Μπαρτσελόνα: Πήρε δάνειο για να τα βγάλει πέρα

Η οικονομική κρίση καθημερινά μεγαλώνει στην Μπαρτσελόνα. Η διοίκηση ήρθε σε συμφωνία με Αμερικανική επενδυτική τράπεζα για δάνειο 100 εκατομμυρίων Ευρώ.

Σύμφωνα με το ESPN ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζοάν Λαπόρτα εξασφάλισε δάνειο 100 εκατομμυρίων Ευρώ από Αμερικανική επενδυτική τράπεζα για να εκκαθαρίσει οφειλόμενα χρέη προς τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου.

Το ESPN αναφέρει ότι η Αμερικανική τράπεζα επιτρέπει στον Λαπόρτα να φτάσει το δάνειο μέχρι τα 500 εκατομμύρια Ευρώ επιλέγοντας ο ίδιος πότε θα τραβήξει χρήματα.

Αυτό επιτρέπει στην Μπαρτσελόνα να πάρει μια σημαντική οικονομική ανάσα και να πληρώσει τους παίκτες οι οποίοι τον Ιανουάριο δεν είδαν χρήματα στους λογαριασμούς του. Χρήματα σίγουρα έχουν, αλίμονο, απλά δεν είδαν την δόση του Ιανουαρίου να προστίθεται σε αυτά.

Η Μπαρτσελόνα πληρώνει τους ποδοσφαιριστές της ελάχιστα κάθε μήνα αλλά τους δίνει τα περισσότερα χρήματα σε μεγάλες δόσεις τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και στο τέλος της χρονιάς.

Το μπάτζετ όσον αφορά την μισθοδοσία των μπλαουγκράνα… πάρτε ανάσα… φτάνει τα 230 εκατομμύρια Ευρώ ενώ τον Ιανουάριο ο σύλλογος ανακοίνωσε και τα χρέη του που έχουν ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο (…1,173,000,000).

Η Μπαρτσελόνα ήθελε να χρησιμοποιήσει προς όφελός της τα 350 εκατομμύρια Ευρώ που θα έπαιρνε για την συμμετοχή της στην European Super League αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Το κλαμπ αποφάσισε να δανειστεί και σίγουρα αυτό σημαίνει ότι μπορεί αυτή την στιγμή να μπαίνουν χρήματα στα ταμεία και να παίρνει ανάσα ο σύλλογος αλλά το χρέος μεγαλώνει.

Η Μπάρτσα τουλάχιστον απέφυγε το δυσάρεστο που ήταν να προσφύγουν οι παίκτες στον σύνδεσμό τους αν το χρέος προς αυτούς έφτανε το 40%. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ακόμη και αφαίρεση βαθμών στον σύλλογο ή στην καλύτερη περίπτωση ένα χρηματικό πρόστιμο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.