλλογος, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.