Σεβίλλη: Στο κυνήγι του θαύματος (pics+vid)

Η «τρελή» χρονιά των Ανδαλουσιάνων συνεχίζεται και πέντε στροφές πριν το τέλος διεκδικούν, με τις ελάχιστες πιθανότητες που τους αναλογούν, την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

25 Απριλίου. Η Σεβίλλη προηγείται στην έδρα της με 2-1 κόντρα στην Γρανάδα και διατηρεί ζωντανό το «θαύμα» του πρωταθλήματος ζωντανό. Εκεί όμως αρχίζει να συμβαίνει κάτι το πρωτοφανές.

Με το ρολόι του γηπέδου στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», όπως και σε πολλά άλλα να μη δείχνει τον χρόνο των καθυστερήσεων, ο διαιτητής της αναμέτρησης Ρικάρντο ντε Μπούργκος Μπενγοετσέα λήγει το ματς ένα λεπτό νωρίτερα!

Αντιλαμβανόμενος όμως το λάθος του λίγο μετά, φέρνει πίσω στον αγωνιστικό χώρο τους παίκτες των δύο ομάδων προκειμένου να παίξουν τα τελευταία 60 δευτερόλεπτα!

«Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά μαθαίνεις κάτι καινούργιο κάθε μέρα», δήλωσε ο άσος της ομάδας Οκάμπος.

Μέχρι το… δεύτερο τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι πάντως δεν άλλαξε κάτι και οι Ανδαλουσιάνοι πήραν μια ακόμη «τρελή» νίκη στην ήδη «χωρίς φρένα» εφετινή σεζόν τους που τους έχει φέρει να διεκδικούν το πρωτάθλημα!

Ο «μαέστρος» Λοπετέγκι

Εκείνος που την οδηγεί στην εκπληκτική πορεία τους είναι ο Ζουλιέν Λοπετέγκι. Ο 54χρονος αποχώρησε ως αποτυχημένος από τον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας και της Ρεάλ Μαδρίτης, πριν βρει το… λιμάνι του στη Σεβίλλη! Ο έμπειρος τεχνικός μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να κάνει την ομάδα του να αποδίδει ελκυστικό ποδόσφαιρο, να μη ζηλεύει κάτι από τους «μεγάλους» και να διεκδικεί τους εντός συνόρων στόχους!

Μάλιστα ανταμείφθηκε με νέο συμβόλαιο τον Ιανουάριο, τον οποίο τον δεσμεύει με τον σύλλογο μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Πίσω στα αγωνιστικά, το σύνολό του έφτασε μια «ανάσα» από τον τελικό του Κυπέλλου, μένοντας εκτός από την Μπαρτσελόνα στην παράταση του δεύτερου ματς στις 3 Μαρτίου, δεχόμενοι γκολ στο τελευταίο λεπτό της κανονικής περιόδου από τον Πικέ!

Αυτός ο αποκλεισμός ήταν μια «μαχαιριά» για τους ίδιους και έφερε και μια απρόσμενη ήττα στο πρωτάθλημα από την Έλτσε τρεις μέρες μετά, δίνοντας την αίσθηση πως η χρονιά «έκλεισε» εκεί.

Όμως από εκείνο το σημείο και έπειτα έβγαλαν αντίδραση και έμειναν οκτώ ματς αήττητοι και με ματς λιγότερο είναι στο -6 από την κορυφή στην οποία βρίσκεται η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πρωταγωνιστής ο Εν-Νεσίρι

Σε αυτή την… τρελή πορεία της η Σεβίλλη και ο Λοπετέγκι έχουν στηριχτεί στον Γιουσέφ Εν-Νεσίρι. Ο 24χρονος Μαροκινός έχει πάρει στις πλάτες του την ομάδα σκοράροντας 23 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Τα 17 εξ αυτών έχουν έρθει στο ισπανικό πρωτάθλημα και τα οποία πλην ενός συνοδεύονται από ένα εξαιρετικό στατιστικό στοιχείο. Τα 16 σημειώθηκαν σε ματς που οι συμπαίκτες του και ο ίδιος πανηγύρισαν τη νίκη, ενώ το μοναδικό που δε χάρισε έστω τον βαθμό στον σύλλογό του ήρθε απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο στην εκτός έδρας ήττα με 2-1 στις 30 Οκτωβρίου.

Μάλιστα τα παιχνίδια της μοίρας φέρνουν τους Βάσκους ως τους επόμενους αντιπάλους σήμερα (3/5, 22:00), σε ένα παιχνίδι που οι Ανδαλουσιάνοι έχουν ως μοναδικό στόχο τη νίκη προκειμένου να μείνουν «ζωντανοί στη μάχη» του τίτλου. Πριν περάσουμε όμως στα ματς που έχουν να δώσουν ακόμη, να σημειώσουμε πως η χρονιά που κάνει ο Εν-Νεσίρι έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα πολλών ομάδων πάνω του.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από Αγγλία και Ισπανία οι Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουέστ Χαμ είναι μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών του. Όπως και να έχει μοιάζει δύσκολο ο 24χρονος να παραμείνει στη Σεβίλλη και την επόμενη σεζόν, μετά τις φανταστικές εφετινές εμφανίσεις του.

Το θαύμα περνάει από τη Μαδρίτη

Αυτό που ενδιαφέρει όμως όλο τον οργανισμό είναι η διεκδίκηση του πρωταθλήματος μέχρι τελευταίας ελπίδας. Εκεί που θα κριθεί εν πολλοίς είναι το σαββατοκύριακο (8-9/5), καθώς θα λάβουν χώρα οι αναμετρήσεις Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη.

Φυσικά οι… ήρωες μας Ανδαλουσιάνοι πλην του «διπλού» που θέλουν στο Μπερναμπέου την επόμενη εβδομάδα θα χρειαστούν «στραβοπατήματα» των αντιπάλων τους ώστε να είναι αυτοί που θα πανηγυρίσουν μια από τις μεγαλύτερες και… τρελές εκπλήξεις της εφετινής και όχι μόνο σεζόν. Και μπορεί να μην περνάει από το χέρι τους όμως είναι δεδομένο πως θα κάνουν τα πάντα για να το καταφέρουν…

Το πρόγραμμα της Σεβίλλης τις τελευταίες 5 αγωνιστικές:

3/5: Σεβίλλη-Αθλέτικ Μπιλμπάο

9/5: Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη

12/5: Σεβίλλη-Βαλένθια

16/5: Βιγιαρεάλ-Σεβίλλη

23/5: Σεβίλλη-Αλαβές


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.