Μπαρτσελόνα: O Όσκαρ και η Άρι


Ο Όσκαρ Μινγκέθα έχει ήδη γράψει το όνομα του στην ιστορία της Μπαρτσελόνα.

Όχι δεν αναφερόμαστε στο γκολ που πέτυχε με τους μπλαουγκράνα απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης στο Κλάσικο αλλά αναφερόμαστε σε αυτόν και την αδερφή του Άρι.

Ο Όσκαρ και η Άρι είναι τα πρώτα αδέρφια που έχουν αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα στο ανδρικό το γυναικείο τμήμα ενώ είναι τα πρώτα αδέρφια που το καταφέρνουν γενικώς στο Ισπανικό ποδόσφαιρο στην ίδια ομάδα.

Ο Όσκαρ στις ακαδημίες της Μπάρτσα από δέκα ετών και φέτος, στα 21 του βρίσκει την μεγάλη ευκαιρία του και την εκμεταλλεύεται άψογα.

Η αδερφή του τέσσερα χρόνια μικρότερη έπαιξε στις 6 Μαρτίου με την πρώτη ομάδα στο 3-0 απέναντι στην Σάντα Τερέσα.

Οι μόνοι σε όλο τον κόσμο που μπορούν να πουν ότι το έχουν πετύχει και με την ίδια ομάδα είναι τα αδέρφια Βιρτς (…Φλόριαν και Γιουλιάνε) στην Μπάγερ Λεβερκούζεν στην Γερμανία.

Η Μπαρτσελόνα πλέον βιάζεται να ανανεώσει το συμβόλαιο του Όσκαρ καθώς είναι αρκετοί αυτοί που έχουν ενδιαφερθεί για έναν παίκτη που μπορεί να φύγει ελεύθερος σε λίγους μήνες. Ευτυχώς για τους μπλαουγκράνα μπορούν να επεκτείνουν την συνεργασία για δύο ακόμη χρόνια, έχουν αυτή την οψιόν.

Ο Μινγκέθα είναι αυτός που μέσα σε τρεις μήνες έχει δώσει σταθερότητα στην άμυνα των μπλαουγκράνα με παιχνίδια πιο ώριμα από ότι θα περίμενε κανείς από έναν παίκτη που πραγματοποιεί την πρώτη μεγάλη σεζόν στην πρώτη ομάδα.

Γεννημένος 30 λεπτά μακριά από το Καμπ Νόου στην Σάντα Περπέτουα ντε Μογκοδά δεν έπαιξε ποτέ και σε κανένα επίπεδο στις Εθνικές ομάδες της Ισπανίας. Είχε κληθεί προ διετίας στην Κ19 αλλά δεν αγωνίστηκε ενώ φέτος, μόλις άρχισε να παίζει τα πρώτα του ματς κλήθηκε και έπαιξε στην Κ21.

Έχει ήδη στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με τους μπλαουγκράνα καθώς το 2018 κατέκτησε το UEFA Youth League ως αρχηγός των μπλαουγκράνα επικρατώντας στον τελικό της Τσέλσι (…των Ρις Τζέημς, Κάλουμ Χάντσον-Οντόι και Ταρίκ Λάμπτεϊ) με 3-0.

Ο Κάρλες Πουγιόλ αναφέρθηκε σε αυτόν : “Έχει προσαρμοστεί εξαιρετικά αλλά να ξέρετε ότι αυτό συμβαίνει με τους περισσότερους παίκτες από την Λα Μασία. Το θέμα είναι να βρεθεί προπονητής να τους πιστέψει και ο Κούμαν το έκανε”.

Τον Ιανουάριο η Μπέτις και η Μπράιτον πλησίασαν την Μπαρτσελόνα για να τον αποκτήσουν. Τότε η Μπάρτσα το συζητούσε… τώρα δεν μπαίνει καν σε διαδικασία να σηκώσει το τηλέφωνο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.